Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Австрийска тема - №53

  • 65 858
  • 403
# 360
Здравейте,
писах в туристическата тема за Виена, но няма споделени мнения, така че пренасям питането си тук.

Обмислям посещение на Кремс и Мелк в началото на другия месец. Заслужава ли си да пътуваме с корабче или е по-добре да ползваме колата? Бихте ли препоръчали нещо интересно извън стандартните места за посещение в района.
Предварително благодаря за отговорите!
Виж целия пост
# 361
Вижте първо до кога са корабите, не са целогодишно.
Виж целия пост
# 362
До края на октомври са, проверих.
Ако разликата между двата варианта е само начинът на придвижване, а не повече гледки например, то ще предпочетем с кола.
Виж целия пост
# 363
Корабчето е бавно, особено от Виена към Кремс. Моето лично предложение е с колело на влак до Кремс и после с колело до Мелк. По принцип става за един ден, но ако ще хорите на разходка и разглеждате красотите бих ви препоръчала нощувка някъде.
Освен Кремс и Мелк по пътя има много красиви селца и уютни винарни. Дюрнщайн, Вайсенкирхен и прочие. Вайнгут Ямек е прекрасен ресторант. Ако времето е лошо не тръгвайте. Красотата там е навън.
Още по красиво е когато цъфтят кайсиите март-април.
Виж целия пост
# 364
Искрено благодаря за предложенията, Леден облак!

Виж целия пост
# 365
Здравейте!

След повече от 4 години във Виена така и не успях да намеря подходящ гинеколог (смених около 10). Сега съм бременна и притесненията ми стават по-големи. Някой да има добър опит тук? Също бих се радвала ако споделите впечатленията си от акушерките и болниците.

Благодаря Simple Smile)))
Виж целия пост
# 366
Какви са предпочитанията ти?Мъж,жена,да работи с касата или на частно?На частно мога да препоръчам Dr. Lynch 23ти бецирк,а с касата ординацията на Dr. Alexander Rosen в 20ти бецирк(в близост до Милениума).В болниците тук израждат предимно акушерките,лекар идва когато е необходимо или към края на раждането.В коя седмица си?
Виж целия пост
# 367
Честита бременност,
Гинеколог с български и здравна Каса: Д-р Крушин, Без здравна каса: Д-р Георгиева.
Симпатична и компетентна е Д-р Rössler в 19.Bez. Тя е с Здравна каса и приема още нови пациенти. Записване в болница трябва да е сравнително рано. Две държавни болници предлагат сонография скриининг  безплатно в 12. седмица (т.нар. нухална гънка), но местата бързо свършват. СМЦО и Земелвайс.
Акушерка с български е Надие Юмер (Nadie Yumer). Ако се интересуваш ще ти дам телефона на лични.
Виж целия пост
# 368
Здравейте , вече се настанихме в 5 Виена , намерихме работа , в събота ще летя за Варна да взема децата ,  има ли мами ,който искат да се запознаем ,да ми пишат на лично съобщение.
Имам два въпроса. Кунден номер за градина как се взема? Мога ли да направя превод до БГ с австрийска банка по айбан?
Виж целия пост
# 369
Добре дошли!
На линка долу ще намериш инфо за номерчето.

https://www.wien.gv.at/bildung/kindergarten/platzsuche/kundennummer-anmeldung/

Ние го получихме,след като записахме детето на градина.След като си харесахме градина,отидохме на среща с директорката,записахме се в листата на изчакващите.Обадиха ни се след известно време,че сме приети,нашата задача беше да подпишеш и платим,за другото директорката се беше погрижила.
Виж целия пост
# 370
Може ли да попитам мамите за бележката от социалните, на момента ли ви я дадоха или предварително звъннахте , никой не ми вдига ,ще съм само два дни,как да постъпя?
Виж целия пост
# 371
За бележката се чака месец.
Извади пълномощно на някой.
Виж целия пост
# 372
 На мен ми я дадоха веднага, но преди години де.
Виж целия пост
# 373
Аз преди 2 години чаках точно месец и ми казаха, че не може по-бързо. Става въпрос за София, Младост.
Виж целия пост
# 374
И аз в Младост, София преди почти година ми казаха 7 или 10 работни дни, не помня точно.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия