ЧИЙЗКЕЙК???

  • 9 127
  • 5
Знае ли някой рецепта за чийзкейк - в къщи сме му големи фенове, но досега само готови сме купували или полуготови (на YOTIS).
Предварително благодаря ( и мъжа ми също  Laughing )
Виж целия пост
# 1
Изчакай до утре сутрин и ще ти кажа поне 3 изпробвани и стават много вкусно, ама като не помня и си записвам, а записките са у дома ( аз пък не).
Виж целия пост
# 2
Цитат на: bibi
Знае ли някой рецепта за чийзкейк - в къщи сме му големи фенове, но досега само готови сме купували или полуготови (на YOTIS).
Предварително благодаря ( и мъжа ми също  Laughing )


Vij tuk
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=5939&highlight=cheesecake
Виж целия пост
# 3
Ето ме с две рецепти - една с печене и една без печене:
 1 . ЧИЙЗКЕЙК С ПЕЧЕНЕ
           200г. бисквити с канела, 1/2 пакетче масло и още малко отделно, 600г. сирене тип Филаделфия (може и да заместиш с равни части обезсолена извара и сирене "Крема"), 200г. заквасена сметана, 3 яйца, 200г. захар, 1 с.л. мед, 1с.л. нишесте, настърганата кора на 1 лимон и 1/2 портокал.
         Бисквитите се счукват и ли смилат, маслото се разтопява, в купа се смесват. Дъното на правоъгълна форма се намазва с масло (това отделното), разпределят се бисквитите равномерно като се притискат с длан, за да се уплътни и се оставя настрана. В голяма купа се разбива сиренето и сметаната до хомогенна смес., добавят се захарта и една ванилия, нишестето и настърганите кори, добавят се предварително разбитите яйца и меда - всичко се разбърква с миксер. Сместа се сипва върху бисквитите, слага се в предварително загрята фурна на 150 и се пече около 40 минути ( зависи от печката, но толкова някъде). Преди сервиране престоява в хладилника поне 3 часа.
         2 ЧИЙЗКЕЙК БЕЗ ПЕЧЕНЕ
  200г.ронливи шоколадови бисквити, 75г. масло; плънка: 400мл. изцедено кисело мляко, 2 белтъка, 4 с.л мед, кората  и сока на 2 лимона, 1с.л. желатин.
 Бисквитите с маслото като в рецепта 1, но в тортена форма и в хладилника. Долейте лимоновия сок с вода до 150мл., добавете желатина и го осатвете да набъбне за 3-3 минути, сложете го на водна баня, за да се разтопи и оставете да изстине малко. В купа разбъркайте млякото, меда, добавете лимоновата кора и желатина. Разбъркайте, после разбийте белтъците на сняг и ги добавете в сместа. Изсипете върху бисквитите и поне за 4 часа в хладилник
 Добър апетит!
Виж целия пост
# 4
мерси момичета - ще го направя в най-скоро време, ама сего съм сама с бебетата  Laughing
Виж целия пост
# 5
Ето ме с две рецепти - една с печене и една без печене:
 1 . ЧИЙЗКЕЙК С ПЕЧЕНЕ
           200г. бисквити с канела, 1/2 пакетче масло и още малко отделно, 600г. сирене тип Филаделфия (може и да заместиш с равни части обезсолена извара и сирене "Крема"), 200г. заквасена сметана, 3 яйца, 200г. захар, 1 с.л. мед, 1с.л. нишесте, настърганата кора на 1 лимон и 1/2 портокал.
         Бисквитите се счукват и ли смилат, маслото се разтопява, в купа се смесват. Дъното на правоъгълна форма се намазва с масло (това отделното), разпределят се бисквитите равномерно като се притискат с длан, за да се уплътни и се оставя настрана. В голяма купа се разбива сиренето и сметаната до хомогенна смес., добавят се захарта и една ванилия, нишестето и настърганите кори, добавят се предварително разбитите яйца и меда - всичко се разбърква с миксер. Сместа се сипва върху бисквитите, слага се в предварително загрята фурна на 150 и се пече около 40 минути ( зависи от печката, но толкова някъде). Преди сервиране престоява в хладилника поне 3 часа.
Специални благодарности за тази рецепта! Направих я в неделя и стана... да си оближеш пръстите! Само забележка за времето за печене - доста повече ми отиде от 40 мин, последния половин час вдигнах чийз кейка точно под реотана, за да се опече в средата - но това се коригира с пробване докато се пече.
Още веднъж - благодаря на bomboto и препоръчвам горещо рецептата на всички любители на чийз кейковете!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия