Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Дефицитите на една журналистика

  • 208 034
  • 2 308
# 2 295
Всъщност е по ТВ+, просто споделям мнение.
Един си направи публично харакири, дай сега всички под общ знаменател.
https://tv1channel.org/play/production.php?id=10

Последно? Числителят е един. Нулев.
Виж целия пост
# 2 296
Не искам нито да споря, нито да ставам адвокат на някого.
http://tvplus.bg/index.php?p=telecast&id=deniat-s-veselin-dremjiev
Виж целия пост
# 2 297
Бенатова е пълна утайка. Изобщо нищо на света не може да ме накара да си я причиня.
Има една Наделина Анева по Канал 3, която много харесвам като интервюиращ - интелигентна и подготвена за разговора с конкретния си събеседник.
Наделина Анева съм я засичала и аз, и на мен ми харесват нейните предавания, но те като че ли по замисъл не са насочени да бъдат "проблемни", разследващи, търсещи отговор в спор и пр., а по-скоро "представящи", тоест предполагат по-дружелюбна атмосфера по принцип.

Интервюто на МБ не съм го гледала цялото, но само от откъса определено ми остана впечатление, че генерал-майор професорът е този, който не се държи съответно. Симпатизирам му като цяло, но не ми хареса такова държане. Той и на брифингите показва една лека склонност към изнервяне и понякога сърдито неотговаряне. Трудно мога да си представя това изцяло да идва от манипулативния монтаж и от нищо друго. Когато имам време, ще гледам цялото интервю.

А изрази като "пълна утайка" в подобни случаи поне у мен лично оставят лошо впечатление за автора си, а не за обекта. Flushed
Виж целия пост
# 2 298
Всъщност е дори по-зле от "утайка". Изгледай цялото интервю, като преди това си направи труда да влезеш на сайта на националната статистика и на coronavirus.bg, за да ти стане ясно за каква потресаваща неподготвеност от страна на МБ става въпрос (само лек пример - иска да зададе въпрос за хлорокин и азитромицин, а не им знае имената). Т.нар. изнервяне и изпускане на нервите на Мутафчийски е представено манипулативно, той очевидно започва да вдига кръвно след 7мото обяснение на едно и също, и понеже се контролира, започва с дихателни упражнения, за да не позволи на ускорения пулс да му проличи.
Виж целия пост
# 2 299
Магдена, това е твое мнение, дай възможност и на хората да имат свое. То и от твоята защита на МБ и прехвърлянето на вината на "нервния" генерал ми остана един не много приятен привкус, но така мислиш, имаш право. Като се сетя какви определения чух за въпросната журналистка, иде ми в кавички да сложа думата, това с утайката е много меко казано. При това, включително и от нейни колеги и мои познати, което е показателно. Никой не е длъжен да слуша глупави и заядливи въпроси и да отговаря любезно. Не са на светски разговор все пак, а и фактът, че Мутафчийски е генерал не го задължава да е железен, обикновен човек е и той. Без да съм участник във въпросните брифинги и интервюта, знам как подскачам само като ги гледам и слушам. То бива, бива, ама превърнаха журналистиката в жълтенистика и някаква какофония. Те не отиват да ни представят гледната точка на интервюирания, а да ни покажат колко са "яки" и как ще го сложат на мястото му. Съжалявам, но при всичките кусури на генерала, за мен якият е той, не МБ. Да говориш със специалист, какъвто ти не си, да му задаваш въпроси, той да ти отговаря, но ти да продължаваш да дълбаеш и да представяш за вярна своята гледна точка, ами ще додълбаеш до дъното. Тя за много неща ме ядоса, но при спора за изчисляването на пика съвсем. Човекът ѝ обяснява как става, ама не, не е така, тя по-знае, еди как си е. Абе, той целият свят е в неведение по отношение на тоя вирус, на Бенатова нещата ѝ ясни, та Мутафчийски ряпа да яде. Направо да ги разменят или да махат него и да назначават нея. Иска ѝ се на жената да заяви за себе си, да се представи за каквато не е, ами няма как да стане, това не е първата ѝ издънка. Не се получи завръщането на бял кон. Но и не мисля, че успя да омаскари човека, той има достатъчно авторитет и доста е постигнал за разлика от нея, така че едно "интервю" да го срине......най-много кръвното да е вдигнал, ама тя нали и по тая тема се изказа компетентно. Simple Smile
Виж целия пост
# 2 300
Ааааа, такова... аз как точно не давам възможност на хората да имат свое мнение, та ме призоваваш да я дам?

Ти с целите си двайсет пламенни реда даваш възможност на хората за свое мнение, докато аз с моите няма и десетина - не?

"Защита на МБ" - какво да кажа... и в темата за Милен Цветков защитници на келеша и приятелката му за някои се оказаха всички, които твърдяха само, че може и по-полека с квалификации от сорта на "грозотия" и "курва".
Виж целия пост
# 2 301
Оставям интервюто с Мутафчийски настрана, не съм го гледала цялото и нямам намерение да си причинявам повече от 10 минути Бенатова зорлем. Помня обаче предишните нейни изяви и от всички тях лъха на гнило, на блато. Човек, който е готов на всичко, за да блесне, да се изкара скандален и неудобен, а всъщност е точно обратното. Много не й достига, за да е разследващ журналист и добър интервюиращ. Една Валя Ахчиева, каквато и да я изкарват е нива над Бенатова. Дали е платена, или не, не знам, но винаги е подготвена и документално, и теоретично за това, с което се захване. Някакси оставя друго чувство, а не на лепкава нечистоплътност.
Виж целия пост
# 2 302
А, не мнението ти имах предвид, извинявай, не съм се изразила ясно, а забележката за утайката, автора и обекта. Имах предвид, че за да използва израза, Guess Who си има своите основания и право. Пък за броя редове да не би да има ограничение и да съм го пропуснала? newsm78 Но то не е и задължително да се четат "чаршаВите", аз лично прескачам някои, ама на, сътворила съм такъв.
Виж целия пост
# 2 303
За Валя Ахчиева, чиито материали и аз по принцип ги харесвам повече от тези на Бенатова, не знам дали е платена и изобщо не твърдя, че е, но често подготовката и оставя да се желае повече. Откровени глупости съм я чувала на няколко пъти да твърди по материи, за практики и учреждения, с които аз съм в час, сигурно е същото и за онези, с които не съм. Така или иначе, казах вече, по-скоро харесвам нейните предавания и смятам, че по-важното е да си добросъвестен, а се надявам, че тя е.

Колкото до Бенатова, аз, не знам дали си личи, не съм писала възхвала за нея, не съм я коментирала изобщо. Генерал-професорът обаче от самото начало на откъса звучеше агресивно и нацупено, все едно се сърди, че му противоречат. Не знам предисторията, спокойно може в предходни части на интервюто да е имало нещо, обясняващо отчасти това, но не ми хареса никак. Не ми е харесвало подобно поведение и на брифингите, проявявал е такава склонност понякога, тук това беше засилено многократно.

----

Лабрекс, ами лошо впечатление ми оставят подобни "силни" изрази.
Виж целия пост
# 2 304
Добре, а какво точно постигна Бенатова с това интервю? Освен че се опита да блесне, но кафяво джудже никога не може да заблести като истинска звезда. Каква точно беше целта, какво разбрахме, какво разкри, кое беше скандалното. Нищо. Просто, както тя си може, изкара от нерви събеседника си. Нищо не показа, нищо не доказа.
Виж целия пост
# 2 305
Съгласявам се с последното мнение.
Но, все пак истината е някъде посредата. То да си генврал-майор-професор - > си е политическа фигура, която се повлиява от политически наклон. Тъй че, и той в началото пееше, че всичко е ОК, после друго запя.
И двамата искат да си докажат тяхната си теза, само че той ми е по-симпатичен, пък тя ми е по-нахална една такава.
Виж целия пост
# 2 306
Само че зад единия стои науката, а зад нея - простащината, така че няма истина по средата. Изобщо не са в положение на равностойност. Не го смъквай в нейната кочина.
Виж целия пост
# 2 307
Зад него стои статистиката (което също се нарича стъкмистика). Но и при това положение, пак се изисква по-голямо уважение, което при нея малко липсва.
Виж целия пост
# 2 308
това ми боде очите Sad

Цитат

как на "ръба на закона", като си е незаконно откъдето и да го погледнеш!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия