Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Бременни майки в чужбина - Тема 50

  • 67 194
  • 635
# 630
Диди имам приятелка родила в Белгия нищо такова не е получила, вероятно защото и двамата със съпруга и работят на добри работи.
Помощите за мен са за нуждаещите се и би трябвало да се полагат само при гражданство или дългогодишен постоянен престой.
Лека бременност и раждане и едно пухкаво бебе на финала !

Това няма нищо общо с работата. Еднократна държавна премия (geboortepremie) в размер на около 1100 евро се получава при раждането или месец преди това. Аз ги нарекох помощи, но тук ги наричат премии.
А от здравната каса, зависи към кого са регистрирани. Аз например съм към Bond Moyson и това са премиите и „подаръците” които предлагат, независимо от семейните доходи (Ние с ММ имаме допълнително най-скъпата затраховка над основната). Може би други предлагат различно?
От здравната ми каса също ми изпратиха безплатна акушерка, идва на всеки 6-7 седмици, за рутинна проверка и изследвания.
Пак повтарям, няма нищо общо със семейния доход или работата. И аз и мъжът ми сме на хубави и високоплатени позиции. Познавам хора с по 6000евро заплата и също получават и детски и премии. Шефовете на мъжът ми вземат по 10 000 евро заплата и също получават премии и детски. Тук за всички е еднакво.
Виж целия пост
# 631
Здравейте, има ли мами раждали в Швейцария? Можете ли да дадете информация за проследяването на Б и въобще за самото раждане? Благодаря!
Виж целия пост
# 632
Здравейте,да се запиша и аз тук.Ще раждам след 2 месеца.
Виж целия пост
# 633
Здравейте 😊 Побутвам 😁
Излезе съобщение, че не е писано в темата от 120 дни и да пусна нова тема, обаче тук има доста информация от най-различни страни.

Аз съм в 8ма сед. с термин 1ви февруари. Втора бременност, първа в щатите.
Много ще се радвам да обменим опит. Съвсем различно е следенето тук, от България.
Имах един ултрасаунд 7ма седмица и следващия преглед е след месец.
Мисля гледането на плода се ограничава до 3 видиозона през цялата бременност...което малко ме притеснява

Други мамчета?
🍀😊
Виж целия пост
# 634
Аз родих преди месец , в Палма де Майорка съм.
Виж целия пост
# 635
Здравейте и от мен ☺️ В 12г.с. Живея в Германия, на границата с Холандия и всъщност бременността я следя там. По-доволна съм от отношението на лекарите там. Наложи се и да полежа в болница, и със зацапване бях и лекарите бяха супер любезни, всичко обясняват, за всичко питат.. В Германия няколко пъти почти не ми обърнаха внимание, но върха на всичко беше да отида в спешното, обезводнена, едва стояща на крака и понеже не знам езика, но се опитах да се разбера с тях на английски, първо едва сама намерих някой лекар, който да ме разбере горе-долу какво ми е, второ дори не ми дадоха да легна просто ми включиха една система седнала на стол и след 10 минути ми казаха да си ходя. Та понеже съм здравноосигурена и в двете страни, реших да се доверя на Холандците.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия