Какво да направим с останалия козунак?

  • 94 498
  • 174
Провокирана от темата за яйцата, реших да направя тема и за козунаците. Тъй като тази година тотално се провалих на Великден- яйцата се изпочупиха и боите бяха кофти, козунаците ми станаха като подметка и твърди като камък, сега имам доста материал, който не ми се ще да изхвърля... Кажете какво правите с козунака, който ви е останал и вече ви е писнало да го ядете... newsm78
Виж целия пост
# 1
Нарежи ги на филии, топваш в мляко и яйце и пържиш.   chef

Или ги надробявам в купичка със захар и прясно мляко!
Виж целия пост
# 2
еми щом не ви се яде повече,не виждам какво друго може на го направиш освен да го изхвърлиш.и аз така правя.
дано други мами по-големи кулинарки се вкючат,за видя какво го правят
Виж целия пост
# 3
нарони го на трохи и като изсъхнат го смели на галета.
Става идеале на съхранение и попара на по-големи деца. Имаше и едни страхотни сладки, ама бяха със сурово яйце- т.е. едва ли те интересуват.
Виж целия пост
# 4
Прави се смес за крем карамел,в тавичка се подрежда нарязан козунак,залива се и се пече.Това съм го правила с нарязани кроасани,но сестра ми винаги го прави с останал козунак.Вкусно става.Ако искаш пробвай. Hug
Виж целия пост
# 5
Да и аз го знам това за крем карамела и най- вероятно ще го изпробвам. За галета няма да стане, защото козунака изобилства от стафиди и орехи...  hahaha
Виж целия пост
# 6
Прави се смес за крем карамел,в тавичка се подрежда нарязан козунак,залива се и се пече.Това съм го правила с нарязани кроасани,но сестра ми винаги го прави с останал козунак.Вкусно става.Ако искаш пробвай. Hug


И аз така правя Wink
Виж целия пост
# 7
Правим си попара с прясно мляко  Grinning
Виж целия пост
# 8
Мисля да пробвам със смес за  крем карамел.А какво правите с останалите курабии? Чудя се те дали ще станат със същата смес? Някой да е пробвал? newsm78
Виж целия пост
# 9
Може да се направи и като торта - сглобяваш си блатове от филийките (или ако ти е останал цял кръгъл, направо го режеш на хоризонтални платки), сиропираш и мажеш с крем по желание, сметана, плодове...
Аз също пекох като крем-карамел,ама сложих 2 реда козунак,слепени със сладко - а с течен шоколад между тях е още по-вкусно Wink
Виж целия пост
# 10
Изцяло подкрепям идеята за крем-карамел с козунак.
А вкъщи друг фаворит ни е закуската от изсъхнал козунак с кисело мляко.
Виж целия пост
# 11
А някой замразявал ли е кузунак?
Виж целия пост
# 12
"Козучена импресия"
Две филийки изсъхнал козунак се слепват със сладко от кайсии/може и друг/ и се панират.Става разкошно!Панировката я правя както обикновено,за пържени филийки.
Виж целия пост
# 13
 Laughing Аз правя скалички
Виж целия пост
# 14
Как?  Flutter
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия