Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Избелване на зъби след консулатация със стоматолог - 2

  • 4 658
  • 16
Намерих тема от миналата година, която е неактивна, ето линка:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=946801


Преди време избелих зъбите си с шина, изготвена ми от моя зъболекар и с гел (Opalescense) в домашни условия, за 14 дни, нощно избелване. Резултатът беше добър и ми се иска да повторя.
Не съм в България и още тогава зъболекарят ми ме посъветва, ако искам пак да го направя след най-рано 2 г. (минаха доста) и предполагам, че са излезли нови гелове на пазара.
Кой гел в момента е добър?
Естествено, първо ще отида да ми оправят потенциални кариеси или други проблеми, но ми се иска да си купя гела предварително и да не чакам доставка след като получа зелена светлина от стоматолога.

Благодаря bouquet
Виж целия пост
# 1
Никога не съм си избелвала зъбите, те не са ми и много жълти де.
Но ми е чудно колко струва едно избелване? Има ли различни методи? Чувала съм само, че е скъпо.
Виж целия пост
# 2
Да,  споделете! И мен ме интересува ако някой е правил скоро, какви методи, с какъв успех и за колко пара? Гледам онези които си идват от чужбина и там живеят де. всичките с едни бели ослепителни чак зъби ooooh! Мъжа ми се шегува, че били като плочки за баня. Ама извън шегата, не е зле. При нас в Бг не е толкоз разпространено. Бих го направила, стига да не стане прекалено бяло де. Аз освен почистване на зъби и там полиране със сода, ежегодно, друго не правя,  ноооо пиенето на кафе всеки ден си казва думата  Thinking
Виж целия пост
# 3
Да, цигарите също указват влияние. Добре, че не пуша. Иначе и аз правя почистване на зъбен камък и полиране. Така че чакаме вклюване.
Виж целия пост
# 4
И аз си бях избелвала зъбите преди десетина години по схемата с шината и гела и бях много доволна от резултата. миналият месец реших да ги избеля пак,вече ходя при друг стоматолог, та той ми предложи кабинетно избелване,струва 150 лв. и грам не ми избели зъбите,все едно, че не съм правила нищо. Така че ако реша пак ще е с гела и шините,с него поне 10 години си ми бяха прилично бели зъбите. "Западните" бели зъби се правят с фасети и тук може да си ги направите,но за мен подобен бял цвят е абсурден и стои ужасно зле.
Виж целия пост
# 5
Много отдавна избелвах зъби, струваше ми около 200-250 лв. и включваше взимането на отпечатък, отливка на шина (извинявам се, ако стоматологичната терминология е друга) и гел (спринцовки), паста за зъби и гел за понижаване на чувствителността.
Гледам в интернет, че в сайта на Опалесенс броят на спринцовките с гел излизат около £80, което не е много предвид ефект около 2-3 години. Моите не станаха чак толкова бели, но имаше разлика.
Ако зъбите са много жълти се избелват по-успешно, аз не пуша, не пия червено вино, но пия кафе.
Тук е около £500 мисля.
Заедно с целия комплект, който моят стоматолог ми даде  имаше скала с нюанси.
Не е приятно, но си струва да се направи за 2 седмици, не е болка за умиране.
И да, избелването се прави след полиране и почистване на зъбен камък.
Виж целия пост
# 6
Ако се мият зъбите редовно с подходящи пасти, то няма да има нужда от избелвания и допълнителни занимавки (лично мнение) - аз съм на този принцип Grinning
Виж целия пост
# 7
Поддържам изрядна зъбна хигиена и ползвам избелваща паста за зъби на Опалесенс, но ефектът след избелване е поразителен ... Така че продължавам да се интересувам.
Зъболекарят при когото ходя в България е с избелени зъби, както асистентката и съпругата му, което явно е показателно.
Виж целия пост
# 8
Преди време си закупих една спринцовка от Опалесенс 20%, но все още не съм я изпробвала. Поръчана е от сайт в България, мисля, че струва около 15 лв.  Нямам изработена шина, затова си взех една универсална. Съхранявам гела в хладилник, докато се престраша да го изполвам. Сега от време на време използвам комплект избелващ гел и паста за избелване на зъби, с които се третират директно зъбите. Ефектът, който със сигурност се наблюдава е полиране на зъбите и от вътрешната страна. Надявам се, скоро да просветлеят зъбите.
Виж целия пост
# 9
Зъболекарят ми препоръча Opalescence Go 6% и в момента ползвам тази система. Има предварително напълнени с гел шини за всеки от 10-тте дни. Преди това си оправих зъбите и ги полирах, сега да видим колко бели ще станат.
Виж целия пост
# 10

Stardust@, а колко време ще стоите с 6%? Видях в официалния сайт само за 10% и 15%. Като гледам времето за Opalescence Go е много по-кратко отколкото за другите им спринцовки.
Виж целия пост
# 11
60 - 90 мин. на ден.

Преди и аз съм избелвала с 15% със спринцовките, това е, което ми препоръча зъболекарят ми сега според сегашното състояние на зъбите ми.
Това избелване с тази система се води домашно под контрол на зъболекар.
Виж целия пост
# 12
Явно системата Go е с друго времетраене, защото при нормалните спринцовки, времето "е между 8-10 часа или цяла нощ за 10%, 3-4 часа на ден за 15%, 2-3 часа на ден за 20% и 30 мин до 1 час за 35%." Поне така е написано тук: http://www.oral.bg/product-page/%D0%B8%D0%B7%D0%B1%D0%B5%D0%BB%D … nce-1%D0%B1%D1%80.
Виж целия пост
# 13
Нямах отливките със себе си, а шините ми са се разхлабили и не ставаха за избелване със спринцовки. Нямах време да направя нови шини, трябваше ми алтернативна система. Go също имат различни проценти, но моите зъби  не са толкова оцветени.
Преди избелвах със спринцовките, 8-10 часа сън сега никога не мога да постигна, в най-добрия случай 7  Rolling Eyes

Ето линк към моята система:

http://www.miplant.bg/products.php?page=1&c1=4&c2=5&c3=8&c4=0

http://www.miplant.bg/Opalescence_GO_6.pdf
Виж целия пост
# 14
За тези, които искат да избелят зъбите си лесно, качествено и на нормална цена в София, горещо препоръчвам д-р Надежда Георгиева - Младост 3, бл. 386. Hands Ok Hand
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия