Кошмари в кухнята, или шоколадови чаши

  • 10 134
  • 35
Здравейте уважаеми кулинари и кулинарки! Да разкажа печалния си опит в приготвянето на шоколадови чаши. В опита си да повторя действията от видеото при потапянето на балона в шоколада , той гръмна и покри половината кухня с разтопен шоколад. Но нали съм си упорита почистих и продължих с балон номер 2, а после и с 3... Четвъртия оцеля... Оставяйки го в хладилника да се охлади , пристъпих към ваденето на балона калъп. За мой ужас той няма никакво намерение да напуска вкусната компания на шоколада #2gunfire


Надявам се някой да помогне със съвет или да сподели опит .
Виж целия пост
# 1
Милата! Извинявай, посмях се на твой гръб като гледах снимките. За съжаление не мога да помогна, но благодарение на твоите патила няма да пробвам този метод за правене на шоколадови чаши. А все се канех и аз да пробвам.
Виж целия пост
# 2
Е, няма аз да съм единствения оптимист! Все ще има кой да сподели опит.... Laughing
Виж целия пост
# 3
Ох, извинявай, и аз доста се смях Laughing Твоят опит е само за http://pinterestfail.com/  Laughing Дано някой може да ти помогне  Hug
Виж целия пост
# 4
Защо не пробваш с малка надуваема топка? След като се стегне шоколадът, изпускаш въздуха и я вадиш.  Laughing
Виж целия пост
# 5
Ще му хвана цаката! И ще ви покажа резултата.... Аз съм мноооого упорита.... И тази торта от видео съм я правила , а украсата е от друго видео...



Виж целия пост
# 6
Ако се намаже преди това балонът с разтопено масло и след това се залее с шоколада, не би трябвало да залепне.  newsm78 Макар че не съм сигурна дали при това положение ще се задържи добре шоколадът, докато стегне.

Също ми се струва, че прекалено много ги надуваш балоните, щом са се пукали. Гледах клипа, там с черен шоколад ги правеше, достатъчно ли ти беше гъст и изстинал до стайна температура шоколадът? След това потапяше в шоколада, овалваше с ядки, капваше малко шоколад, че да се получи по-дебело дъно на чашката. Трябва да са сравнително малки балоните, леко отлепваше докъм дъното още преди да е спукала балона и после след спукването само от дъното го отлепваше, където е по-дебело и няма опасност от натрошаване.
Виж целия пост
# 7
И на мен ми се иска да знам как става, че дъщеря ми ме зарибява с клипчета с шоколадови топки. На видеото всичко изглежда лесно, ама ...
Виж целия пост
# 8
Записвам се да следя, че ми стана интересно.
И аз гледах такива клипчета и не изглеждаше трудно, но така и не опитах да направя
Виж целия пост
# 9
Ако се намаже преди това балонът с разтопено масло и след това се залее с шоколада, не би трябвало да залепне.  newsm78 Макар че не съм сигурна дали при това положение ще се задържи добре шоколадът, докато стегне.

Също ми се струва, че прекалено много ги надуваш балоните, щом са се пукали. Гледах клипа, там с черен шоколад ги правеше, достатъчно ли ти беше гъст и изстинал до стайна температура шоколадът? След това потапяше в шоколада, овалваше с ядки, капваше малко шоколад, че да се получи по-дебело дъно на чашката. Трябва да са сравнително малки балоните, леко отлепваше докъм дъното още преди да е спукала балона и после след спукването само от дъното го отлепваше, където е по-дебело и няма опасност от натрошаване.
Всичко по описание без стайната температура на шоколада - става прекалено гъст . Професионална шоколадова натурална кувертюра, балоните са най-малките които намерих . Шоколада залепна и няма никакво намерение да се отлепва от балона. Та затова искам помощ от публиката....
 Laughing
Виж целия пост
# 10
Намаза ли ги с мазнина?
Виж целия пост
# 11
Ползвам водни балони, които след надуването почиствам със спирт. Не охлаждам шоколада, само изваждам купата от водната баня. Потапям балона в шоколада и нареждам в/у пергаментова хартия. Като стегне шоколада с ножица леко срязвам горе където съм завързала балона. Ако рязко го спукаш има опасност да се пукне или натроши купичката.  Мисля, че всичките неволи са от балоните. Да не би да са много тънки?

Виж целия пост
# 12
Трябва да е възможно най-гъст, но преди точката на засъхване. Като гледам снимките, твоите чашки ми се струват малко по-дълбоки, отколкото във видеото и много изтънени и накъдрени към краищата, малко невъзможни за отлепяне от балона са с тази дебелина. Може да пробваш с по-плитки чашки и ги завърташ бавно балона в шоколада, че да стане по-дебел и равномерен слой.
Виж целия пост
# 13
Ползвам водни балони, които след надуването почиствам със спирт. Не охлаждам шоколада, само изваждам купата от водната баня. Потапям балона в шоколада и нареждам в/у пергаментова хартия. Като стегне шоколада с ножица леко срязвам горе където съм завързала балона. Ако рязко го спукаш има опасност да се пукне или натроши купичката.  Мисля, че всичките неволи са от балоните. Да не би да са много тънки?


Оп! Нова информация! Какви са тези водни балони? Аз ги избирах по размер - най- малките... и ги
измих надути с вода и сапун
Трябва да е възможно най-гъст, но преди точката на засъхване. Като гледам снимките, твоите чашки ми се струват малко по-дълбоки, отколкото във видеото и много изтънени и накъдрени към краищата, малко невъзможни за отлепяне от балона са с тази дебелина. Може да пробваш с по-плитки чашки и ги завърташ бавно балона в шоколада, че да стане по-дебел и равномерен слой.

Пак ще пробвам. Ще докладвам резултатите
Виж целия пост
# 14
Балони за воден бой, не знам как точно се казват. Малки са, колкото шепа, по плътни и се продават с една пластмасова джаджа за по лесно пълнене на балоните с вода. Аз ги купувам от детските магазини.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия