Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

английски език

  • 4 260
  • 41
# 15
Зависи от езика, зависи от човека, зависи какво се има предвид под "научи" - елементарно говорене и разбиране или писане на научно ниво...
Виж целия пост
# 16
Здравейте! Споделете как научихте английски език. Някои казват от филми (какви с английски субтитри или някакви линкове ако може), някакви сайтове.. Благодаря !

Като цяло, език се учи комплексно - не става само с уроци и не става само с филми/книги, защото всяко от тези неща развива различен компонент. Например, гледайки филми научаваш много думи и как се произнасят, но ако разчиташ само на това, граматиката ще ти куца. Ако учиш по учебници ще си ок с граматиката и правописа, ще можеш да съставяш виртуозни изречения в писмен вид, но няма да можеш да говориш добре. Затова, за да избереш най-подходящия метод за учене първо трябва да си изясниш защо учиш езика - за да си говориш с някой на него, за да се справяш в чужда страна, за да пишеш имейли в работата, или пък искаш да си преводач? Ако искаш да говориш, да четеш и да разбираш какво си говорят хората, филмите и книгите са достатъчни, но ако искаш и да пишеш и да превеждаш трябва по-комплексен подход, който да включва и специализирана граматика.
Виж целия пост
# 17
питането на потребителката ме подсети за един виц, в който попитали един студент за колко време може да научи китайски, а той отговорил "дайте конспекта и кажете утре в колко часа е изпитът".
Виж целия пост
# 18
Някой да знае програма като Дуолинго, но като базисен да се ползва български?
Виж целия пост
# 19
Изачетох ви с удоволствие. Много полезни съвети. Аз изкарах 1во и 2ро ниво. Все още ми е трудно да се отпусна с говора, трудно ми е. И слушането ми се запъва. Граматически съм добре. Есента продължавам. И аз съм на вариант четене на книги и слушане от Интернет.  Нямам много време за учене, но пъс имам огромно желание. Понякога се демотивирам, но пък като се замисля го уча от има-няма 10м. и съм многодетна майка с малки дечица.
Виж целия пост
# 20
Ползвам Дуолинго през руски базисен език.
Виж целия пост
# 21
Здравейте, дали бихте могли да ми препоръчате курс по английски език в София. Проблемът е че нямам точни почивни дни. Фактически не винаги почивам събота и неделя а в работните дни работя до късно. Та бих могъл да ходя в неопределени дни когато почивам. Месец за месец знам графика.
Виж целия пост
# 22
По-скоро е нужно индивидуално обучение в школа или частен учител. Иначе много ще пропускате и няма да напреднете много.
Виж целия пост
# 23
не можеш да ходиш на курс в неопределени дни. Дори и на частни уроци трябва да са определени дни. Никой няма да те чака кога ще позволи твоят график да ходиш на уроци. За учителя това е работа, както е и твоята работа, и той също прави график. Взема оченици за определени дни в определен час, а не през седмица или с променливи часове.
Виж целия пост
# 24
Anadriel, позволи ми да не се съглася. Частните учители са по-гъвкави и правят размествания, ако се налага. Повече от 2 години ходих на уроци по английски и както заради мен тя е размествала часове или дни, така и аз съм влизала в положението на нейни други ученици и съм ходела по друго време, понеже на някой му се е налагало да вземе моя час. Дори ме е взимала в събота, когато задължително почива. Зависи от двете страни и колко могат да си позволят да бъдат гъвкави  Peace
Виж целия пост
# 25
Повечето хора не обичат да им разместват часовете, а колкото по-натоварен е един учител, толкова по-малко е склонен да размества часове, защото винаги има някой да не може сега, а да може не знам кога и настава хаос, а някои ученици не смеят да откажат, но остава неприятното усещане. Изключения се правят рядко, иначе започва едно взаимно изнервяне.
В случая на Матт той си има един график за месец напред, обаче учителят какво ще прави месец за месец, пак ли ще размества или ще оставя празни часове? Тук няма "защото се налага веднъж", а ще се налага постоянно месец за месец.
Мисълта ми е да не очаква, че лесно ще намери учител, който е готов на такива акробатики.
Виж целия пост
# 26
Разбира се, зависи колко е натоварен един учител. Например моята учителка си оставяше сряда вечер свободна, понеже тогава имаше понякога родителски срещи или учителски съвети, ако не бъркам. Аз ходих няколко пъти тогава, понеже не можех в неделя и т.н. Но е и до човек, до каква степен е склонен да го прави. При моята учителка съм си сменяла няколко пъти през двете години фиксираните часове. Ето и аз освободих през месец май - неделя от 10:30  Mr. Green
Виж целия пост
# 27
Добре а някакви групови дали може да ми препоръчате по Английски за София. Пък ще му мисля.
Виж целия пост
# 28
Какво означава групови? Има курсове, гледаш графика, записваш се и започваш да ходиш.
Виж целия пост
# 29
Аз останах разочарована от Британския съвет. За ниво С1, много се изложиха.

Едно време ходех в Престиж, бях много доволна. Сега не знам дали са все още на това ниво.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия