Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Възпален венец, джоб.

  • 18 805
  • 16
# 15
За мен правилният път при джоб и въобще пародонтални проблеми е следния. Първо се прави качествено почистване на зъбния камък. Пародонтално. С поддръжка на колкото време е необходимо. После се лекуват зъбите-подменят се пломби, или каквото там лечение трябва. Реконструират се така, че да се избегне подпъхването на храна в района. На първо време се избягват храни, които може да се забият надълбоко и да травмират венеца-ядки, чипс и т. н. и междузъбните пространства всеки ден се почистват грижливо-примерно с конец за зъби.
Пародонтолозите си имат методи за справяне с такива проблеми. Ако трябва, се правят микрохирургии и т. н.

При мен само един участък все още се възпалява понякога. Засега успявам да туширам веднага с вода за уста, примерно, гелче-нали като се възпали и понякога е болезнено прякото почистване, та за това. И на шест месеца(все още)-почистване.


Виж целия пост
# 16
Темата е стара, но все пак да попитам - имам същия проблем. Зъб, на който му беше паднала пломбата ме боли и не мога да дъвча на него. Пломбата е сменена, правих си панорамна снимка и на нея всичко изглежда наред. Зъболекарят каза, че не може нищо да направи за мен. Изписа ми Амоксиклав, преди това по-слаб антибиотик, но и след лечението ме боли.
Такова нещо въобще може ли да се излекува? Ако го оставя, ще има ли лоши последствия? Даже не знам дали в Плевен има пародонтолози...
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия