За пицата с любов

  • 33 726
  • 171
# 150
Точно сама си казала какво е на български, както е на английски и други езици.
Сега, че някъде е писана така е друг въпрос..
И е пушене, защото започва да пуши-дими, а не да гори!

Някой може и точка на замръзване да я нарича.

Разбира се, че всеки ще готви с каквото иска, целта беше да се изяснят + и - и да се разбият някои митове
Виж целия пост
# 151
Alexslav, за цената е така ако маслините не са твои. Знаеш колко много хора правят за тяхна консумация в тези райони...

Между другото, дори тази информация за smoke point  на различните езици варира. И имало даже изследвания че е безопасен при готвене екстравържин, лесно се откриват при желание, не на български обаче. А за пържене били достатъчни 165 градуса, та ...
Пак питам, как която и да е мазнина вътре в тестото ще запуши? За двете минути дето стои в пещта при това. Вътре в тестото, не отгоре. Абсурден е спорът.
Виж целия пост
# 152
Селска италианска пица
Продукти за тестото.
800 г. пшинично брашно тип 00
450 мл. вода
20 г. готварска сол
20 г. кристална захар
1/3 кубче прясна мая
Продукти за соса и за гарниране:
1 буркан белени, смлени домати
1 с.л. риган на прах
1 скилидка чесън
1 ч.л. кристална захар
1/3 ч.л. лют червен пипер
Зехтин екстра върджин
100 г. моцарела
листа босилек
Начин на приготвяне:
В хладка вода се разтваря маята, добавя се захарта, и 4 с.л. брашно, разбърква се сместа да стане гладка каша,  оставя се на топло около 22-25°С, за да втаса. В тава се пресява брашното, като в единият край се слага солта. Прави се кладенче и слагаме шупналата мая. Омесваме тестото. Оставяме го да втаса на топло. От доматите, захарта, пипера, чесъна, ригана правим сос.
Щом удвой обема си тестото го нарязваме и разточваме с дебелина 0.5 см. Намазваме тестото със соса, босилека и добавяме нарязаната моцарела и печем на 220°С, за 10-15 минути. Щом извадим пицата от фурната я поливаме със зехтин.
Виж целия пост
# 153
Днес си получих новата играчка, пекарна за пици и веднага трябваше да се пробва. Е, тестото не е неаполитанско, някакво за на бързо и пак се получи добре. Надявам се, когато направя скоро неаполитанско тесто да се получат още по -страхотни.


Виж целия пост
# 154
Браво, много добре се е получила!
Доволна ли сте от пекарната и какъв модел е?
Аз правих пица чили кон карне покрита с тесто с дебелината на блата.
Подправки сложих индийски и мексикански+ люто, разбира се.
Получи се завита пица, но не като калцоне, а кръгла си.
Виж целия пост
# 155
За да не е реклама
Не е нещо марково, търсех да върши работа. За сега съм доволна, като за първи път. Изпекоха се добре и от горе и от долу.
Виж целия пост
# 156
Това е тестото за пица!!!! Smiley Най -накрая го открих.










Виж целия пост
# 157
Това е тестото за пица!!!! Smiley Най -накрая го открих.
Скрит текст:










А ще го споделиш ли с нас? 😊
Виж целия пост
# 158
И аз искам да знам, ама и къде и как изпичаш пицата. Simple Smile И върху какво?
Виж целия пост
# 159
Djordja споделям, но искам предварително да предупредя, че тестото не е с мая , а с квас, което тесто е малко по-различно откъм технология на приготвяне от тестото с мая.

420гр брашно
290мл вода
160гр квас
10гр сол
60мл олио
От него се получават 4бр пици средноголеми. Престояло 48 часа в хладилника.
Пека на малка подвижна фурна за пица върху камък. В някой от предишните , по горе  постове съм пуснала снимка към фурната.
Виж целия пост
# 160
Тесто за пица


Виж целия пост
# 161
Колебая се между тези две фурни за пици:

https://www.emag.bg/furna-za-pica-g3ferrari-delizia-termoregulat … tm_medium=android

https://ariete.bg/produkt/elektricheska-furna-pizza-in-4-minuti-ariete/

Май са със сходни параметри, но все пак ако има ползвали ги да споделят как са.
Благодаря предварително.
Виж целия пост
# 162
Из Олх ги има по 30-40лв. Имам ферарито, но така и не мога да го подкарам. Купешкото тесто ми залепна. А от дългата ферментация не съм пробвала да правя.
Виж целия пост
# 163
Трябва плочата на която се слага тестото да е намазнена.

Има по 100 лв.  втора употреба, а не по 30-40 както пишете.
Виж целия пост
# 164
Трябва плочата на която се слага тестото да е намазнена.


Ако питаш дали трябва плочата да се намазнява, не, не трябва.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия