Има ли някой преки впечатления от часовника за деца с GPS Myki?

  • 129 937
  • 496
# 465
Издръжливостта на часовника зависи от ползването. Детето ползваше Myki Touch, изключително съм доволна. Не съм го зареждала всеки ден, но и не съм водила разтопителни разговори. За мен беше важно да го виждам къде е и евентуални при нужда да ми звънне. Ползва го 5 години. Изобщо не загрява часовника, това са врели-некипели.
Виж целия пост
# 466
При нас с MyKi Junior, без изобщо да му звъним, само, за да следим местоположението, не издържа и 12 часа!

За загряването, Pandachina пише, че е чела отзиви за другите марки, не MyKi като цяло.

От съпорта на MyKi ми отговориха, че за 20лв може да сменят батерията. Обаче, мъжът ми се сети, че тя вече веднъж е сменяна гаранционно...
Виж целия пост
# 467
Мога да направя сравнение между MyKi Touch и Nubi D32, но само от личен опит и мнението ми няма да е съвсем обективно.

Взехме на сина си MyKi в първи клас и съм наистина много доволна. Към днешна дата си давам сметка колко функционални са както часовникът, така и апликацията. Можехме да настройваме от приложението различен режим на звънене в различните зони на сигурност (save zones, зона вкъщи и зона училище например). Така, освен че получавахме известия при влизане и напускане на зоната, не се налагаше постоянно ръчно от самия часовник да настройваме силата на звука (както е при Nubi-то, при него няма никакъв контрол на звука от приложението). Нещо, което е много удобно, особено, когато е на училище. С MyKi-то можех да му напиша съобщение или да му изпратя дори гласово такова без да му прекъсвам часа, а той да си го види, когато е свободен. На екрана си виждаше известие за съобщение, обаждане или награда, ако съм изпратила сърчице. При Nubi няма известия на екрана, само сърчицата стоят по дефолт. Освен това, при MyKi можеше да усеща чрез вибрация, че получава обаждане или някакво известие. Т.е. имаше опция вибрация, която предпочитах да използвам в зона училище. Това е опцията, която най-много ми липсва в Nubi-то, което има различни степени на звук и без звук, но вибрация няма. Опцията вибрация ми осигуряваше тих, дискретен и мигновен достъп до вниманието му в случай на необходимост. Не се е налагало често нито да му звъня, нито да му пиша, но определено го отчитам като огромен плюс. Друго, което при Nubi-то липсва е настройване на лимит на скоростта, например 90 км/ч, и получаване на известие при преминаването му. При MyKi-то скоростта на движение принципно си се показваше в апликацията при самото локализиране на часовника. Локацията беше доста точна като цяло, даваше се информация и за типа на локализирането (чрез gps или wi-fi), както и за това колко gps-са се използват за локализиране, скорост на движение, процентите на батерията и на gsm-покритието. Други опции като SOS бутон, крачкомер и въвеждане на определен брой телефонни номера ги има и при двата часовника. Но опцията непознати (невъведени предварително) номера да не могат да набират часовника реално работеше само при MyKi. В приложението на Nubi (SeTracker2) може да се активира Reject Unknown Calls, но при мен тази опция реално не проработи.

За съжаление наскоро дисплеят на MyKi-то се счупи и вместо да го ремонтираме решихме да му вземем нещо не толкова "бебешко". Нали е вече в трети клас и за да е "готин" поиска телефон. Unamused Дадохме му стария gsm на баща му. Ок, но класната събира всички телефони и им ги връща в края на часовете за да не се разсейват, което си е нормално. И пак сме без връзка и комуникация. Хлъзнахме се на Черен петък и взехме Nubi D32. Не е лош часовникът, красив е, работи си горе-долу, "готин" е. Имаме даже допълнителни екстри като това, че е водоустойчив, има видео връзка и камера, каквито MyKi имат за други по-нови модели, но нашият нямаше. Е, не знам как е при MyKi, но при Nubi видео връзката от часовника към родителя се случва само, ако родителят предварително знае, че детето ще звъни с видео и е влязъл в приложението в съответното меню за видео обаждане, за да може да отговори. Ако не знае и не е влязъл в приложението, няма да разбере, че детето звъни на видео връзка. Най-интересната екстра е Sound Guardian - през приложението можеш да поискаш обаждане от часовника без детето да разбере и така да чуеш какво се случва около детето в момента. Подобна опция имат и някои апликации за родителски контрол на телефона (Find My Kids, например). Друга екстра е, че можем да направим снимка дистанционно през приложението и да видим каквото се вижда през камерата на часовника (ако имаме късмет той да не е под ръкава му). Локацията също не е зле, показва типа на проследяване (gps/wi-fi) и процент на батерията, но нищо друго. Няма брой на gps-сите и скоростта на движение. Няма и настройка за лимит на скоростта или за режим на звънене, както вече казах. Което като цяло не е чак толкова голям проблем.

Най-големият минус на Nubi за мен (за който ми се щеше да знаех предварително) е липсата на вибрация, а също и липсата на известяване на дисплея. Докато е в училище настройваме на без звук и ако детето не си погледне специално в менюто за известия, нито ще усети, нито ще види на дисплея известията. На дисплея има само часовник и сърчица (награди). Това е положението. Ако много спешно искам да се свържа с него, трябва да активирам опцията часовникът да иззвъни силно, за да го чуе и да се сети да ми се обади (Play Sound on Device). Или да звъня на госпожата, разбира се.

И двата часовника си имат плюсове и минуси. Ако се чудите кой е най-подходящият за вас, помислете кои опции са ви най-важни. В моя случай изненадващо наличието вибрация се оказа ключово. 😜
Виж целия пост
# 468
А батерията на Nubi как е?
Че при нас това е основният проблем с MyKi.
Виж целия пост
# 469
Нямам проблем с батерията на Nubi. Нормално издържа повече от ден, но така или иначе слагам на зарядно всеки ден. Същото беше и при MyKi Touch, имаше батерия и на втория ден (уточнявам все пак, че нощно време го изключвах). За новите модели сигурно може да се очаква всеки ден да се налага зареждане.

Update: Току-що го прибрах от училище - батерията е на 83% (при 100% сутринта). Днес за нищо друго освен за локация не е бил използван.
Виж целия пост
# 470
Да побутна темата за Myki.
Нашият въобще не показва точна локация. Детето тръгва с часовника на два часа път с кола. През цялото време показва, че все още той е вкъщи. Когато пристигна в крайната точка, изведнъж Myki го показа там (все едно се е телепортирал).
На обратната посока се случи същото.
Ние как да имаме доверие в този часовник,  след като не мога да разчитам на него за основната му функция- проследяване.
Аз говоря за Myki 4.
Моля да пишете дали има други потребители с този конкретен модел.
Благодаря
Виж целия пост
# 471
Нашият е от най-първия MyKi Watch , вече не се продава доколкото знам. Първоначално имахме и ние проблеми с локацията, но се обадих да попитам защо се случва така и някак изненадващо ( едва ли съвпадение) нещата се оправиха, а служителят по телефона твърдеше, че не засича да има проблем с локацията.
След това близо 2 години детето си го ползва без проблем докато в един момент се появи пращене при разговор. Носих го и го ремонтираха много бързо, но все още продължаваше да пращи, макар значително по-слабо. След това се скъса и каишката, а на този модел не се сменя и приключихме с него.
Виж целия пост
# 472
Явно не е същия случай, тъй като вече няколко пъти го връщахме и нищо не се променя.
Виж целия пост
# 473
Някой да има проблеми с приложението днес? Не успяваме да влезем   нито от моя тел., нито от на съпругата.
Виж целия пост
# 474
Да, не показва точно.
Виж целия пост
# 475
Момичета, трябва ми часовник, за да виждам къде е детето по всяко едно време и да се свързвам с него с аудио разговор. Доколкото се ориентирам ми трябва най-обикновения модел MyKi. Някой от вас има ли опит с него? Ще ми свърши ли добра работа точно по тези две точки?
Виж целия пост
# 476
Ние имаме най-първият модел часовник MyKi, последно като гледах точно него не го предлагаха, сега не знам дали пак са го пуснали.
Купен е миналата година, повече от седмица-две не беше работил без да се развали. Накрая им го пратих за трети път за ремонт, доста нервно. Бяха му подменили бутоните и батерията и за сега работи без грешка вече 2 месеца почти.
За щастие не ми се е налагало да проверявам точно колко е прецизна локацията, но виждам детето къде се намира, скоростта с която се движи (дали пеш или с кола например) и се чуваме без проблем. Всичко това след последния ремонт, разбира се.
Тук в темата има и други родители със същия модел часовник, те не са имали моите проблеми с ремонтите.
Виж целия пост
# 477
Дъщеря ми ползваше втория модел на Майки - Touch. Много сме доволни. Подарихме и го, когато беше на 6г.и го ползва до 11г.почти.
Виж целия пост
# 478
Здравейте. Закупих си детски часовник Myki Junior, втора употреба.
Обаче не мога да се регистрирам в приложението, тъй като първите собственици не го бяха изтрили, а само деинсталирали.
Впоследствие го изтриха, но аз все още не мога да регистрирам часовника, тъй като ми дава все още,  че е чужд.
Разполагам и с кутията и IMEI кода.
Писах на съпорта да видим какво ще ки отговорят.
Виж целия пост
# 479
Дъщеря ми ползваше втория модел на Майки - Touch. Много сме доволни. Подарихме и го, когато беше на 6г.и го ползва до 11г.почти.
И ние сме изключително доволни точно от този модел! Heart Eyes Стига да има добро покритие, локацията и комуникацията са перфектни.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия