Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Какви са заплатите за завършилите "Психология"?

  • 16 445
  • 89
Искам да завърша "Психология", но преди да запиша искам да се ориентирам дали ще имам пари да се издържам след това.
Искам да изкарам над 900 лв. на месец с нормална 40 часова работна седмица.

Моля да ми кажете дали е възможно това, което искам и който има прясна информация за заплатите в тези браншове да сподели. (стартовите заплати са най-ценни в момента и възможностите за покачване)

Моля и да не засягате ситуацията в чужбина, там че е песен на сърце, това ясно.

Досега научих, че заплатите са ниски спрямо очакванията на хората и тези които работят. Видях всякакви числа, от 900/700 лв. за "завеждащ отделение в психодиспансер" (за което се искат много години да избуташ нагоре, ако изобщо успееш) до минимална заплата за сестрите, които обслужват/надзирават (и т.н.) болните. Но когато тегля чертата, нямам нищо конкретно. (коментираните цифри са от всякакви години (> 2010), теми и хора)

Темата е от общо естествено, но ако трябва да конкретизирам, със сигурност не искам да работя като психотерапевт и (засега) искам да работя с големи хора в болнични заведения (шизофрения, разстройства, деменции и т.н.), но аз самият още не мога да реша кое ще ми приляга повече - дали там, в полицията, в съда и т.н.

Благодаря за вниманието и отделеното време : )
Виж целия пост
# 1
"Завеждащ отделение в психодиспансер" най-вероятно е психиатър, който е с медицинско образование и специалност психиатрия.
не знам какви са заплатите в болниците, но 900 лв не ми звучи недостижимо, иначе са ми казвали, че психолозите се възприемат малко като 'асистенти' на психиатрите в болниците, правят тестове общо взето.
Ако много ти се учи психология и искаш да изкарваш добри пари, можеш да се насочиш към трудова психология например и да станеш HR, там заплатите са високи  Simple Smile
Виж целия пост
# 2
отсега се отказвай! По-добре станИ таксиметров шофьор - ще изкарваш повече, хем ще седиш по цял ден и ще работиш с възрастни.
Виж целия пост
# 3
Зарежи я тая психология и стани програмист или кранист.  Mr. Green
Виж целия пост
# 4
Аха, то така се става програмист - казваш и ставаш, същото като да станеш шеф на психиатрия. Там тебе чакат...
Виж целия пост
# 5
Първо си разясни гооолямата разлика между Психиатрия и Психология  Peace
Второ - то дори не мисля, че е нужно да се споменава ама - заплатата зависи от това къде и за кого работиш и започва от минималната за страната (в помощни дневни центрове примерно вземат близо до минмалната).  Peace
Виж целия пост
# 6
Аха, то така се става програмист - казваш и ставаш, същото като да станеш шеф на психиатрия. Там тебе чакат...

Aма то не се става толкова лесно и истински психолог бе!  Rolling Eyes
Гледам, че има някакви магистратури по 2 години задочно и стават психолози!!!  Shocked Как очакват тези хора да помогнат на някого? Кой е преценил, че може толкова много материал да се претъгъдъка и ошляпа?

Момчето търси лесно учение и добър доход после - не иска да е добър специалист. Ако трябва да съм честна след докторантурата ми и задължителната работа със студенти се радвам, че поне това момче се оглежда и си задава въпроса какво ще стане СЛЕД висшето. По-голямата част от студентите май не знаят защо са в университета ...
Виж целия пост
# 7
Човекът не е казал, че иска да му е лесно, а и има показан интерес - (искам да работя с големи хора в болнични заведения)
Психология не се влизаше лесно преди  15 години, сега не знам дали има разлика.

А ако се търси само доход, изучаваш един два езика и бам в кол център, те ти стартова заплата 1400-1500
Виж целия пост
# 8
Ами не се печели много. Училищния психолог е със заплата около 500-600лв., ресурсен център пак толкова, може би в полицията е малко повече. Другото което трябва да знаеш, е че обучението е изнесено извън универитета. Ако искаш да си терапевт и то добър е още 5-6години терапия, която си избрал. Отделно всякакви семинари, които никак не са евтини и това е нещо което би трябвало да продължава през целия ти професионален път. Общо взето треудно се изкарва посочената от теб сума. За психодиспансер можеби заплатата е пак около 600 лева. Там няма пътеки така че не получават допълнително средства.
Виж целия пост
# 9
Няма пари в психологията, няма и реализация. Нормално е да иска о заплата. Всичко струва пари. Аз имам две деца и разходите ми са огромни. Не съм психолог, но на минималната заплата да се занимавам с човешката болка ми се струва ужасно.
Бих дала съвет да учиш фармация или медицина. Другото платено
и е  ит сектора. Психологията е загуба на време.'
Виж целия пост
# 10
то е ясно, че всичко струва пари. Но още преди да си започнал с някаква професия, първата ти работа да е да питаш дали ще започнеш да вземаш Х пари, сори, ама е нагло. Първо човек трябва да си прецени силите, да поучи, пък после да пита за пари. Младежът още един ред не е прочел, ама иска пари! Да не говорим, че изобщо не е наясно и явно не го интересува каква е йерархията. Ако е за парите, има и една много древна професия - там и мъже има вече да правят компания на жени - там първо се пита за парите и после за другото.
Виж целия пост
# 11
Само добавям, че за да станеш пълноправно практикуващ психиатър/психотерапевт си задължен 2 години, след като си завършил, ти самия да посещаваш психиатър. Това естествено си го плащаш от джоба, а парите за един сеанс не са малко...
Виж целия пост
# 12
Стига бе, що пък да искаш заплата 900 лв!? след като си учил 4-5 години е нагло, чистачките във Фантастико са на 700 лв   Rolling Eyes
Виж целия пост
# 13
Наивно звучи момчето, но пък не иска много пари.
Виж целия пост
# 14
На това с чистачката му се казва - отивай да ставаш чистачка, тогава!

Това, което дразни е, че първо пита за парите. Брадли, ако ти отиваш на интервю или си интервюиращ, ще ти хареса ли първо за парите да питат? Ако аз съм работодател, не бих наела такъв човек, дори до второ интервю няма да стигне, нито ще си позволя на отварям дума първо за парите. Има някакви неписани правила, то е като със стигането до секс - едно е направо да те хванат директно и в кревата, друго е да си побъбрите малко и да се поухажвате.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия