Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Кърма след кюретаж в 4 месец

  • 8 226
  • 7
Ще ви разкажа моята история.
Миналата седмица загубихме бебчето си... Изключително нелепо. Бях в 4 месец, имах постоянни проблеми със стомаха и ме приеха в болница за да ме "закрепят" малко. Оттам ме преместиха в хирургия Плевен, защото професор Стойков заяви,че трябва да ме оперира от апендисит... Съответно ние не позволихме, но още с преместването си вдигнах 40 градуса температура... Никой не ме погледна 30 часа... Когато съм изпаднала в безсъзнание, моят мъж ме е преместил в Авис Медика, където поради "незнание" от какво съм алергична (нямали алерголози) ме назобиха с някакви антибиотици... Е, спасиха ме наистина, но бебчето почина!
3 дни никой не го провери, а аз не съм и помисляла че нещо може да му се е случило (колко съм наивна). Когато установиха смърта му още 2 дни ме държаха (вече бях с родилни болки), доктор Богданова ми крещеше в лицето, все едно съм някакъв идиот, че можело да умра и да не давам зор да ме оперират...
И така нататък, говоря с имена умишлено! Такъв ужас не съм преживявала в живота си!
Проблема е, че имам кърма, която не спира да тече... Може ли някой да ми даде съвет какво да направя?
От лекари вече се страхувам...
Виж целия пост
# 1
Здравей, oblache . Съжалявам за това, което си преживяла. Сигурно ви е много трудно и се надявам да съберете сили да се справите  Hug 
За кърмата-най-добре е да се спре по естествен път, предвид и колко изтощен и стресиран е организмът ти. Предполагам, че медицинските лица биха ти предложили хормонален препарат, но те имат доста странични ефекти и не винаги успяват да подтиснат лактацията от първия път.
 
Производството на кърма се задава от сукане  на бебе.Когато това не е възможно тя малко по малко намалява и спира. 
Ако гърдите ти са напрегнати и болят можеш да изцедиш на ръка(ако се чудиш как мога да ти дам линк към статия) или с помпа малко-10,20,30мл, колкото да получиш облекчение. Така с всеки ден тя ще намалява, ще е нужно все по-малко милилитри да изцеждаш за облекчение. Ако усещаш горене, напрежение и има твърди участъци може да си слагаш компрес от затоплена кърпа преди изцеждането, а след него-изстудена кърпа.  Ако не усещаш дискомфорт, няма нужда да цедиш.
Според някои жени за намаляване на кърмата действа повече чай(поне 5чаши на ден) от салвия или мента.
В никакъв случай не е добре гърдите да се връзват, пристягат. Както и да се цеди до край.Цеденето до край стимулира производството на кърма, но насъбраното трябва да се махне до някаква степен, за да не получиш запушване.
За около седмица-две вероятно до толкова ще намалее, че няма да усещаш нищо.
Можеш да звъннеш на Ла Лече Лига , това е техния национален телефон 0888-555-385   Те са доброволци и вдигат, когато са със семейството си, затова може и да не вдигнат веднага. Подходящо е да се звъни всеки ден, но в нормално време.
Това е статия за спиране на лактацията по естествен път http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=13697

Надявам се бързо да се възстановиш физически, знам, че емоционално е по-трудно... ако има нещо, което не ти е ясно, може да попиташ.

Виж целия пост
# 2
Дези, изключително много ти благодаря!
Купих си помпичка за кърма, излиза доста. Ще налагам и със зелеви пера евентуално и да видим какво ще стане.
Още веднъж ти благодаря! Много е хубаво да виждам, че все още има Хора като теб!  Hug
Виж целия пост
# 3
Чудесно е, че вече взимаш мерки. Съвсем скоро ще намалее и ще спре.Тогава, дори да има капчици при стискане, ако не те боли, няма бучки е напълно нормално.
Не изцеждай всичко, съвсем малко и то ако усещаш втвърдяване и напрежение  Hug
Виж целия пост
# 4
Точно така правех и аз както е обяснила Дези. За една седмица всичко приключи при мен. Просто цеди, когато те боли много и не издържаш вече. А зелевите листа наистина помагат. Аз си слагах по един лист  в сутиена да обхване цялата гърда.
Облаче, много съжалявам за това, което и теб те е сполетяло! Hug Hug Hug
Виж целия пост
# 5
Благодаря ти, Тита! Аз също съжалявам за твоята загуба! Hug
Виж целия пост
# 6
Облаче, съжалявам за загубата ти!
За намаляване и спиране на кърмата ми помогна Рицинус комунис 30 СН-тома е хомеопатичен препарат, вземах първите 3 дни 3 пъти по 5 гранули, следващите 3 двукратво по 5 гранули и последните 3 еднократно по 5 гр.дневно, нямах напрежение, не съм цедила и нямах буци в гърдите. Намалих течностите и не цедях, за да не стимулирам.
Надявам се да ти помогне бързо!
Виж целия пост
# 7
Благодаря ти, Плам!
Откакто изпомпвам кърмата понамаля. Дори днес не се наложи да правя нищо.  Hug
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия