Делимано мултикукър 50 + 1. Съвети, рецепти.

  • 41 241
  • 22
Чета много рецепти и съвети за начина на готвене с мултикукърите под налягане , но аз отскоро имам Делимано мултикукър 50 + 1 и още ми е доста трудно да работя с него. Преди няколко дни сипах мляко в една супа и тя изкипя. Сега ме е страх да я включа да не би да направи късо съединение. Знае ли някой имам ли основание за опасение? Ще бъда благодарна за всеки съвет и всяка рецепта.
Виж целия пост
# 1
Благодаря за темата, тъкмо сега го опознавам това Делимано и ще се радвам да споделяме опит.
Май вече писах в темата на рецептите за мултикукър, че само там квася мляко - в 6 бурканчета от по 300 мл и едно с по-малък диаметър в средата. В купата, след като сложа бурканчетата, наливам топла вода и включвам на йогурт. Изключвам го след 6-7 часа, не изчаквам края.
Виж целия пост
# 2
И аз имам въпрос. Как се натиска някоя от функциите два пъти, например КЕКС. Или просто натискаш един път, свършва готвенето, втори път натискаш.
Виж целия пост
# 3
Момичета и аз се боря от днес с него - купих го по поръчение на съпругата ми и реших да го пробвам...
Ще ми обясни ли някой как работи функцията "ориз"?
Исках да направя "свинско с ориз и зеленчуци"
Запържих леко месото - това беше лесно! Когато пуснах програмата "ориз" прибора започна да изстива и след като 5-10 минути го гледах умно, преминах на "супа" защото установих, че в нея програма мога да задавам температура и градуси, както си искам
Ще следя внимателно темата и дано разбера как работи това "чудо"
Виж целия пост
# 4
И аз имам въпрос. Как се натиска някоя от функциите два пъти, например КЕКС. Или просто натискаш един път, свършва готвенето, втори път натискаш.
Втори път натискаш, след като свърши програмата, естествено.
Виж целия пост
# 5
Момичета и аз се боря от днес с него - купих го по поръчение на съпругата ми и реших да го пробвам...
Ще ми обясни ли някой как работи функцията "ориз"?
Исках да направя "свинско с ориз и зеленчуци"
Запържих леко месото - това беше лесно! Когато пуснах програмата "ориз" прибора започна да изстива и след като 5-10 минути го гледах умно, преминах на "супа" защото установих, че в нея програма мога да задавам температура и градуси, както си искам
Ще следя внимателно темата и дано разбера как работи това "чудо"

Готвих ориз със зеленчуци и установих, че температурата през цялото време е около 100 градуса. В книжката пише, че времето за готвене на ориз не може да бъде променяно. Аз изчаках около 40 минути и спрях програмата, а така ми се иска сама да си спира. Ако някой има повече опит, моля да сподели.
Виж целия пост
# 6
Взехме и ние Делимано-то от промоцията в Кауфланд.
Малко май прехвалено се оказа...

1. Правих банановия кекс от книжката - добре се получи (два пъти на програма Cake един след друг го пекох).
2. Няколко пъти задушавах месо - става като сварено.
3. Един път "пекох" пуешки бут и един път суров суджук на "Bake", но трябваше да ги обръщам.
4. Опитах да варя макарони на програмата "Pasta" - твърде дълга е! Спрях я по някое време, защото щяха да станат на каша. Втория път реших да сложа по-малко вода, за да си я вземат цялата и да не се разваряват, но пък залепнаха на дъното.
5. Програмата за ориз също е твърде дълга! Вчера сложих да варя половин кило императорски и хем го погледнах, че е готов, хем реших да оставя уреда да се изключи сам (евентуално)... Е, не издържах - след 65 мин!!! го спрях. Разбира се, ориза беше разварен и леко се беше "хванал" за дъното  Confused
6. Най-големия провал - Slow cook: Два пъти се опитах да я пусна и двата пъти качва температурата до над 100 градуса за около 5 мин., след което уреда просто се изключва и минава в режим подгряване (bb).

Някой друг опитвал ли е Slow cook програмата? Дали не е дефектен нещо нашия уред, защото не ми се струва редно да работи така?
Виж целия пост
# 7
Взехме и ние Делимано-то от промоцията в Кауфланд.
Малко май прехвалено се оказа...
Напълно съгласен!   chef
Някой друг опитвал ли е Slow cook програмата? Дали не е дефектен нещо нашия уред, защото не ми се струва редно да работи така?
newsm78 - след като си поиграх малко установих, че при Slow - времето трябва МАЙ ( или юни?!!! ) да настроим сами защото по default е 10 мин???

PS - две мои "открития" - поради факта, че ръководството, дори и осигурено в два екземпляра е ОТВРАТИТЕЛНО!  People No Good
1. Под задната панта се намира малък контейнер, в който се събира конденз и трябва периодично да се излива/почиства.....
2. Клапана разположен върху капака може да бъде също свалян и почистван.
Виж целия пост
# 8
newsm78 - след като си поиграх малко установих, че при Slow - времето трябва МАЙ ( или юни?!!! ) да настроим сами защото по default е 10 мин???

Да, ръчно го настройвах времето и пак не стана...

Контейнера и аз го открих, но за клапана не знаех, благодаря ти! Simple Smile
Виж целия пост
# 9
Момичета, търпение! Първият ми хляб в пекарната беше като тухла четворка, но след товаааа Simple Smile
Виж целия пост
# 10
Да, ръчно го настройвах времето и пак не стана...
Съпругата ми днес зави сармички, а аз получих отговорната задачата да ги приготвя в кукъра  Wink
Избрах програма Slow cook - визуализираха се 4 часа, а след 5-6 минути температурата достигна 100 градуса и там заспа ( поддържаше диапазона 98-101 ).
Изключих го ръчно, когато оставаха около 40 минути и всичко беше ОК!

В предходната си публикация не уточних, че клапана освен, че се сваля и се разглобява!

Виж целия пост
# 11
И аз при вас  Peace Откакто го имам, почти не включвам печката. За програмата Slow cook ако е на 98-100 градуса в продължение на 4 часа примерно, няма ли да се развари всичко  Thinking
Виж целия пост
# 12
Аз Мултикукърът го имам вече година и съм страшно доволна. Настройвам си програмата и си го зарязвам да си готви. Когато пече, трябва да се обръщат продуктите, защото плочата е само отдолу. А Slow програмата ми е любима, когато правя яхнийки. Като за начало си избирам функцията за пържене на зеленчуци ( тя е 10 мин) и после си минавам на SLow и всичко става страшно вкусно. А и кюфтенца правих и гостите ми бяха възхитени.
Виж целия пост
# 13
Момичета, отзавна никой не е писал в тази тема. Сега се опитвам да варя ориз със зеленчуци, но-о-о-о кога ще се изключи програмата, не звам! Вече минава 40  минути, и според мен оризът е готов. Какво да правя?
Виж целия пост
# 14
Писах ти и в другата тема, но и тук ще ти кажа - програмата за ориз не струва Sad
Спирай си го сама, когато прецениш, че е готов. Аз два пъти си развалих ориза, докато тъпо и упорито чаках "умния" кукър да се изключи.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия