Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Опера

  • 21 273
  • 21
# 15

Виж целия пост
# 16
Да споделя за Дон Карлос в неделя - най-много ни хареса изпълнеието на госта  Флорин Естефан (Родриго Поза), даже се шегувах с мъжа ми, че той трябва да пее Дон Карлос, за да ме убеди, че и двете героини са влюбени в него Simple Smile Хубав мъж с хубав глас и добро изпълнение. Зная, че е баритон. Другият добър беше Светозар Рангелов като крал Филип. Еболи не беше лоша. Всъщност най-малко ни харесаха Дон Карлос и Елизабет. Може би заради визията, все пак беше трудно да ни убедят, че са млади невинни влюбени гълъбчета, особено Елизабет с тази слоноподобна фигура. Не знам защо нашата опера не последва примера на Метрополитън. Все пак това е и визуално изкуство, не е само музиката. Някога може да е било приемливо 120 кг матрона да пее млада привлекателна възлюбена, обаче сега има достатъчно млади талантливи певици, за да не се налага да си затварям очите, за да не гледам пред какво туловище героят пада на колене и реди любовни нежности.
Виж целия пост
# 17
Все пак това е и визуално изкуство, не е само музиката. Някога може да е било приемливо 120 кг матрона да пее млада привлекателна възлюбена, обаче сега има достатъчно млади талантливи певици, за да не се налага да си затварям очите, за да не гледам пред какво туловище героят пада на колене и реди любовни нежности.

 bowuu bowuu bowuu

Самата истина...Между другото, открих, че може да слушаме безплатно в страницата на Open Spotify.Аз съм пристрастен към All idea di quel metallo, и с учудване намерих един куп ценни изпълнения, дори и на Тито Гоби...
Виж целия пост
# 18
Някой знае ли дали операта пред Александър Невски /тази седмица дават Набуко/ се вижда някъде отстрани, че всички билети вече са изчерпани newsm78
Виж целия пост
# 19
Привет,

Дори и не подозирах, че има такава тема, но искрено се радвам.

Харесвам операта и балета. Някак си за мен са много по-въздействащи от театъра.

Първата постановка, която много ме впечатли беше "Набуко" на Верди в Пражката народна опера. Накрая на операта до мен имаше две възрастни дами, които си плачеха кротко. И аз се разчувствах.

Много искам да гледам "Аида ,но засега не я играят никъде.

За жалост не всички опери са на живо с оркестър. На запис музиката просто не е същата. Същото е и със субтитрите. Намирам ги за много важна част, тъй като без превод мисля, че отнемат голяма част от преживяването у зрителя.

Сега съм много щастлива. Взех билети за "Така правят всички (жени) на Моцарт, и "Бохеми" на Пучини. Нямам търпение и се надявам да не остана разочарова.
Виж целия пост
# 20
Радвам се, че я има тази тема!
Имах щастието да посетим преди дни "Дама пика", в концертно изпълнение. Играта се получи прекрасно, въпреки папките,  които държаха почти всички. Възхитени сме!
Предстоят чудесни възможности в настоящия месец, моля за препоръки за конкретните солисти!

ПП След един безумен концерт на Соня Йончева в НДК там съм се заклела да не стъпвам на класически концерт или опера. Неподходяща акустика и печалбарски подход - към Соня Йончева беше пробутан и изпълнител, за когото никой не би платил билет 100лв.
Виж целия пост
# 21
...тоест собственият й брат, Марин Йончев... Simple Smile Имаше един период, в който явно и тя искаше да го лансира, но после очевидно разбра, че й вреди (или се намери кой да я посъветва правилно в това отношени).
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия