Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Двата-ляв, двата-десен -3, или хобито ни е народни танци

  • 67 233
  • 250
# 225
Здравейте, момичета!

Попаднах на групата ви търсейки музика за Чачака, за която мн благодаря, та набързо попрочетох какво сте коментирали.

Да пиша в темата ме провокираха постовете на tunein.
Всеки ръководител, който държи на хората си, би се радвал на обратна връзка. така че не се притеснявайте да казвате какво искате и какво не искате. Другото е, че сте там за да се забавлявате и да разтоварвате, а не да се карате помежду си и да се нервите, затова го направете забавно - по един или по друг начин.

Виж целия пост
# 226
Здравейте! От съвсем скоро и аз преоткрих хорцата Blush И сега имам една драма...харесах си една песен, на която танцуваме Мелнишко хоро, но нямам идея как се казва Confused Може ли да съдействате? Blush
https://m.vbox7.com/play:88ac0f9d5f

Виж целия пост
# 227
Здравейте, преди време в социалните мрежи беше станал популярен един добър текст с правила/принципи на танцуващите народни танци. Съдържаше нещо от сорта: да не се хващаш в началото на хорото, ако си закъсънял; да се хванеш накрая, ако си несигурен и т.н. Моля, ако някой го открие, да го сподели тук.
Виж целия пост
# 228
Дали това имахте предвид?
четири постижения на “майсторите” на хорото:

„Постижение” 1: Да се настъпиш сам. Лесно постижимо, случва се неусетно, хората са родени с тази дарба!

„Постижение” 2: Да настъпиш съседа си. Има две разновидности - ляво и дясно. По-лесно се настъпва съседа от дясно, но често пъти ти си този отдясно и краката на левия влизат сами под твоите. За да настъпиш и двамата едновременно се иска бързина и от...лична координация на движенията.

„Постижение” 3: Да настъпиш съседа на съседа си - т.е. да настъпиш през един. Няма значение дали ще го настъпиш пред хорото или зад него. Посоката, в която върви хорото също не е от значение, тъй като „фигурата” и без друго е достатъчно сложна.

„Постижение” 4: Да се сблъскаш челно със съседа си. Това е най-сложната „фигура”, тъй като се изисква равноправното участие на двама души, единият от които е патологичен заплес, а другият - освидетелствана блейка. Вие си изберете кой от двамата да бъдете. Единствено уточнение: блейката танцува в посока на хорото, а заплеса е забравил да се завърти и тръгва срещу блейката, като и двамата са зяпнали хореографите в краката. Следва челен сблъсък, звук от удар на дървени глави и много, мнооого смях в залата.

Трябва да се добави, че фигурите от Постиженията не се изпълняват едновременно - за всяко си идва точното време.
Виж целия пост
# 229
Аз от нашата треньорка знам, че не трябва да се хващат жена до жена, ако има възможност де. Ако не знаеш хората естествено си най-отзад, също има определен начин да се хванеш на хорото като не мога да го опиша, мога да го покажа 😁 така, че да не разбуташ всички останали и да спреш хорото, щото си се хванал (както винаги става). Също знам, че не трябва да танцуваш пред рамото на човека, който е преди теб, за да не се настъпвате с другите.. по този начин можеш да настъпиш през един човек от теб. 😁 Може и още нещо да има, но в този момент не се сещам..
Виж целия пост
# 230

Това ли?
Виж целия пост
# 231
Не, но и това много ми хареса, по-хумористично е.
Намерих това, което търся:

Предлагам, който може да сложи по-горните "постижения", "Устава" и "Споразуменията" на първата страница на темата ни тук.
Виж целия пост
# 232
Когато сте хванати за ръце, винаги лявата е отгоре/върху ръката на следващия те, а съответно дясната отдолу..
Виж целия пост
# 233
На кого са изпълненията (имам предвид музиката)?

https://www.youtube.com/watch?v=LKoJXSNYyls

https://www.youtube.com/watch?v=_fNtWpqtoLo
Виж целия пост
# 234
Здравейте, момичета!
В устава има някои неоспорими неща като носенето на чисти обувки, виренето на носа и други. Това за колана е лично предпочитание на човека. За почиването по време на репетиция - при положение, че отделилият се танцьор се държи възпитано, не говори шумно и не обсъжда останалите, не виждам какво лошо има, ако човек реши, че му е дошло в повече. На мен често ми се случва напоследък, защото ни предстои изява и репетираме ежедневно. Я далака ще ме заболи, я ще ми се вдървят прасците, което вярвайте предвещава ужасяваща крампа.
Хората, които вирят нос за трудни за издържане. Има някои, на които любимото им е да правят забележки, къде основателни, къде видимо не. Според мен, единствено хореографа би следвало да го прави, но народ разнообразен .....Широката, искрена усмивка е най-важното нещо, според мен. Положителната нагласа и добронамереното отношение към останалите също. За съжаление е рядко срещано, точно като ценен диамант.
Виж целия пост
# 235
В нашата група имаше две сестри, ама винаги усмихнати, направо като ги погледнеш и ти става хубаво. Всеки път ги карахме те да водят хорото и така си и остана Simple Smile Много добре се получаваше като човека най-отпред е усмихнат, някак си и аз започнах да се усмихвам. А по принцип съм сигурно най-рядко усмихващия се човек Grinning
Виж целия пост
# 236
Здравейте, танцьорки!
Може ли да ми кажете кое хоро се играе на песента "Залюбих,мамо, три моми".
Четворно хоро, ръченица или?
Виж целия пост
# 237
Старо банско. Може и Гинка.
Виж целия пост
# 238
Мисля че беше четворно.
Виж целия пост
# 239
Четворно! Любимо Simple Smile
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия