Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Несполучлива операция на крипторхизъм

  • 1 622
  • 4
Здравейте, синът ми се роди с двустранен крипторхизъм. Преди половин година беше опериран, но се оказа, че връзките са къси и тестисите се върнаха обратно. Естествено, предстои втора интервенция. Много майки са писали за несполучливи операции, но никъде не намерих информация за състоянието на децата след втората такава. Лекарят, операрил сина ми обясни, че при къси връзки шансовете за сполучлива първа операция са около 50 %, а за втората падат на 20 %. И ако повторната се окаже неуспешна, какво правим, трета, пета? Моля, ако някой се е сблъсквал с този проблем, да пише!
Виж целия пост
# 1
Здравейте....от нашия опит ще споделя какво говорихме с професора. На нашето детенце също връзките бяха къси, но той е с един задържан тестис. След операцията, на контролния ехограф към момента всичко изглеждаше ОК, но сега на следващия преглед ще се проверява дали е мръднал в рзвитието си тестиса и ще се прецени дали ще правим втора операция. Това, което знам със сигурност - ако не се кръвоснабдява и не се развие поне малко в рамките на 6-8 месеца след първа операция или се прави опит да се смъкне още повече тестиса или ако кръвоносните съдове са също къси и не работят - тестиса се вади. Неправилното кръвоснабдяване и липса на развитие може да бъде предпоставка за ракови образувания и други проблеми. Честно да Ви кажа не си представям как ще се върнат обратно....по принцип те се фиксират с едни тъкани, които се увиват около самия тестис (въпреки масовата практика в Пирогов да взръват конци към крачето да детето и конеца да опъва зверски тестиса от вътре...  ooooh!). Защо не потърсите и второ мнение?
Виж целия пост
# 2
Бяха фиксирани за торбичките на тестисите с нещо като тампони отвън. Ако не се лъжа, на 14-тия ден ги махнаха. След операцията тестисите бяха в торбичките, но много нагоре. Относно консултациите - преди операцията се консултирахме с шест специалиста, след нея - с двама. Всички казват коренно различни неща. Вече незнам на кого да вярвам. Ходихме и при светила, много хвалени лекари. Отношението на някои от тях беше под всякаква критика. Общо взето започнах да го карам на усет, говоря за доверяването на лекарите.
Виж целия пост
# 3
Бих Ви препоръчала да се видите с проф. Бранков от Токуда.  Peace Сигурна съм, че ще Ви даде обяснение и решение на ситуацията. Ние сменихме 3ма лекаря докато стигнем до него, но повярвяйте - доверих му се от първия миг.
Виж целия пост
# 4
Бих Ви препоръчала да се видите с проф. Бранков от Токуда.  Peace Сигурна съм, че ще Ви даде обяснение и решение на ситуацията. Ние сменихме 3ма лекаря докато стигнем до него, но повярвяйте - доверих му се от първия миг.

Здравейте! Искам да попитам - доволни ли сте от проф. Бранков? Разрешавал ли е успешно случаи с несполучлива първа операция от крипторхизъм?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия