Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Въпроси до зъболекарите от форума! - 2

  • 71 374
  • 852
# 825
DeVa, с риск да се засегнеш, преди 25 г. и повече, когато си била студентка, не е имало тези технологии, както сега. При съвременните нано и не знам си какви техники, да се вадят, и то здрави, както казваш, е безумно.
Да чукам на дърво, здрави са ми и 4-те, особено левият долен, понеже го виждам, почти няма плака отгоре и е светъл и чист. Явно добре го почиствам, и слюнката успява да отмива и реминерализира добре.
Виж целия пост
# 826
Така е, тогава изобщо нямаше дилема.
Виж целия пост
# 827
О, моята лекува всичко. И млечен зъб ми пломбира на дърти години. Имам и пломбиран мъдрец. Просто онези бяха доста зле и трябваше да се извадят. И като гледам и този. А само преди 9 месеца нищо му нямаше. Дано се размина.
И на мен ми беше много кофти, но моите са и  старички. Помъдрях на около 15-16 Joy
Виж целия пост
# 828
Е как на око решаваш, че е много зле? Ако знаеш какъв кратер си оправих на мъдрец преди 3-4 месеца..Голям зор видя зъболекарят, но го оправи. Дълбок и неудобен за правене, ама поне беше долу. После 1 месец ме боля мястото, ама вече съм добре. Моите мъдреци също са вече на по 25 години, ако не и повече. За сега се държат, ще видим до кога.

Между другото, имам приятелка, на която някакъв пишман зъболекар й е извадил зъб на 12-13 години ( горен 4 или 5, не помня). Добре й е захапката, поне на външен вид има идеални зъби (сгъстили са се и не личи, че нещо липсва). Та в този смисъл от едни мъдреци да ти се скапе всичко, не ми се вярва.
Виж целия пост
# 829
Здравейте, преди 3-4 дни си напипах някаква подутина, над умъртвен горен 5 зъб... след 2-3 дни стана бяло, очевидно пълно с гной. Поразрових се из гугъл- прилича ми на фистула по снимките, които видях и сравних с моята гнойна пъпка на венеца. Голямо е колкото гнойна пъпка. Тъй като съм извън България, ще се връщам на 18 октомври за няколко дни, имам 2-3 седмици до тогава, опасно ли е състоянието? Никога до сега не съм имала такова нещо. Дълго ли се лекува? Имам ли спешна необходимост от зъболекар? Благодаря.
Виж целия пост
# 830
Здравейте, искам да попитам да ли някой е имал непоносимост и болка след запълване с временопълнежна паста при кореново лечение. Калциева паста йодоформ. Страшни болки в зъба имах. Иначе зъбът беше 10 дена с антибиотик с две посещения, промивки и всичко както му е реда. Нямах никакви болки, все едно зъбът беше готов за затваряне. Дали е само от палнежа или не е излекуван ? Благодаря предварително
Виж целия пост
# 831
Секторна снимка правена ли е непосредствено след запълването? Такава се прави по протокол - да се види добре ли е запълнено и докрай ли е запълнено.
Виж целия пост
# 832
Добро утро, правена е, няма увредена кост, гранулом, нищо. Запълнено е както трябва. Става въпрос за временен пълнеж, не е постояна каналопълнежна паста. Зъбът беше спокоен, при почукване, натиск и клатене, всичко ток както се казва. Иначе бях с остър периодонтит, зъбът не е стоял отворен , пия и антибиотик за всеки случай. Доколкото знам дори и да е затворен зъбът с антибиотик, ако наистина е болен зъбът пак ще боли и няма да търпи затваряне. Идеята ми е, че преди една седмица когато беше пак спокоен зъбът, зъбол;екарят сложи същата паста, калциева паста с йодоформ, така че 2 пъти едно и също. Сега каза че ще ми прави 3 пъти физиотерапия и няма да използва такава паста отново, чак такава непоносимост да имам че да не мога да говоря от болка? Благодаря Ви за отговора
Виж целия пост
# 833
Не съм зъболекар, да уточня.
Честно казано не съм чувала за временен пълнеж - от опита ми, слагат памуче с лекарство и затварят с временна пломба зъба, докато трае лечението. Чак след като всичко е готово, се пълнят каналите, изчаква се отново и после се затваря окончателно зъбът. Така знам аз. Не претендирам за обективност и правилност.
Виж целия пост
# 834
Предполагам от мене дойде дисинформацията, по-скоро тази паста действала успокоително, изсушавала канала, зъб с един канал само за протокола, действа против микроби инфекции , а то ко става. Някак странно такова нешо да причинява такава периодонтитна болка,вече 5 месеца съм по зъболекари , 2 извадени направо ужас, благодаря пак за отговорите
Виж целия пост
# 835
Здравейте. Бихте ли ми предложили добър зъболекар във Варна, да работи със здравна каса и да не дере кожи? Може  би ще се наложи да ми сменя мост.
Виж целия пост
# 836
Здравейте! Искам да ви попитам за мнение относно сваляемите цялостни протези; от какъв материал е най-добре да бъдат изработени? На мой близък стоматоложка му е препоръчала обикновенната пластмасова протеза. Аз четох за термосенс и мисля,че е по-добрия вариант, но колебанието идва от това ,че стом. препоръчва др.вариант.
Виж целия пост
# 837
Здравейте няко може ли да ми каже кои зъболекари работят със orto t във Варна
Виж целия пост
# 838
Здравейте! Искам да ви попитам за мнение относно сваляемите цялостни протези; от какъв материал е най-добре да бъдат изработени? На мой близък стоматоложка му е препоръчала обикновенната пластмасова протеза. Аз четох за термосенс и мисля,че е по-добрия вариант, но колебанието идва от това ,че стом. препоръчва др.вариант.
Термосенс са частични протези със естетични задръжни елементи-пластмасови куки,които имат цвят,подобен на венеца.Показвам снимка от скорошен случай


Но...за цели протези не може да се приложи това,пластмасовите куки се захващат за собствените зъби и щтракват много удобно,протезата не играе...при цяла протеза-собствени зъби няма,така че,тук варианта е единствено обикновените протези
Виж целия пост
# 839
Много благодаря за отговора. Оказа се,че ще останат 5 зъба. А термосенс или валпласт е по-добрия вариант? Валпласт май са по-тънки.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия