Турска кухня *6*

  • 69 085
  • 273
# 135
Това е нещо като реване, но мноооого по-вкусно! Опитах го в Одрин в Айдън и много ми хареса, но не съм го правила . Открих рецептата му тук:   https://recepti.gotvach.bg/r-33760-%D0%A2%D1%80%D0%B8%D0%BB%D0%B5%D1%87%D0%B5
Случайно вчера го видях в една новооткрита сладкарница в Люлин -2
Виж целия пост
# 136
Чух за сирене колот ....
Намерих това

https://www.youtube.com/watch?v=4-64MeBoNI8


И се чудя  дали не е като пареното сирене шкембе
Виж целия пост
# 137
Здравейте. Бихте ли казали може ли в мариновано сирене да се сложе СУМАК?
Виж целия пост
# 138
Искам да попитам нщо. Гази група нали е за помощ за бързи отговори или греша??? Вече два пъти имам нужда от съвет и пиша но отговор няма. Ще бъда благодарна понее сга да отговорите с обяснение за да не разчитам в бъдеще ....
Виж целия пост
# 139
Темата изобщо не е от активните за съжаление и вероятно щом на са ти отговорили или не знаят, или не са прочели.
Виж целия пост
# 140
Принципно не е за бързи отговори, по скоро се споделят рецепти.
Виж целия пост
# 141
Искам да попитам нщо. Гази група нали е за помощ за бързи отговори или греша??? Вече два пъти имам нужда от съвет и пиша но отговор няма. Ще бъда благодарна понее сга да отговорите с обяснение за да не разчитам в бъдеще ....


По скоро попитайте в темата " За бързи кулинарни въпроси и отговори", дано ви отговорят
Виж целия пост
# 142
Здравейте. Бихте ли казали може ли в мариновано сирене да се сложе СУМАК?
Ми, можете според мен, защо не. Въпрос на вкус.  Wink
Виж целия пост
# 143
Скрит текст:
Здравейте. Бихте ли казали може ли в мариновано сирене да се сложе СУМАК?

Сумакът придава леко кисел вкус на ястието. В древността римляните са го използвали вместо оцет. Ако  сте любител на по киселото, сложете. Аз лично не бих сложил в мариновано сирене.
Виж целия пост
# 144
Има един турски сладкиш, чието тесто се замесва със сухо мляко, имаше яйца и бакпулвер.... Правят се топки, пекат се и после се сиропира. Нито му знам името, нито точната рецепта, ако някой се сеща моля да помага.
Виж целия пост
# 145
Може ли рецепта за чий кюфте, ако може и видео, благодаря, предварително.
Пускам ви линка към моя блог, там имам една рецепта но не съм сигурна дали е оригинална, блогът е испански, мога да помогна за испански рецепти.
https://llenasdesabor.blogspot.com/
Виж целия пост
# 146
Здравейте,
вчера гледах една рецепта за бюрек банички, които се овалваха в галета и после пекат.
Самото приготвяне беше интересно.

Въпросът ми обаче е за корите.
Използваха едни много големи кръгли кори, изглежда препечени. Приличаха на одринските кори за баница, но тези бяха много по фини.
Какви са тези кори имате ли представа?

Мога ли да заменя с нашите кори?

Виж целия пост
# 147
Здравейте!
Има ли рецепта за печени дюли,да стават сочни,с хубава коричка?
Яла съм ги в Гърция,но със сигурност и в Турция ги правят.
Преди години бяха ми казали как се приготвят,получиха се,но не съм ги правила отдавна и не си спомням.
Виж целия пост
# 148
Имам рецепта за печени дюли . Правила съм, сполучлива е (поне за мен и домашните).
Измивам 4 дюли, нарязвам на четири, премахвам семенниците. В тава слагам две чаши захар и четири чаши вода, нареждам дюлите с кората надолу. Печа 2-3 ч на 160 градуса, на всеки час обръщам дюлите.
П.П. Написах рецептата по спомен, ще погледна после дали правилно съм я написала.
Виж целия пост
# 149
Скрит текст:
Здравейте!
Има ли рецепта за печени дюли,да стават сочни,с хубава коричка?
Яла съм ги в Гърция,но със сигурност и в Турция ги правят.
Преди години бяха ми казали как се приготвят,получиха се,но не съм ги правила отдавна и не си спомням.

Не са по турски.............
https://ipeychev9.blogspot.com/2014/10/blog-post_8.html
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия