Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Бебешка близнашка - 27 тема

  • 60 901
  • 561
# 555
Като чуя за близнаци и частни болници и ми призлява...
Иначе е хубаво,  че са големи по измервания,  но това не е повод да се вадят толкова рано.
Виж целия пост
# 556
На мен моето АГ и феталните специалисти ми казаха, че близнаци се вадят 37 г.с.
Не знам дали помага това като инфо, но все пак...
Моите девойки също ги водят едри за седмицата им, но никой не е коментирал по-ранно раждане, а напротив - все ми казват че ако нямам контракцииили не ми изтекат водите целта е 37 седмица или 37 и няколко дни. При близнацитесе водело, че съзряват 2-3 седмици по-рано, но 32-34 и на мен ми се струва рано. Освен това 2кг и 2.3 кг не е ли малко? Това май е в графа недоносено все още...?
Виж целия пост
# 557
Чери, моята бременност протече горе - долу по същия начин с прееклампсия. Кръвното се овладява с Допегит, следи белтъка в урината, ако започне да се качва през ден, тогава да ги вадят. Килограмите не са критерий за съзряване, важни са г.с. Хубаво е да се родят големки, защото да гледаш бройлер хич не е добре. И на мен ми предложиха в 35 седмица да ги вадят, но аз отказах. Родиха се в 37 без един ден, 2800 и 2500 гр. на единия не се отвориха напълно алвиолите, беше на сърфактант терапия. Съвета ми е да се следиш внимателно,  колкото по-дълго останат в теб, толкова по-добре за тях.
п.п. и аз съм толкова висока, и точно толкова кг. бях като теб Joy

Грахче, Михова ми каза ми че трябва да станат 2кг. под тези кг. не е добре.
Виж целия пост
# 558
Предложи ми да ги извадим като мина 36 седмица, 36+2-3дни. Аз ще говоря с него да сложим обаче кортико преди това.

Кръвното е овладяно на този момент върти се 120-130 макс. Белтък в урината и с първата и сега нямам, ама си вадех високо кръвно без ясна причнина. Както е стабилно и изпраскам 150 без никаква логика.....но го следя де.

Благодаря, че се включихте момичета!
Виж целия пост
# 559
Когато ме приеха в Надежда започнаха веднага Дексаметазон. Сложиха го 3 пъти, на обяд, вечерта и на другата сутрин, като в 32 г.с. съм ги слагала.
Пускай си урина на 3-4 дена. И аз нямах, имах само следи на белтъка, през ден се повишаха плюсовете. Приеха ме с 3 +. Вечерта преди да родя от нищото вдигнах 170 х 110. Стреснаха се доста и на другия ден ги извадиха. Големи са бебетата и притискат разни органи. Последните дни уринирах по-малко, едва си поемах дъх. Пожелавам ти леко раждане Hug
Виж целия пост
# 560
Здравейте, бихте ли ми препоръчали здрава триколка за близнаци, която има и опция за сън?
Виж целия пост
# 561
Емека, от всички мами с близнаци, с които се познавам и са ползвали триколки съм разбрала, че не са удобни и маневрени. Те са се върнали на опцията количка или две единични триколки и човек за помощ. Аз засега мисля да не вземам такива екстри.
Дано намериш вашият вариант.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия