Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Температура на дете 35 градуса по време на сън?

  • 7 504
  • 18
# 15
Мутафова, не го смятам за намеса, ние семейно сме си така - студенокръвни  Mr. Green И аз, и детето сме били нееднократно в болница, мерили са ни с различни термометри, сестра ми е по същия начин.
Виж целия пост
# 16
Здравейте! Моят син е на 5г.Има ВАРИЦЕЛА.....Вчера вечерта се събуди от сън и каза,че му е лошо измерихме Т беше 35.3 35.4.Не знам дали е нормално?През деня 36 Нормална.И аз се притеснявам,но може да се дължи на вируса.Ако има някой,да сподели мнение.Благодаря!
Виж целия пост
# 17
Здравейте! Моят син е на 5г.Има ВАРИЦЕЛА.....Вчера вечерта се събуди от сън и каза,че му е лошо измерихме Т беше 35.3 35.4.Не знам дали е нормално?През деня 36 Нормална.И аз се притеснявам,но може да се дължи на вируса.Ако има някой,да сподели мнение.Благодаря!

Здравейте, мога да пиша за температурата на децата с часове. Просто се наложи да науча много за нея.
Ще се опитам да бъда кратка. Температурата на тялото по време на сън може да падне с половин-1 градус, че дори и повече. Казвате, че нормалната, която мерите денем е 36. Значи всичко е ОК.
Причина за ниска нощна температура може да бъде нощна хипогликемия, което е малко вероятно предвид малката разлика между нормалната дневна и измерената от вас нощна. Друга причина за ниски показания на термометъра е изпотяването. Ако детето е било потно, термометърът отчита доста по-ниски градуси.
Още нещо: вероятно ползвате дигитален термометър. На пазара изключително рядко се намират читави дигитални термометри. Имали сме десетина и отгоре и винаги съм изчаквала да засича поне 5-6 минути, за да се изравни с показанията на живачен. Правила съм много експерименти и така съм стигнала до този извод. Наблюденията ми се потвърждават и от лекари, сестри от болницата. Така че, препоръчвам да засичате по-дълго, защото 36 градуса нормална температура е рядко явление, но не е невъзможно. Срещала съм случаи на деца, които са просто по- студенокръвни Simple Smile
Забравих да пиша, че моето дете е имало дори по-ниска нощна температура, като нормалната му температура е 37,2. Правили сме изследвания за хипогликемия, защото детето беше ледено студено и не успявах да го събудя. То спеше, а аз го преобличах, завивах и топлих по няколко часа нощем, за да се нормализира температурата му. Изследванията бяха нормални и не помня някой лекар да се е впечатлил от тревогите ми.
ВИждам, че сте писала преди няколко дни и се надявам вече да не сте разтревожена. Измерете в две-три нощи температурата на детето към 1 след полунощ и ще видите, че пак ще е по-ниска от нормалното.
Желая ви здраве и спокойствие.
Виж целия пост
# 18
Много ви благодаря за отделеното време.Вече ни е 8-ми ден от ВАРИЦЕЛАТА.Пъпките на места почват да завяхват вече Не сме имали други случай да се буди нощем след онзи ден.Ляга и спи до сутринта.36.6 е нормалната Т през деня.И по време на шарката само веднъж имаше 37.9.Още веднъж благодаря за всичко.Живи и здрави да сме всички.Хубав ден! 😊
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия