Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Любители на Котки - Тема 110

  • 40 847
  • 749
# 735
И на мен много ми харесва аватара и подписа на Алечка.
Време е за нова тема и трябва да снимам дзвера.

За разтревоженото коте може нещо да се е променило в обкръжаващата му среда. На приятели така котарака ни ще да яде, ни вода да пие, омърлушено е било животното, къде ли не го водиха, инжекции, системи, изследвания, сума ти пари хвърлиха и накрая се оказа, че котарака страда за килима, който жената решила да "пенсионира" вече.
Беше ми смешно като разказваха и не вярвах, но откакто имаме и ние котка смятам, че е вярно.
Виж целия пост
# 736
Благодаря, момичета! Подарък ми е от прекрасниците в аватарната тема!

И аз трябва да снимам чудовището, ама то при нас само снимки на размазоч и космарляк.
Виж целия пост
# 737
Алечка,като каза размазоч и не се стърпях и направих друга асоциация  LaughingА преди да навърши годинка беше луда за връзване:

Стискам палци на оперираното коте!  Praynig
Виж целия пост
# 738
Благодаря, момичета! Подарък ми е от прекрасниците в аватарната тема!
Скрит текст:
Прекрасни "одежди" имах от тези момичета. Поздрави!
Виж целия пост
# 739
Благодаря за отговорите, момичета! Дано котето се успокои. Аз лично имам съмнения, че снегът много го озадачи, но от друга страна сняг не вали за първи път. А и ми се струва дребна причина за такава сериозна реакция от негова страна. Още повече, че той не излиза за друго освен за прегледи и реално гледа снега само отвътре. Ветеринарите ни плашат с много сериозни диагнози като тумор в мозъка, проблеми с мозъчната кора или в най-добрия случай комоцио, но общо взето нищо конкретно не каза никой от тримата, с които се консултирахме лично. Но той не е падал или поне не сме го видели, а тези дни сми си почти изцяло вкъщи. Не е имало гърмежи, пиратки или някакви други такива неща. Това е и причината да съм притеснена - няма обективни обстоятелства, които да са провокирали такива симптоми. Но котето не е същото.

П.С. Алечка е изключително сладка, особено в лудия й период Simple Smile
Виж целия пост
# 740
Joy Joy Joy Уникални снимки!  Heart Eyes

За стресирания кот да питам - да не би да сте си махнали елхата и да си я търси? Поне така си обяснявам поведението му, след като няма здравословна причина, все едно е загубил нещо. Другото минаващо ми през ума е да е погълнал нещо надрусващо. Например хлорофитума, който котките налитат да пасат, съдържал халюциногенни вещества. Thinking Или да е ухапан от някаква буболечка бълваща нерво паралитици.
Кръвните изследвания вероятно са били само стандартни и едва ли биха хванали нещо подобно.
Виж целия пост
# 741
Украса не сме имали, беше символична - един чорап и няколко фигурки, елха не сме имали. За растение и аз си мислех, защото след нова година взех едни сухи цветя, които бяха новото, но носехме от тях и при двамата ветеринари, които го прегледаха и никой не им обърна внимание. Аз, разбира се, ги изхвърлих за всеки случай. Буболечки не сме забелязвали, но това не значи, че не е възможно нещо да го е ухапало. Ако е нещо такова ще отшуми бързо, надявам се. Само дано не е наистина сериозен невралгичен симптом поведението. Вече четем и за епилепсия и какво ли не.
Виж целия пост
# 742
Ще се побъркам!!! Кот се научи да се качва на масата. Точно това не исках да го научава  Crossing Arms Как стои при вас този въпрос?!  Crossing Arms
Виж целия пост
# 743
Аби в момента ревнува и на дърти години и тя започна да се качва на масата от инат. В момента в който скочи, й се карам със сърдит тон, изревавам "Не" кратко и ясно, ако не се усети, тръгвам към нея, и ако пак си стъпи на ушите, отивам, свалям я, пак сърдито "Не", със същата интонация. Така след няколко пъти вече като измуча като бик ме поглежда сплашено и сама слиза.
Виж целия пост
# 744
 Joy Това с "Не"-то и аз го ползвам, като ме хапе предимно. Не съм сигурна все още дали помага. Май има ефект, но след пето-шесто "не"  Mr. Green. След като тази вечер го свалих около шест пъти и той продължава да се връща при мен, го изкарах в коридора, та да му дойде акъла. По форумите пише да не се прави така и да не се наказва котката, но гризе лаптопа, мишката и ръцете ми и не мога да си допиша поста. След малко ще я прибера, надява, се да се е укротила  Whistling Иначе при всяко качване на масата пи вода от една чаша, не че си няма купа долу  Laughing
Виж целия пост
# 745
Казват да се пръска с вода животното или да се слагат някакви лепенки.
Топчо се качва по масата, и да искам не мога да го отуча, а и не ми пука вече, свикнали сме.
Виж целия пост
# 746
Моята маца и от пръскане с вода не разбира, от лепенки не разбира, като цяло от нищо не разбира, а от не-то в нашия случай няма смисъл. Каквото и да прави просто я махам/свалям оттам докато не разбере, ако не разбере, ограничаваме достъпа до въпросното място.

Виж целия пост
# 747
Уайт рабит, уникални физиономии прави котката ти.  Joy

Пробвах аз метода с тиксото. Един ден 10-15 минути облепях и 4-те страни на масата с тиксо, така завъртяно на кръгчета, че да лепи. Котакът се метна от дивана в средата на масата, където нямаше тиксо. После още толкова време отлепях тиксото.
Виж целия пост
# 748
Това последното и аз съм го правила. Joy Joy
След този случай се отказах и от пръскане и от все, да прави каквото си иска.
Виж целия пост
# 749
Заповядайте в НОВАТА ТЕМА!

Ако някой желае да добавя любимеца му в списъка, пишете ми на лични! Ако имате нещо интересно за първи пост - също.  Wink

И не забравяйте данъците и таксите!!!  Wink
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия