Полезно е да преглеждаш съветите за безопасност отвреме навреме, за да освежиш паметта си и да си нащрек, особено преди екскурзия или разходка. Помисли за възможните опасности, с които детето ти може да се сблъска и бъди готова за всичко.

Съвети за безопасност при пътуване
Понякога най-очевидните неща се пропускат най-лесно, особено в ситуации, в които сме заети и разсеяни. Затова си струва да преглеждаш съветите за безопасност отвреме навреме, за да си освежаваш паметта и да си нащрек, особено преди екскурзия или разходка. Помисли за възможните опасности, с които детето може да се сблъска и бъди готова за всичко.

Ето няколко съвета как да направиш излизанията навън безопасни за детето
Когато детето си играе навън, използвай слънцезащитен крем, особено когато сте на плажа, на басейн или сред природата, където рисковете, свръзани със слънцето, са най-големи. Не забравяй, че ултравиолетовата светлина може да предизвика слънчеви изгаряния и през зимата, и в облачни дни.

Когато се качват на лодка, децата трябва да носят спасителна жилетка, която да им е по мярка. Внимавай, защото жилетките започват да се пълнят с вода при продължително потапяне (например цял ден в басейна).

Научи детето си да стои настрана от млади или непознати животни, докато се увериш, че животното се чувства комфортно и е безопасно в близост до малки непредвидими деца. Двегодишно дете може да раздразни дори най-послушното животно.

Ако ще посещавате увеселителен парк или панаир, имай предвид, че двегодишното дете може да издържи на такава стимулация само за кратък период от време, вероятно около два часа, и да има нужда от почивка. Ако е възможно, запази стая в хотел или отседни при приятели, за да има къде да отпочинете и пак да се върнете. Ако се опиташ да направите всичко в един ден, може да си докараш главоболия.


Научи още за безопасността на бебето по време на път на www.pampers.bg
Виж целия пост