Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

15-минутни ястия - идеи и рецепти - 2

  • 172 002
  • 753
# 750
.... Сьомга котлети. Тиган - леко намаслено дъно, лук,моркови, лимон, върху тях котлетите сьомга. Сол и зехтин върху котлетите. Завивам с алуминиево фолио. 15 минути на макс на котлона. ...
Лукът и морковите на тънко нарязани ли и задушават ли се предварително или зеленчуци и котлети се слагат  заедно? Тиганът , ако има капак не е ли удачно с него ?




Булгур с тиквички  и яйца
Не  е  за  15 минути , може би малко повече ,но  е много лесно , вкусно  и бързо , ако направите заготовка от предния ден  и само разбъркате  и запечете .

Една чаша булгур се накисва във вряла вода  (може да се задуши и в  МВ)   , ако бързате  го сварете на единия котлон за 5-6 минути   , а на другия котлон   няколко тиквички се нарязват  на кубчета и задушават  с  малко мазнина и  вода до омекване . При тях се изсипва булгура , добавя се  копър , сол  ( ястието може да приключи и до  тук  -да се досвари с малко домати  и  готово ) .
Към сместа се добавя шепа натрошено сирене и няколко сурови разбити яйца , изсипва се в намаслена тава  , поръсва се отгоре  с кашкавал ( може и заливка от брашно , яйце и кисело мляко ) и се  запича за 10-15 мин в силна фурна. Много вкусно .


Въобще булгурът като основа за подобни   бързи ястия е  много благодатен  . Горната рецепта може да се направи вместо  с тиквички с печени нарязани чушки от буркан , с нарязани лозови листа , със спанак , лапад  .
Виж целия пост
# 751
.... Сьомга котлети. Тиган - леко намаслено дъно, лук,моркови, лимон, върху тях котлетите сьомга. Сол и зехтин върху котлетите. Завивам с алуминиево фолио. 15 минути на макс на котлона. ...
Лукът и морковите на тънко нарязани ли и задушават ли се предварително или зеленчуци и котлети се слагат  заедно? Тиганът , ако има капак не е ли удачно с него ?

На тънко - лукът на полумесеци, морковът на кръгчета. Горе-долу на един ред. Лимонът на филийки и след това на половинки или четвъртинки върху зеленчуците. Не соля. Рибата посолена отгоре, може още лимон, според желанията. Нищо не задушавам предварително. Тиганът, който използвам е квадратен грил тиган и за него нямам капак, затова фолио. Събира м/у 3 и 6 котлета в зависимост от големината.
Виж целия пост
# 752
Моля, пуснете нова тема.
Виж целия пост
# 753
НОВА ТЕМА
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия