Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Мастно образувание в окото на бебе?

  • 5 230
  • 5
Здравейте, мами. Извинявам се ако има подобна тема, но не можах да открия информация. Синът ми сега навършва 4 месеца. От раждането си има нещо като ципа в ъгъла на дясното око. Не дава признаци за проблем със зрението, следи предмети, очите са в синхрон. Ходихме на консултация при доктор Петкова в Пловдив. Тя го видя и ми обясни, че това е доброкачествено мастно образувание и след като не пречи на зрението е по-добре да не го премахваме. Освен това каза, че операцията се състои в изрязване на видимата тъкан, но проблема остава, тъй като "корените" се намират зад очната ябълка и не могат да се достигнат. След време пораствало отново. Към момента трябва да приучим детето да не пипа окото си, защото иначе тъканта ще нараства. Моля ако има мами с подобен случай да споделят опит. Оперирали ли са, как са се развили нещата при тях?
Виж целия пост
# 1
Извинявам се,че пиша във тази тема,но от телефона не успявам да напиша нова тема.Моят проблем е подобен на авторката,само че става въпрос за мен.Миналия месец ходих на офталмолог,нищо притеснително,но от вътрешната страна на горния клепач лекарката откри папилом,който трябва да се премахне,защото е много близо до отвора на слъзния канал.Вдругиден съм на консулт с хирурга,който ще ми направи операцията,но ми е много притеснено.Някой сблъсквал ли се е с подобен проблем,как се чувствате след операцията,боли ли,има ли синини,подуване?По време на интервенцията виждате ли,мога ли да си мърдам окото?Лекарката каза,че операция звучи сложно,но е лесна интервенция,но въпреки това ми е много напрегнато.Благодаря ви предварително за отговорите...
Виж целия пост
# 2
Е,никой не ми отговори,явно никой не е имал проблем като моя,но слава Богу, операцията на клепача ми беше вчера.Не беше никак страшно,оперира ме д-р Пламен Хубанов в Очен център"Св.Николай",беше много бързо,нищо не усетих нито по време на самата операция,нито след това.Сега се възстановявам и се чувствам облекчена,че махнах това нещо от клепача си,което,явно не съм усещала,но ми е скривало част от зрителното поле,сега виждам в пъти по-добре Simple Smile!
Виж целия пост
# 3
Чудесни новини! Пожелавам ти неусетно възстановяване. По нашия въпрос... След седем месеца стигнах сама до диагнозата липодермоидна киста. Успях да се свържа с майка от форума, която ми даде информация за диагнозата и лекари, към които може да се обърнем. Бяхме на преглед при Д-р Димитрова в Токуда. Потвърди диагнозата и за първи път се спомена за възможността да се оперира, при това качествено за да няма рецидив. Пловдивските лекари всячески избягват подобни операции, въпреки индикациите за развиващо се кривогледство (което идея нямам как биха лекували, ако причината си остане). Предстои ни да правим ямр на орбити за да се разбере до колко е навътре кистата. Ако е повърхностна се оперира от офталмолог, но ако е навътре към нерва ще трябва да се обърнем към неврохирург.
Виж целия пост
# 4
Благодаря,дано всичко при вас мине и замине и всичко да е наред Simple Smile!!!
Виж целия пост
# 5
Здравейте, миналата пролет и на моето момиченце й се появи такава цепка в ъгъла на дясното око, а по късно и подутина като топче. Ходихме на няколко прегледа, при нас това топче ту се появявше, ту изчезване, после стана трайно присъствие и леко увеличи размера си. На последния преглед във Варна ни казаха, че трябва да се отстрани оперативно. Страхувам се именно от това, да не подложим детето на опеария с пълна упойка и след време пак да се появи. Как се развиват при вас нещата?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия