Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Шеста тема на чакащите

  • 308 830
  • 2 556
# 2 520
Revolving Hearts Ами че то не е казано, че трябва да се ходи с тениска с надпис Осиновителка или да се обяснява на всеки. Жените, които са родили децата си не ходят на всеки, който им каже здрасти да се обясняват как е било раждането. Съдебното решение е като втора рождена дата за детето. На едната е родено, а на другата си е отишло вкъщи. Не е ли така?
Виж целия пост
# 2 521
Здравейте
Преди няколко дни подадохме документи. Предстоят ни срещи със соц. работник. Какви въпроси да очакваме?
Виж целия пост
# 2 522
За синьото петно:нарича се монголоидно петно.Не е на дупето,а най често над опашката към кръста.Изчезва до четвъртата година.Това петно не е характврно за определен етнос,характерно е за мургави хора.В нета има достатъчно инфо,всеки може да прочете за него.Лично аз помислих, че детето ми е ударено.Да,тя имаше такова пвтно.Веднага я заведох при педиатърката й.Тогава лекарката ми каза какво е,обясни ми много професионално,без сарказъм,без притеснения.Да,петното изчезна още на 3г като беше.Как , не разбрах!И не,не миришат ромските деца.Разбира се, трябва да се къпят какакто всички деца и всеки чояек.Моята племенница вечно миришеше,но майка й я къпеше лятото и зимата ако е достатъчно топло,но това е друга тема,решение на майката.В яслата лелята вечно казваше:обичам сутрин да гушкам детето ти,защото винаги ухае на чисто,да му е кеф на човек да го целуне.
Виж целия пост
# 2 523
Да, към кръста. Предимно при циганите се среща, по това и ги разпознават след раждане. И няма сарказъм в това.
Виж целия пост
# 2 524
Май не е само при циганите.
Вижте тази тема:
https://www.bg-mamma.com/?topic=100760
Виж целия пост
# 2 525
Двете ми племенници, родени лично от сестра ми, имаха такова петно на дупето. Избледяха около 3-4 годишната им възраст. Не сме цигани, нито мъжът на сестра ми е циганин.
Виж целия пост
# 2 526
Доколкото знам се среща при хора, които се раждат бели, а после потъмняват. При нас казваха, че от това петно тръгвало потъмняването. При хора, които си останах и като големи цели и руси го нямало.
Виж целия пост
# 2 527
Аз не мисля че това петно е определящо, дъщеря ми е по мургава да го нарека, но няма такова петно, и аз като вас преди време една докторска ми каза ако има е...., ако няма не е, честно казано не съм я гледала, тегли майнита на всички, и си я обичам такава каквато е палава, игрива, непослушна тя е моето дете, тя е моето сърце, ейййй радвайте се на децата си, защото много бързо порастват, на всички който им предстои успех, а на всички който имат радвайте им се дайте им цялата си любов защото те това целят, лек ден на всички желая
Виж целия пост
# 2 528
Тези докторки обаче хич не си поплюват.
В тази тема все ярки примери за лекарска професионалност, етика и хуманност. Особено в момента с лепенето на етикетите.
Значи всички онези, писали във въпросната тема, към  която дадох линк, ако не са разбрали досега, да се считат от циганския етнос.
Виж целия пост
# 2 529
Значи всички онези, писали във въпросната тема, към  която дадох линк, ако не са разбрали досега, да се считат от циганския етнос.

Чакай, чакай. Тези петна показват, че има "тъмнокож" в родословието, не че тъмнокожият е ром. И турците са тъмни, а сме били 500 години под тяхна власт.

Аз имам пресен пример с едни съседи: "Генът си е ген", "Ауу, циганче да осиновяваш. Срамота. Няма ли някое българче да си вземеш". Тези съседи са с по 2 деца, от райони със смесено - българо-турско население и се очаква в скоро време оградата между нас и съседите да стане малко по-стабилна, освен че вече не се и поздравяваме с тях.

Така, че раздаването на расистки съвети може да дойде от всички страни и накрая как да обясниш на детето защо не искаш да си играе със съседските деца. Revolving Hearts
Виж целия пост
# 2 530
О, аз нищо не твърдя. По-скоро коментирам категоричното изказване на лекарката.
Виж целия пост
# 2 531
Като сте захванали темата - и моето момченце ( сега се загледах и го видях) има едно синкавичко петно, много бледо, на дупето. Намира се по средата на чертата, която разделя бузите на дупето.
Преди да заговорите за това, дори не го бях забелязала... Smile Какво пък, и с петно ще си го обичам Simple Smile
Виж целия пост
# 2 532
Между другото, точно в смесените райони хората не се смесват. Смесени не означава със смесен произход, а живеещи от различни етноси в едно населено място. Смесването, както сте писали, винаги е било табу. В такъв район живея.
Виж целия пост
# 2 533
Здравейте мами! Намерихме се с нашето детенце! Прекрасен момък. Много сме щастливи!:blush:
Виж целия пост
# 2 534
Чудесна новина. Честито.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия