Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Ваксинация против рубеола

  • 574
  • 4
След ваксинацията на сина ми, обясниха, че биха могли (почти задължително) поява на пъпчици. Появиха се няколко след седмица. Опасно ли е, така ли трябва, прави ли се нещо? При дъщеря ми е нямало такава реакция.

За сефте пиша в този форум и не знам дали се е обсъждало подобно нещо.
Виж целия пост
# 1
Това са официалните нежелани лекарствени реакции за Priorix(ММР). Доколкото знам точно Priorix поставят от касата.
Цитат
В контролирани клинични изпитания, активно са следени признаците и симптомите при повече от 5400 ваксинирани, за период от 42 дена след ваксинацията. Също така, ваксинираните са помолени да докладват всички клинични случаи по време на изследвания период. Следните нежелани реакции са съобщени от ваксинираните, подредени в зависимост от тяхната честота.
Локално зачервяване 7.2 %
Обрив 7.1 %
Температура - 6.4 %
Локална болка - 3.1 %
Локален оток 2.6 %
Паротитен оток 0.7 %
Фебрилни гърчове - 0.1 %
По време на активното следене на признаците и симптомите, общо, по-малко от 6 % от ваксинираните са наблюдавали такива, за които поне се предполага, че е възможно да бъдат свързани с ваксината: неспокойствие (0.90%), фарингит (0.68%), инфекция на горните дихателни пътища (0.57%), ринит (0,56%), диария (0.54%), бронхит (0.52%), повръщане (0.43%), кашлица (0.39%), вирусна инфекция (0.31%) и отитис медиа (0.30%).

За скритите странични ефекти в тази тема има доста информация, въпреки че в нея има и доста СПАМ и информацията е твърде разпиляна.
Виж целия пост
# 2
Сейф Хевън, дали има вариант да се сложи вместо Priorix ваксина без компонента рубеола поне (в случай,че действително не се намери начин да се избегне поставянето на ММР)?
Виж целия пост
# 3
Сейф Хевън, дали има вариант да се сложи вместо Priorix ваксина без компонента рубеола поне (в случай,че действително не се намери начин да се избегне поставянето на ММР)?

Не мога да отговоря на тези въпроси. Доколкото знам в момента на пазара в България има само тривалентна ММР и отделна ваксина за морбили не се предлага.
На нас също ни предстои ММР и аз лично съм силно раздвоен, относно ползите и вероятните странични ефекти от тази ваксина. От GSK ме увериха, че няма от какво да се притеснявам, но такива ужаси чета като странични ефекти от ММР, че просто не ми се мисли.
Ще се консултирам с педиатърката ни относно възможността за неваксиниране с ММР. Все пак някъде по сайта на МЗ четох, че ММР не се поставя на алергични деца.
От друга страна аз не съм ваксиниран с такава ваксина и на около 5 г. съм боледувал заушка (не съм сигурен дали е точно заушка, но симптомите които ми припомня майка ми приличат на заушка - силно възпаление на лимфните възли под брадата).
Виж целия пост
# 4
Добре е "детските" болести да се изкарат в детска възраст,а не да се отлагат с имунизации. Нашата педиатърка е твърдо "за" задължителните ваксинации, въпреки че не се обосновава (сега ме преследва да правим манту и евентуално реимунизация БДЖ) Rolling Eyes А къде мога да прочета по въпроса за алергиите и неваксинирането? Знам,че при АБКМ някои ваксинации отпадат, а някои се отлагат. Има ли и друг вариант на алергии? Ние засега нямаме (пу-пу), обаче беб е предразположен към доста - фамилна обремененост.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия