Тоскана, Италия /Тема 2/

  • 76 289
  • 630
# 615
Здравейте, може ли да ми препоръчате конкретна фирма за рента кар от летището в Пиза. Интересуваме конкретно да няма проблем при от блокирането на сумата от кредитната карта след връщането на колата
Виж целия пост
# 616
Здравейте, предстои ни пътуване до Флоренция за 4 дни, от които единия искаме да отидем до Сиена. Може ли това пътуване до Сиена да се комбинира с посещение на Сан Джиминяно и евентуално след това да продължим до Сиена с някакво прикачване? Какъв е най-удачния превоз, който може да ползваме?/изключвам лек автомобил, защото не сме шофьори/.
Да, възможно е, ние така направихме, първо посетихме Сан Джиминяно, малко е, може да се обходи бързо, да се качите на кулите, да хапнете най-вкусният сладолед на света, да разгледате и после към Сиена с автобус.
Виж целия пост
# 617
Аз се върнах тази нощ и имахме разкошно девет дневно пътуване. Относително спазихме плановете, които по-горе съм описала. За разлика от Fancy, за мен пътищата през планините са фантастични и на отиване и връщане ги избрах целенасочено -  SS 65 и SS 64, като самата аз шофирам - по-дълго се пътува, има много завои, но гледките, на които ще се насладите и малките градчета и села, които ще откриете, са истински находки...и ябълките, гроздето, и райските ябълки, които току що набрани, се продават по пътищата. Във Виньола си бяхме букнали обиколка на замък от 15 век и затова открихме чаровното Монтезе - Емилия Романя предлага по-различна панорама и архитектура, а и кухня - сега вадят трюфелите и тортелоните с пресен трюфел са несравними.
Моето сърце остава в долната част на Тоскана Вал ДОрча, което не значи, че останалите места не са ми харесали. Посетихме доста селца и градчета, извън популярните туристически маршрути, и за термални бани отделихме време - Бани Сан Филипо. Настаняването ни беше в имение от 1636 г. и поживяхме като във филм, отварям очи и насреща фазан, коне и кукуригане на петли, а залите в имението бяха с оригинални фрески от 17 век. Старата кухня и винарната под земята с естествен въздуховод, и църквата, обвита в пълзящи рози, в самото имение...не ми се тръгваше от тази приказка. Сиена е град-бижу, Сан Джиминяно и Ангиари, но и непопулярните Викопизано и Бути ме очароваха. Времето беше прекрасно. Събрала съм много впечатления и информация, така че ако някой има въпроси, с радост ще отговоря.

Kepeva, може ли линк за имението, в което сте спали. Може и на лични. Благодаря.

Аз имам и много други въпроси, но първо ще си ги обмисля. Започвам да планирам подобно пътуване, но още съм супер начинаеща, даже начинаеща не съм. Искам да се "хвана" за някъде и оттам да планирам...
Виж целия пост
# 618
Във Флоренция съм била преди 21 години, като бяхме на организирана екскурзия и отседнахме в Монте Катини. Не си спомням много от този курорт, нито колко далече беше от Флоренция, но на практика 3 нощувки имахме в градчето и през деня стабилна програма във Флоренция. Дъщеря ми не е била във  Флоренция, а аз имам нужда от опресняване и затова планирам екскурзия. Според вас кога е най-подходящия сезон, ние бяхме февруари, заради карнавала във Венеция, и тогава градините на двореца Пити бяха доста скромни, нямаше цветя, нищо?
Виж целия пост
# 619
Според мен най-подходящ е месец май.
Виж целия пост
# 620
През 2022 бях 10 дни през септември ( преди и около средата), времето беше чудесно! Без грам дъжд, приятно лятно топло без да е било горещо. Дневни температури 25 - 28. Разкош!
Виж целия пост
# 621
Май и октомври са най-подходящи за мен. Бяхме там през юли. Огромна грешка. Температурата на въздуха беше над 40 градуса, а знаете - всичко наоколо е от камък - сгради, павета...те излъчват допълнително топлина. Опашката за Дуомото правеше пълна обиколка и краят стигаше входа. Имаше няколко линейки, защото хора припадаха там. Ужасен ужасон!
Миналата пролет обиколихме Тоскана, времето беше уникално началото на май. По къси ръкави, но в никакъв случай не беше жега. Всичко беше красиво и зелено. Изключително приятно. Като цяло, всяка година ходим 1-2 пъти в Италия, всеки сезон освен лятото е перфектен. Сега декември бяхме във Венеция. Били сме там многократно (член на семейството живее в района), но за първи път ми се стори изключително магнетична. Далеч от тълпите и шума. За пролетта планираме една седмица по езерата, да сме живи и здрави. Но за Тоскана съм категорична, че пролетта е най-красиво и приятно.
Виж целия пост
# 622
Здравейте.
Планираме Тоскана като лятна почивка. Въпреки че на база на горните коментари за температурите се замислям доколко идеята е добра.
Кой вариант за стига не е по-подходящ - с полет до Рим или до Болоня и оттам с кола под наем?
Има ли разлика в цените на колите под наем на двете места?
Виж целия пост
# 623
Здравейте.
Планираме Тоскана като лятна почивка. Въпреки че на база на горните коментари за температурите се замислям доколко идеята е добра.
Кой вариант за стига не е по-подходящ - с полет до Рим или до Болоня и оттам с кола под наем?
Има ли разлика в цените на колите под наем на двете места?
В момента съм в същата дилема, имаме купени билети за юли, за концерта на Андреа Бочели, но мъжът ми никак не понася жега и това не го съобразих! Били сме в района края на юни и беше топло, но поносимо.
Относно избора Болоня или Рим, зависи кои градчета/села ще посетите, ако Флоренция е целта, Болоня е по-добрия вариант според мен. Отворете картата и преценете,  в Северна Тоскана са повечето туристически места. Вчера търсих коли под наем, за 4 дни от Болоня е 170евро, от Рим 130евро, ако връщането е на различно място, оскъпява с около 80евро, това са най-евтините варианти.

На мен целта ми е Южна Тоскана, малки селища,  скрити за масовите туристи и моля ако някой има впечатления от интересни места на юг от Сиена да сподели, какво да не пропускаме.
Виж целия пост
# 624

На мен целта ми е Южна Тоскана, малки селища,  скрити за масовите туристи и моля ако някой има впечатления от интересни места на юг от Сиена да сподели, какво да не пропускаме.
[/quote]
в този случай май е по добре Рим
Виж целия пост
# 625
Ние винаги сме пътували от Болоня. Дори и надолу под Сиена.
Иначе там винарски е районът около Монталчино, Монтепулчиано.
Реално там са най-инста спотовете за снимки. Показвала съм ги май преди.
https://maps.app.goo.gl/XzNczL3VKNiKZRkD7
https://maps.app.goo.gl/wt75LJgNdnQyKfU28
къщата от Гладиатор - https://maps.app.goo.gl/u54j1KrgMHKZaRU36
спот за Chapel Vitaleta  https://maps.app.goo.gl/pGYFMYibFk5ZBp4z9
https://maps.app.goo.gl/JP2WmboVaff9S4DD9
https://maps.app.goo.gl/tHt1z84d8xbMLgHk9
мястото на последната сцена в Гладиатор - https://maps.app.goo.gl/svURxb63BzD6FgzE6
култовите кипариси в кръг https://maps.app.goo.gl/sSCESTWyPzXneSeMA
https://maps.app.goo.gl/GmRaEh2wxVrW5DHj6

В района Пиенца е симпатична. Bagno Vignoni с басейна насред площадчето(то е 5 къщи на кръст) и откритите терми, стичаща се вода по бели скали. Мини Памуккале. Abbey of Sant'Antimo, Abbazia di Monte Oliveto Maggiore. Изобщо бих препоръчала да се разходите из картата и да си направите маршрут. Всяко село има по нещо. Дали тратория, манастир, гледка за снимка...
Кортона и Арецо са по-далече, но пак са на юг от Сиена.
Виж целия пост
# 626

На мен целта ми е Южна Тоскана, малки селища,  скрити за масовите туристи и моля ако някой има впечатления от интересни места на юг от Сиена да сподели, какво да не пропускаме.
в този случай май е по добре Рим
[/quote]
През есента летяхме до Болоня и с рент а кар към Сиена. Сега, през пролетта ще направим Умбрия и Южна Тоскана, но с кола от Рим Фиумичино. По удобно ще ни е.
Ако трябва да Ви препоръчам малко по некомерсиални селца, то моите фаворити: Ангиари, Синалунга, Монтефиорале, Черталдо....често, когато пътувате ще срещнете впечетляващи по-малки населени места, в които сме преживявали най-приятните емоции, но дори не съм замомнила имената им. Туристическите пътеводители не ги включват. Местните дават много полезни указания. Просто спираш някъде и се радваш на гледката. Има възрастни местни хора, които с удовалствие ще ви правят компания, (и вие на тях), без значение езиковата бариера, и ще ви почерпят с нещо домашно. Тези вкусове и срещи помня най-ярко.
Виж целия пост
# 627
Монтефиорале и Черталдо са доста на север от Сиена. А тя пита за южната част под Сиена. Иначе нагоре Киантиджина винаги е добър избор. Има много castelo и винарни, малки селища и т.н.

Около Лаятико, където ще бъдете на концерт, задължителни са Волтера и Сан Джиминяно, макар и по-известни. Монтериджони също. Иначе по на юг забравих за Abbazia di San Galgano. Абатството без покрив. Също доста снимано място в Тоскана.

Единствената част от Тоскана, която не сме обиколили още е крайбрежната от Ливорно надолу до Порто Ерколе.
Термите Сатурния са ни цел. Има и още няколко подобни места.
Виж целия пост
# 628

Fancy
Kepeva, страхотни предложения, благодаря!
Виж целия пост
# 629
Здравейте.
За наемането на кола под наем наистина ли трябва непременно кредитна карта и не става с дебитна?
Благодаря!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия