Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

С каква храна храните котката си?

  • 72 221
  • 909
# 360
Същите гранули ли поръчахте, те са различни вкусове ?
Виж целия пост
# 361
Същите, за малки котенца (Applaws kitten) са само с пиле май.
Виж целия пост
# 362
На мен ми е правило впечатление, когато отворя новия чувал (същите гранули, същия доставчик) и изсипя върху останали от стария, новите винаги са по-тъмни и мазни. Предполагам, че стоейки отворени, макар и в кутия с капак, променят вида си.
Виж целия пост
# 363
Да, променят се след отваряне - изсъхват и често изсветлявят. Отделно може партидите да са различни. Преди време доста хора се бяха оплакали, че котките им отказват да ядат Аплауз след дълго хранене с нея. Оказа се, че всички бяха от една партида.
Радвай се, че са мазни и ароматни. Такава трябва да е хубавата гранула Simple Smile
Виж целия пост
# 364
Аз имам известни подозрения, че както при човешката храна, така и при животинската, в производството за източна европа се прилагат други съставки, по-ниско качество. Но това са разсъждения, по аналогия. Защото това се отнася за много неща, и не само за храните, даже и за колите. Та нищо чудно, ако нещо е произведено специално за нашия регион, да не е толкова читаво, както това за западняците. 
Виж целия пост
# 365
Това също го има, определено, но пакетите бяха едни и същи, така че и аз съм по-склонна да мисля, че при Стефанов може би е заседяла по-дълго и колкото и да е затворен пликът, е поизсъхнала. А може и различни партиди да са били наистина.

Виж целия пост
# 366
Стефанов нямат чак толкова храни на склад. Като пуснеш поръчка купуват от вносител, затова отнема толкова време доставката.

Зооплюс имат складове.

Май са повече видовете за котенца.
Виж целия пост
# 367
Последния пакет го бях купила от физическия им магазин в Люлин, беше една бройка само.
Бих взела и друг вкус за проба, обаче само на пиле съм попадала.
Виж целия пост
# 368
На Аплауз имаше по едно време една партида, в която храната беше доста по-тъмна, като поизгоряла, но тя и не миришеше съвсем като нормалната и котките действително отказваха да я ядат. Беше си производствен проблемът, и в зооплюс се оплакваха клиенти, ние пък бяхме взели от другаде и пак беше така. В твоя случай обаче ми се струва, че новата храна просто е по-прясна - по-скоро е произведена и т.н.
Виж целия пост
# 369
Чух страхотни отзиви за храните на Flatazor Pure Life.Дори четох много за тях.Следващия път определено ще купя от тази серия,въпреки че с 3-кг пакет на Ягуар доста вода ще изтече Simple Smile
Виж целия пост
# 370
Моята котка от рано съм я свикнала сутрин на попара или хляб с хамбурски салам (най-евтиният, който се намира), а вечер и давам или гранули или някоя консерва. Не мисля, че ако едно животно е свикнато само на гранули и суха храна това е добре за неговият организъм.
Виж целия пост
# 371
А салама е добър, спор няма....
Виж целия пост
# 372
Саламът може би, но хлябът не е добра идея. Котките не усвояват въглехидрати, за разлика от хората.
Виж целия пост
# 373
Отглеждам мъркащ любимец вече 7г. Доста е капризна в храненето и тя ни ориентира с предпочитанията си. Кастрирана е още от самото начало, по медицински причини. Улична превъзходна е. Много бързо и омръзваха паучове и тазни други изкушения , единствено сухата храна винаги не връща. До преди 2г. я хранехме с Royal Canin Young Female - страхотна храна. От 2г. има проблем с изхождането и е на медицинска Royal Canin Fibre Response. Много сме доволни от качеството на марката. Иначе от време на време, ако тя прояви интерес опитва по мъничко сирене и риба тон, случва се и от мекото на хляба, но хапне колкото да опита и не повтаря. На Royal Canin профилактично и давам по малко от храната им за чистене на зъбен камък, по препоръка на ветеринаря, но и давам по около 100-200гр. на около 5-6 месеца. За награда и давам от пръчиците - лакомство на ДМ , други марки не харесва. В последно време голяма любов към Паучовете Гурме голд даже суха храна ми отказва, но не и давам често, понеже тези "награди" скапват зъбите. Водичката и държа до купичката с храна. С годините тя се е научила сама да си регулира колко да изяде т.е не преяжда. Иначе когато съм в къщи я следя и не оставям просто така да има, ако пропусна тя ме подсеща. Не му е тук мястото, но да попитам , котката ми е на силиконова тоалетна и ще забраняват вноса на силикон за ЕС. Някой утучвал ли е котката си от един вид посипка на тоалетната към друг?
Виж целия пост
# 374
Пробвали ли сте Purizon или Feringa? От доста време купувам само Acana и Orijen, но искам да сменя малко.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия