Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Испанска и латиноамериканска литература

  • 19 269
  • 65
# 60
Bruja, и двете му книги, които съм чела, ми харесаха (La tristeza del samurái по-малко, Respirar por la herida повече), но са доста мрачни. Със сигурност бих чела още негови книги де, това, че са мрачни, е натоварващо, но не може да ме откаже от автора.

Аз сега чета La buena reputación на Игнасио Мартинес де Писон - за едно еврейско семейство в Мелиля (или Мелия, макар че за мен, така написано, е малко странно, нищо, че така ще го произнеса), което се принуждава от обстоятелствата да се премести в континентална Испания, и по-нататъшната история на семейството. В началото съм, но ми е интересна, евреите винаги са ми били любопитни. Но автора съм го набелязала, защото много ми хареса неговата Derecho natural.
Виж целия пост
# 61
За който е в Испания и обича кримки препоръчвам Todos tenemos un muertо, El sabor amargo de la fruta madura, El Quijote de madera на Francisco Javier Neira Pampin. Аз обожава латиноамерикаска и испанска литература, като най-любим автор ми е Исабел Алиенде. Изчела съм всичките й книги, страхотни. Радвам се, че преди да родя дете прочетох и романът й Лаура, защото сега вече нямаше да успея. А книгата е много добра. Харесвам също и Маркес, Ескивел, Марио Вергас...
Виж целия пост
# 62
Никъде не сте споменали Паулу Коелю или не го харесвате?
Много харесвам "Вероника решава да умре". Имаше и филм, но книгата е по-добра.
Има и още един сериал по "Кралицата на Юга" - Queen of the South. Горе-долу става.
Виж целия пост
# 63
Пауло Куельо е странна птца, четях го докато бях по-млада, някъде около 20-те си години. Тогава много ми харесваше. Сега не бих го чела. Бях впечатлена наистина от Вероника решава да умре и Край река пиедра седнах и заплаках.
Виж целия пост
# 64
 Точно и аз като бях на около 20, като бях студентка прочетох двете книги и Вероника ми хареса, а река Пиедра ми беше малко странна, но пак беше интересна.
Виж целия пост
# 65
Сега откривам Артуро Перес-Реверте с Художника на битки. Не ме остави и след като я прочетох. Има описани ужасни сцени от войни, които разтърсват със своята документалност. Но това, което ме кара да се връщам отново и отново е внушението, че нищо в живота не остава без следа.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия