Pileshki syrca????

  • 10 110
  • 17
Momicheta,kazhete mi nqkoq recepta za pileshki syrca:)
molq!
Виж целия пост
# 1
Аз ги обичам задушени с масло. Предварително се сваряват добре и после се задушават.  Simple Smile
Виж целия пост
# 2
това го писах в темата за пилешки дробчета

една връзка пресен лук, дробчета (може сърца и воденички - аз ги предпочитам), вода, чаша червено вино, кервиз (малко) и олио
слагам всичко на веднъж в тавичка и запичам във фурната, става чудно

не ги варя предварително, но се мият много старателно, размразяваш ги, и едно по едно на течеща вода, цепиш сърцето на две и отмиваш кръвта която е в него (а кръв има, аз за това купувам воденички или в най лошия случай воденички със сърца,) ако нямаш пресен лук - а то няма де може и със стар, две три големи глави, лесно е и е много вкусно
Виж целия пост
# 3
супа от пилешки сарца
предварително сарцата се сваряват около 30 мин. сьс сол,след това се нарязват картофки на кубчета слагат се да заврат с олио и 10мин. преди да се махне от котлона се слагат сарцата и фиде.Подправки на вкус:черен пипер,чубрица и сол
Виж целия пост
# 4
госта сам аз
Виж целия пост
# 5
момичета, а колко време отнема горе-долу да станат крехкички сърчицата? аз скоро пуснах темичка за патешки сърца, които уж били дори по-крехки от пилешките. е, да, ама след 40 минути варене и още 30 минути задушаване с масло, лук и гъбки, сърцата бяха много жилави.
Виж целия пост
# 6
В къщи сърцата ги ядем само по един и същи начин - варени (ама хубаво сварени), със сметанов сос и картофено пюре. И всъщност мога да ти кажа само соса как приготвям, защото останалото е ясно. Но преди това за бульона - трябва хубаво да е отпенван, докато се варят. След като спре да се пени добавям малко моркови, лук и няколко дафинови листа и оставям да се сварят хубаво сърцата.

Та за соса, запържвам хубаво брашно в повечко краве масло, добавям прецеден бульона от сърцата и 1 малка кофичка заквасена сметана. Като се сгъсти поръсвам с черен пипер.

Много вкусно стават с такава гарнитура. А мъжа ми обожава да омеша всичко заедно - сърцата, пюрето и соса  Simple Smile
Виж целия пост
# 7
Цитат на: ray
момичета, а колко време отнема горе-долу да станат крехкички сърчицата?


Ами всеки път различно, да ти кажа. Някой път за половин час ми стават като мозък, а последния път ги варих час и половина и си останаха жилави. Явно зависи от сърцата. А най-хубаво ще станат в бързоварна тенджера, предполагам.
Виж целия пост
# 8
Цитат на: Tintiri-mintiri
Цитат на: ray
момичета, а колко време отнема горе-долу да станат крехкички сърчицата?


Ами всеки път различно, да ти кажа. Някой път за половин час ми стават като мозък, а последния път ги варих час и половина и си останаха жилави. Явно зависи от сърцата. А най-хубаво ще станат в бързоварна тенджера, предполагам.
Би ли ми казала каква е тази тенджера Embarassed
Виж целия пост
# 9
Има предвид тенджерата под налягане.
Виж целия пост
# 10
недейте ги сварява,а ги сложете в микровълновата за 5-6 минути-колкото да си променят цвета.После ги сложете в тефлоновия тиган с масло и като се запържат леко ги полейте с бяло вино.Махнете ги от котлона ,когато останат само на своята си мазнина.
Виж целия пост
# 11
Веднъж в един ресторант ядох пилешки сърца на скара, с прясно изцеден лимонов сок отгоре - страхотия . Бяха нарязани на пърченца и нанизани на шишчета, предполагам, че са сварени преди това.
До сега не съм се пробвала да ги правя в къщи, но за утре може и това да е
Виж целия пост
# 12
Пробвай да ги направиш на скара, стават много вкусни.

Слагаш ги в марината от горчица, соев сос, зехтин, бяло вино (бира) и подправки за скара да киснат поне 8 часа(колкото повече , по-вкусни стават) . Набождаш ги на шишчета и печеш на скара.
Виж целия пост
# 13
Пробвай да ги направиш на скара, стават много вкусни.

Слагаш ги в марината от горчица, соев сос, зехтин, бяло вино (бира) и подправки за скара да киснат поне 8 часа(колкото повече , по-вкусни стават) . Набождаш ги на шишчета и печеш на скара.

mikkey, както са сурови ли? Не се ли подваряват малко, поне да побелеят newsm78
Виж целия пост
# 14
Моята рецепта е много лесна и винаги става реzкоШно, сварявам сърцата и после ги zапържвам в масълце с много лук и накрая малко червен пипер (сол и чер пипер съЩо, раzбира се). А после  eat
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия