Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Плуване!

  • 25 197
  • 71
# 60
Здравейте,
Има ли някъде в София място, където учат възрастни на плуване?
Аз ходех в Спартак заедно с детето и ползвах неговия инструктор. Имаше някаква комбинирана карта дете и родител с инструктор - беше 132 лв. (по спомен).
Виж целия пост
# 61
Здравейте,
Има ли някъде в София място, където учат възрастни на плуване?

Силвър сити .
Виж целия пост
# 62
Здравейте.
Някой знае ли какви са условията за басейна на училище Хенри Форд в София - месечна карта и треньор?
Дали има в Западните квартали други басейни, където може да плува 11-годишно дете с треньор по възможност - поне в някои от дните?
Басейн "Кристал" в Обеля.
Виж целия пост
# 63
+1 за Спартак
Аз ходя там 3-4 пъти седмично. Първо бях с инструктор, а сега вече сама. Когато почнах да ходя през февруари 2018 - можех единствено да стоя като шамандура, сега смея да твърдя, че плувам добре всички стилове.
Виж целия пост
# 64
На 30 години и аз се научих да плувам в Спартак - барабар с дечицата в коридора, даже не бях единствената възрастна ученичка. Много бързо се напредва обаче и бързо те изстрелват в по-скоростните коридори, макар и под наставление или наблюдение на инструктора.
Виж целия пост
# 65
При кои инструктори сте били и в кой басейн - 25 или 50-метровия. Ние с младежа бяхме в 25-метровия и не са ми показвали толкова често нови неща, т.е. сравнително бавно напредвах със стиловете, което не е непременно лошо, защото и без друго си ми трябваше време да ги усетя нещата.
Виж целия пост
# 66
Научих се в 50 метровия. Моят инструктор беше Стоян. Може би няма какво толкова ново да се показва - отработване на самите движения (къде с дъска, къде без, с плавници или пък не), координация и от човек си зависи, че трябва да се научи да издишва напълно въздуха под водата.
На 6 посещение плувах по гръб (но аз нямам проблем с отпускането във водата и не ме е било страх), а постепенно и другите стилове - първо свободен стил, а след това и бруст.
Все пак има какво да се желае - така и не се научих да плувам бътерфлай, имам едно паразитно и неправилно движение при свободен стил с една от ръцете и не плувам никак бързо.
Виж целия пост
# 67
Здравейте,не знам дали е по темата,но обмислям да започна да ходя на плуване 3 пъти седмично....дали съчетано с хранителен режим и ходене на народни танци ще ме приближи до така желаната форма....171 съм висока...качих доста поради здравословни проблеми(цикълът ми не идваше в продължение на 2 месеца,но ми дойде) в момента тъжно,но факт съм 65-66кг,а през лятото бях под 60....помощ....също интензивно в продължение на 2месеца тичах по6-8км на ден,което също ми се отрази....всеки съвет относно храненето,тренировки за загрявка преди плуването ще ми бъдат от помощ!
Виж целия пост
# 68
denislava2001, килограмите са нещо мнооого относително,  65 не са много за височината ти, но и зависи как си ги качила, ако е от залежаване и преяждане може и да са твърде много, ако е от мускулна маса, дори ще си с много добра фигура. В тази връзка не разбрах за тичането дали се оплакваш, че от него качваш или си била добре тогава. От интензивен спорт принципно килограми се качват. Аз лично бих те посъветвала да си купиш някакъв пулсомер, вече има хиляда фитнес гривни и часовници, които стават и за плуване и измерват и във водата. Обикновено натоварването е разделено на 5 зони, има и доста изписано по въпроса как се смятат въпросните зони, ако целиш само отслабване (като допълнение към хранителен режим, разбира се), трябва да се стремиш към тренировки във 2ра и 3та зона като натоварване. Ако целиш добра спортна форма, трябва да се стремиш към тренировки в 3та и 4та зона. Това за всеки спорт важи. А специално по въпросите ти за плуването, добре е да раздвижиш ръцете и краката преди да влезеш в басейна, най-обикновена загрявка, както и да не влизаш да плуваш скоро след като си яла.
Виж целия пост
# 69
Аз след плуване много огладнявам Confused и нищо не успях да сваля
Виж целия пост
# 70
На мен също плуването ми действа огладняващо и нищо не свалям. По-скоро е тонизиращо.
Виж целия пост
# 71
И при мен е така уморява ме и отваря повече апетит. Но е много отпускащо, допринася за добра обща физическа подготовка и подобрява дишането ми
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия