Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Тормозът в училище

  • 9 996
  • 15
Здравейте,майки!Искам да споделя една история с вас,която вече ме притеснява!Голямото ми дете е на 11 год.Преди около 3/4 дни от училището децата бяха на поход и тя съответно с нейния клас.Нейната най-добра приятелка и се била разсърдила,защото моята дъщеря не и е била харесала снимката във Facebook.След малко са се сдобрили и са играли заедно.Вчера пак трябваше да се събират класа за манифестация.Тя пак и била сърдита,защото моята дъщеря уж и е била говорила зад гърба.Те са се били разбрали да са заедно на екскурзията в края на годината.Вчера след манифестацията уж приятелката и поканила всички момичета на пицария.По едно време вчера и се обажда на дъщеря ми друго момиче от нейния клас и и казва че приятелката и не иска да е с нея на екскурзията.Тя беше много тъжна,защото приятелкщата и я е оставила и сега тя няма с кой да е на екскурзията.В почивката днес и се обадих и тя плачеше и ми каза че нейната приятелка е накустрила всички срещу нея и и пишат че е двуличница и лъжкиня.Аз се прибрах от работа,за да видя какво става с детето ми.Сега тя легна да си почине и заспа.Моля кажете ми какво да направя!Миналата година същото момиче я беше скубало и я беше поляла с шише вода.В края на първия срок говорихме дали иска да я преместя в друго училище,защото пак имахме проблеми с тези приятелки.Едвам я бях обедила и се сдобри с тях.Сега пак не иска да я местя, защото нейния клас учавства в Детско полицейско управление (ако някой не разбира и желае ще му обясня подробно какво е това Детско полицейско управление)!Не иска и да говоря с майката на това момиче,за да не и се подиграват.Моля помогнете ми!
Виж целия пост
# 1
Аз мога да ти разкажа на мен какво ми се е случвало като малка (5,6,7 клас) и аз имах проблем с момичета от класа бях много добра и наивна и децата много често злоупотребяват с добрината на друго дете и им доставя удоволствие да го мачкат.Майка ми много пъти беше говорила с тези момичета,защото ме тормозеха и ми се подиграваха по всякакви начини,целили са ме с хартийки,обиждали са ме  а уж ти се пишат приятелки като сте двете после пред другите ти се подиграват и злепоставят.Та майка ми като беше говорила с тях нямаше резултат пред нея свеждаха глава казваха да добре моля ви не говорете с родителите ми,после пак същото.Стигало се е до директор,до класна и какво ли не нищо не помогна просто те са си такива.Преместих се след 7-ми клас в друго училище не заради тях,а защото се преместихме в друг квартал.Това беше най-доброто решене,което взехме.Там ме приеха много добре всички бяха много добре настроени е имаше и такива,които не бяха но винаги ще има такива.Аз се бях настроила да внимавам с кой ще се сприятелявам казах си,че е се държа на положение и приключих с добротата ми към всички,ако видех че някой е лицемерен към мен просто го отсвирвах,ако някой ме обиди отвръщах със същото вече не бях притеснителна за нищо и се държах с всеки така както заслужава от тогава не ми се случи такова нещо и никой не ме обиди по никакъв начин , защото се научих как да се държа с хората,който са добри с мен и с тези,който са злобни и лицемерни.Даже имаше случай,в който разбрах че момиче говорило за мен как щяла да ме набие и отидох при нея и и казах айде набий ме и тя ме гледаше като тресната и започна да се обяснява как не била казала такова нещо и т.н. Дано съм ви била полезна,но за мен наистина това преместване оказа много голямо влияние за характера ми и живота ми.От тогава до сега не съм позволила на никой да ме унижи или да се почувствам гадно за нещо.Съвета ми е да я преместите,ако не може да се справи сама и да започне отначало някак си да се научи да не се връзва на подобни постъпки и да не дружи с такива хора.
Виж целия пост
# 2
Не мисля, че това е точно тормоз.
Нормални отношения (и то във всяка възраст). Без много емоции трябва да научиш детето си как да реагира в такива ситуации, твърдо и без рев да изясни открито пред всички ситуацията и след това как да подбира приятелите си.
На екскурзията само двете момичета ли ще бъдат? Все ще намери някой друг, няма незаменими хора.
Дъщеря ми е на същата възраст, до преди 2 г. реагираше емоционално, но вече почти се научи, че това не е решение.
Виж целия пост
# 3
Темата много ме вълнува.Дано има повече мнения и съвети .

Виж целия пост
# 4
Бих говорила с майката на въпросното дете и с класната същевременно. Ако другата майка е човек на място, ще си вземе забележка и ще коригира нещата без те да стават обществено достояние.
Един въпрос не ми дава мира...защо децата ви имат профил във фейсбук на 11 годишна възраст? Извиняваайте, но тук родителите имат основна вина. Peace
Виж целия пост
# 5
Същото се случи и с моята дъщеря преди няколко години - раздели се с най-добрата си приятелка по причини, които за мен до този момент са загадка. Все още не мога да си обясня какво може да провокира такава драстична промяна на отношенията им. Също беше покрай една екскурзия и в последния момент трябваше да си търси с кого да е в стая.
Лошото е, че дъщеря ми също твърди, че не знае причината и го преживя тежко. Със сигурност обаче мога да твърдя, че не е било момче в основата на проблема - към него момент нито дъщеря ми, нито приятелката й са имали отношения с момчета.

Не съм говорила с родителите и не смятам за редно - приятелството е доброволно, не е насила.

Разбира се, ако са налице някакви заплахи или по-агресивно поведение - тогава разговорът с родителите или поне с учителите е наложителен.

Виж целия пост
# 6
Интересно реши ли се проблема?
Виж целия пост
# 7
Дългогодишен начален учител съм. От опит знам, че тези сръдни и раздели траят от ден до пладне. Скарат се, разделят се и след ден, два-ето ги пак заедно. Хич не им се връзвайте!
Разбира се, че има и несъвместими характери и не се получава истинско приятелство. За такова не бива да се страда и съжалява.
Виж целия пост
# 8
Ден до пладне, госпожо, но друг път Sad

Не ми харесва пренебрежението към чувствата на малкото дете. Абсолютно същата "приятелка" съм имала като малка. Побъркваше ме просто. Луда ме правеше с номерата си. Така ме е играла, че беше накарала целият клас да се смее на всяко мое движение , а аз (нали баба ми ме е възпитавала) седях и си мълчах и ме болеше от всичко, но не реагирах. И когато ме обиди тя на няколко пъти, обидих я и аз и тя доведе баба си (майка и - починала, бащата - надалеко) и стана голяма караница в класа. Баба и ме обиждаше, класната - също. Много ви моля, това ден до пладне още го помня  Stop

На това момиче сега бих му разказала всичките си трудни моменти, които са ме калили като човек, колкото и самохвално да звучи. Животът е жесток, хората си го правим такива и на момичето ще и се налага всеки ден да филтрира хора, които да допуска до себе си.

Никакви разговори с никакви майки  Stop Бас ловя, че и майката не е цвете за мирисане. С такова капризно същество в дома си  ooooh! Кой мислите, че го лигави това дете? Аман от такива самоналагащи се "популярни" говеда!

На момичето и липсва приятелски кръг - аз я разбирам напълно  Hug В момента е трудно, но тя ще си намери приятелки и то добри. Относно лиглата, за която пишете - директно да я отсвири. Колкото по не и обръща внимание, толкова другата ще се срива сама. Очевидно това дете, за което пише тук майката, е съвсем нормално същество, с всичките му чувства и нормални преживявания.

Приятели има навсякъде - само да се огледа и да ги допусне, а не да се вторачва в една-единствена, която очевидно е усетила това внимание и сега си играе с него  Twisted Evil
Виж целия пост
# 9
Оправиха ли се нещата с детенцето?Авторката нищо не казва? newsm78
Виж целия пост
# 10
Мисля че вече е по-добре. Преместих я в друго училище и така.Благодаря все пак за вниманието и съветите! Grinning
Виж целия пост
# 11
Още от най-ранна детска възраст съм и разяснила че такова поведение превръща приятел в познат и връщане назад няма ,ако не и харесва да бъде наранявана постоянно.
Говоря много за самоуважение , принципи ,манталитет. Обсъждаме ,коментираме ,но решенията са нейни.
Правила е грешки и си е направила изводи. С времето става все по зряла и много силна личност, което ми носи спокойствието че няма да бъде податлива на манипулации и гордост че умее да подбира средата си .
Виж целия пост
# 12
За жалост тормозът в училище е един от най-наболелите проблеми в обществото ни. Аз лично съм страдала от него дълги години. Учителите са последните хора, което биха направили нещо по този въпрос. В това не се и съмнявайте.
Виж целия пост
# 13
Здравейте майки, моето дете почти всеки ден е тормозено в училище но не ми споделя как точно и кой го тормози. Мисля че трябва да го преместя в друго училище. Постоянно се затваря в стаята си и слуша музика... държи се много странно . Кажете как да се справя  Sad
Виж целия пост
# 14

Това не ми звучи като тормоз в училище.
Несигурност от страна на твоето дете може би... недобра адаптация може би... но чак пък тормоз... едва ли. Общо взето, момичешки глупости. (има го и при момчетата, ама... някак по-малко). Единственото, което можеш да направиш, е да й препоръчаш да се опита да дружи повече с момчета.

Този поход преди 0,75 дена... ми иде странно. Какво, посред нощите ли е бил, що ли? Лагерен огън, звездна светлина, палатки?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия