Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Слоукукър – мнения, рецепти – втора тема

  • 74 534
  • 664
# 660
Аз от скоро имам слоукукър и не съм забелязала да мирише повече от готвенето в традиционна тенджера, нито пък  да се наслоява миризма на манджа. Нито повече, нито по-малко. Аспиратор не съм включвала изобщо - нищо нито пуши, нито пара се издига.. Миризмата се усеща само в кухнята, в останалата  част на жилището изобщо. А не ни е голямо като площ. ... Много съм доволна от новия помощник в кухнята.
и аз съм на това мнение - и при мен няма наслояване на миризми, няма специални условия за ползване - нито специална тераса, нито аспиратор. ползвам го доста интензивно вече 6 години. стигам до извода, че може би зависи от марката или от това колко плътно стои капака. но в такъв случай може да се ползва фолио за уплътняване.
имам питане - как се вари жито? имах рецепта, но сега не я намирам.
Виж целия пост
# 661
Сигурно е късно вече за отговор на въпроса как се вари жито, но все пак да кажа. Аз слагам житото, предварително добре измито, наливам вода един - два пръста над него. Включвам на високата степен и след два часа е готово. Изключвам, слагам захар на вкус и оставям да се задуши. После слагам лимонова кора, смлени орехи.
Виж целия пост
# 662
Сигурно е късно вече за отговор на въпроса как се вари жито, но все пак да кажа. Аз слагам житото, предварително добре измито, наливам вода един - два пръста над него. Включвам на високата степен и след два часа е готово. Изключвам, слагам захар на вкус и оставям да се задуши. После слагам лимонова кора, смлени орехи.
благодаря, Fortuna! ще си запазя тази рецепта, че аз нощес почти го опекох житото - сложих по спомен 1/2 пак. жито и 2 водни чаши вода, включих на ниска степен,  добре че го нагледах  на 4-ия час и изключих. спеше ми се,та не извадих съда и на сутринта леко беше хванало коричка по края - все пак стана, де! вкусно е.
Виж целия пост
# 663
Аз все още се запознавам с уреда. Последно правих яхния от зелен фасул. Стана божествено вкусна. Обичаме зелен фасул, но до сега толкова добре не помня да ми е ставал. Намазах стените и дъното с олио, сложих замразения фасул (както си е направо от фризера), лук, морков, домати, няколко цели скилидки чесън хвърлих. Сложих още малко олио - общото количество стана около 150мл. на 1600гр зелен фасул. Сол, червен пипер, вода около 200мл. и...за 4 часа на втора степен. Малко преди края хвърлих 2 с. л. брашно за сгъстяване на соса, нарязах половин връзка магданоз и го оставих да покъкри още двайсетина минути. Резултатът беше супер! Сервирах, както обикновено с кисело мляко.
И жито обичам, благодаря за рецептата! Ще се пробва...Мислех си, че може би ще стане и нещо с булгур - например пиле...Вдъхновена съм за всякакви  експерименти. Simple Smile
Виж целия пост
# 664
Аз от скоро имам слоукукър и не съм забелязала да мирише повече от готвенето в традиционна тенджера, нито пък  да се наслоява миризма на манджа. Нито повече, нито по-малко. Аспиратор не съм включвала изобщо - нищо нито пуши, нито пара се издига.. Миризмата се усеща само в кухнята, в останалата  част на жилището изобщо. А не ни е голямо като площ. ... Много съм доволна от новия помощник в кухнята.
И при мен същата картинка.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия