Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Разширени вени- кой, как се бори с проблема? - 2

  • 54 306
  • 496
# 480
Момичета, а вие спортувате ли? Преди време ходих на степ аеробика и си спомням, че едно момиче каза, че вените му се прибрали.Може би са били лека форма, все пак бяхме едно 10 години по-млади тогава.
Виж целия пост
# 481
Аз вена да се прибере от само себе си, без някаква интревенция /хирургична/ не вярвам.. То като разтегнат ластик, как ще му върнеш еластичността?
Виж целия пост
# 482
Здравейте,
вчера ми препоръчаха този гел. Някой да го е ползвал и да има отзиви?
Виж целия пост
# 483
Къде го продават?
Евтин ми се струва за този грамаж,но пък може и да е ефективен,дано.
Виж целия пост
# 484
Къде го продават?
Евтин ми се струва за този грамаж,но пък може и да е ефективен,дано.
Купих го от санитарен магазин. Собстеникът също имаше имапроблеми, беше с чорап. Бил опитал какво ли не. Този гел го ползвали спортисти. Има го в интернет. Описанието е, че лекува тромбози (запозната съм, за жалост, какво се пие и с цялото лечение по принцип. Посещаваме съдов хирург всеки месец.) До сега изполвахме кройтерхоф за мазане.
Виж целия пост
# 485
Скрит текст:
Експериментално и клинично са изследвани изолираните от кестена биологично активни вещества. ЕСПУЛИНЪТ повишава резистентността на еритроцитите, стимулира антитромботичната активност на кръвния серум, премахва потискането на изработването на антитромбин в ретикулоендотелната система. ЕСЦИНЪТ е вещество от групата на сапонините, което повишава вискозитета на кръвта и по този начин подпомажа оттичането на венозната кръв, вследствие на което препаратът може да се прилага при заболявания с повишена съсирваемост /флебити, варикозни разширения на вените, хемороиди и други/. Есцинът потиска началният ексудативен стадий на възпалението. В късната фаза ефект не се получава, т.е. есцинът повлиява таза фаза навъзпалителния процес, при която брадикининът доминира. Тонизиращото венозната стена действие на есцина се дължи на стимулиране производството и освобождаването на простагландин във венозна стена. Противовъзпалителният ефект на есцина нараства петорно при прибавяне на природната флавоноидна сума на растението. При хора без заболявания на периферните крвоносни съдове се установява повишаване тонуса на вените на подбедрицата. При лечението на тромбофлебити, отокът и болките на мястото на венозното възпаление намаляват, тромботичните маси се размекват и постепенно изчезват. Аналогичен ефект се наблюдава и при хемороиди.
Проескулан гел се предлага и в аптеки Софармаци за 4.99лв.
Виж целия пост
# 486
Здравейте,
вчера ми препоръчаха този гел. Някой да го е ползвал и да има отзиви?

Да, ползвала го е клиентка. Без резултат. Хем няма външни видими разширени вени, само капилярни мрежички и то начални. На вътрешните усещания нищо не помогнало. Това си е Конски Кестен! В какъвто и вид да е - домашно приготвен, купен, тинктура, За външен и вътрешен прием - не действа, което е разочароващо, защото алтернативните терапевти и билкари масово го предписват.

---- ---
Diorela,
 Как да редактирам поста си, в който питам? Ето, ти си написала изобилна информация, която ми се ще да копирам и да попитам за линкове към превантивните мерки срещу тромби и пълните изследвания за опасност от тромбоза? Има ли изследване, с което може да се види спешността за оперативни мерки?
--- ---
Спешно е, защото вече са му определили неотложността на операцията и искаме в последния момент нещо за отлагането й. Надеждата умира последна! Но наистина срещнах хора, които видимо са поне в ремисия!
Виж целия пост
# 487
Цитат
Diorela,
 Как да редактирам поста си, в който питам? Ето, ти си написала изобилна информация, която ми се ще да копирам и да попитам за линкове към превантивните мерки срещу тромби и пълните изследвания за опасност от тромбоза? Има ли изследване, с което може да се види спешността за оперативни мерки?
--- ---
Спешно е, защото вече са му определили неотложността на операцията и искаме в последния момент нещо за отлагането й. Надеждата умира последна! Но наистина срещнах хора, които видимо са поне в ремисия!

Горе в дясно на поста има бутон "Редактирай" - от там.

Изследване за тромби и състоянието на вените - доплер при добър съдов хирург.
Изследвани, които могат да подскажат висок риск от тромби :
 Изследванията на кръв, касаещи съсирването, така и не ги запомних, INR, протромбиново време и разни други, но питай лекари кои са. А сега разбрах, че и хомоцистеинът е важен маркер за сърдечносъдови инциденти. Ако е висок, трябва да се видят вит. В9 и В12.
Има един Д-Димер, за тромби в белия дроб, но при мен беше ок, а се оказа, че пръскам малки тромби. Но май Д-Димер приспа вниманието на лекарите.

* Но наистина срещнах хора, които видимо са поне в ремисия!
- А ти как разбра, че това е ремисия, ако не си ги познавал от по-рано, за да се убедиш лично, че наистина има разлика?  Само по техните твърдения?  Знаеш ли какви са им били вените преди? И дали наистина са ползвали тези фантасмагории?

Ще го напиша пак с големи букви, дано всички да го прочетат, разберат и запомнят:

ХОРА, НЕ ВЯРВАЙТЕ, ЧЕ ВИТАМИН С ЩЕ ВИ СВИЕ ВЕНИТЕ !!!! ЩЕ СИ ДОКАРАТЕ ТРОМБИ С НЕГО ! ВИТАМИН С И ВИТАМИН К СЪСИРВАТ КРЪВТА !!!!!!!!!

До сега не съм чула за нещо, което може да свие вените. При разширените вени са увредени еластични тукани в стената на вената. Има и увреждания в клапите - не затварят добре и част от кръвта се връща обратно и упражнява натиск на вената. Виждала съм го на цветен доплер как част от кръвта се връща през клапата. Няма как да се възстановят увредите.  Затова са измислили компресионните чорапи - те притискат вените и помагат на кръвта да не се връща обратно в големи количества. Ако има тромби, ги притискат към стената на вената, за да не хукнат нагоре, докато тромбът залепне добре на вената.  Лекарствата -  за пиене и мазане, само облекчават симптомите и забавят процеса на разширяване на вените. Но не могат да свият разширяването.  Ако имаше наистина такава панацея, отдавна щеше да се прилага масово,  а не като апокрифна литература и приказки от типа "една жена на опашката каза..."
Да не мислите, че всичките тези, дето ни твърдят по ТВ, че са се подмладили с екстракт от охлюви, не получават пари за това?! Ами така е и с хората  'в ремисия".  Или те се сугестират и толкова са повярвали, та чак ' виждат" как вените са намалели.
А вените в горещо време се разширяват, в студено се свиват малко, зависи и колко са уморени краката, колко време човекът  е стоял прав  и т.н. фактори. Те не са константа - точно 1 см разширени  и няма мръдване.

Моля ви, бъдете поне малко реалисти, четете и мислете с главите си, за да вземате адекватни решения и навременни мерки.

ПС  Пирожка, добре дошла!  Чувала съм, че кестенът е лековит, но не помня за какво. Това лекарство ли е или хранителна добавка? Възможно е и да помага. В крайна сметка доста от венотониците са на растителна основа - гроздови семена, напр. А за зелевият лист се знае, че облекчава.
Виж целия пост
# 488
Аз вярвям, че могат да се свият разширените вени.Трябва да се намери причината, която е довела до разширяването. Тази причина най-общо казано е в главата ни. Писала съм, че майка ми след склерозация преди около 50 години получава тромбофлебит.Вените й бяха като нанизи сини кървавици.Помня я винаги лете и зиме с дебели грозни стягащи чорапи. От няколко години трудно се движи, повече лежи и вените й са почти прибрани. Пие аспирин протект, но едва ли прибирането е от това. Тя беше много властна, контролираща, изискваща и натоварваща се с прекомерно много работа. Сега има промяна в нея и смятам, че това е повлияло.

Виж целия пост
# 489
Diorela, правилно разсъждаваш, но и изключваш възможността от излекуване. Организмът е проектиран и конструиран като съвършена поддържаща се машина. Това, че човек си пречи за самовъзстановяването си, е факт, доказан с многото удивителни излекувания. Щом има дори само един случай, значи може!
Жената, която видях, е била определена за операция. Не съм я виждал преди това, но вените, които видях, изобщо не са за операция, даже и не са от типа разширени гроздовидни вени. Обикновени, малко издадени тук-там вени. Едва ли за такива ще определят операция.

Кестенът е признат венотоник и го прилагат за много неща, свързани с венозна недостатъчност, хемороиди също.
УВРЕДЕНАТА ЕЛАСТИЧНА ТЪКАН В СТЕНАТА НА ВЕНАТА - хубаво го формулира и това доказва как е действало лечебното средство, което тя ми сподели.
Не се прилагат масово такива средства заради ФАРМАКОМАФИЯТА, която е спирала толкова открития. Рак, сърдечно-съдови, диабет и т.н. --- доходоносни болести!

За външно приеманите витамини и вредата им --- да, вярно е! В случая дори и естествените са пак опасни, натрупват се. Например, царевична коса и водата от сварена царевица. Много сирене, варени млека и друг преработен калций, който става неорганичен и се натрупва. Витамин Ц по принцип се изхвърля, но пък се получават пикочни кристали. Мастноразтворимите витамини се натрупват дори и естествени.... И т.н.
Явно лечението е в балансиране на организма.
Виж целия пост
# 490
Не ми се спори. Които иска, чува, които не иска, негова работа. Само да не съжалява после.
Опитах да ви бъда полезна и да ви снеса информацията, която съм научила от опит. Хората са казали : Парен, каша духа. Аз за себе си нямам колебания по въпроса.

И моите вени не са гроздовидни и огромни, имах само малко разширение под коляното и доста малки лилави съдове около глезена и под него. Но въпреки това препатих доста.
Още преди години, лекар от ВМА ми каза, че тази вена е за махане и не става за склеротерапия, но ме достраша да я махна. И си свирках и бях доволна, че няма промени във вената, че даже спрях да пия венотоници и да нося чорапи. Свикнах с болката и тежестта. Но сгреших.
Затова написах всичко, за да предпазя другите от моите грешки. Но, който иска, да се вслушва, да чете медицинска информация.

Mimileta, както написах, конкретни неща влияят на вените. На майка ти не се виждат сега, защото лежи и натискът е по-малък. Ако стане и постои права , пак ще се напълнят. Нали затова чорапите се обуват сутрин, преди ставане,  в легнало положение, защото вените са най-малко напълнени в това положение.  И пак затова лекарите съветват да се вдигат краката нависоко при всяка възможност, за да се оттече кръвта от тях и да се облекчат. Елементарна физика.
Психиката е важен фактор, но не е единствен. Има и неща като гени, например. Тях не можеш да ги коригираш с позитивни мисли.
Ако ще и с години денонощно да медитираш и да си повтаряш, че вените ти се свиват, пак няма да стане. Защото  разширените вени обикновено вървят ръка за ръка с плоскостъпие и тромбози. Генетично е предразположението и се предава на поколенията. Разбира се, има и хора, при които не се проявява, но си носят този ген и го предават на децата си. Там вече ще навлезем в сферата кросинг овър на гените, хетеро и хомозиготност и т.н. Основните неща се учат в училище по биология.
Не зная кой от двата гена - здрав и на разширените вени, е рецесивен и кой доминантен, само подозирам, че дефектният е доминантен.
Извън унаследяването, има и професии, които водят до увреждане на вените . Разширени вени се срещат при хората, които са по цял ден на крак - прави. Също се срещат и при тези, които са в непрекъснато седнало положение, но при тях по-често се развиват тромбите. Баланс си трябва.

---------------
alex.v, противоречиш си.
Цитат
Кестенът е признат венотоник и го прилагат за много неща, свързани с венозна недостатъчност, хемороиди също.
В предишния ти пост:
Цитат
Да, ползвала го е клиентка. Без резултат. Хем няма външни видими разширени вени, само капилярни мрежички и то начални. На вътрешните усещания нищо не помогнало. Това си е Конски Кестен! В какъвто и вид да е - домашно приготвен, купен, тинктура, За външен и вътрешен прием - не действа, което е разочароващо, защото алтернативните терапевти и билкари масово го предписват.

Последно, кое от двете? Кестенът е признат венотоник, или кестенът не действа?

И в други твои постове намирам противоречия, но ще се огранича само с този.


Не ми отговори на въпроса, дали си познавал представените ти, "излекувани" хора?!
Всъщност питането ти наистина ли беше заради човек, нуждаещ се от спешно решение дали да се оперира, или просто, за да намериш повод и да повдигнеш темата да ни убеждаваш  в теория на конспирацията и в невероятното действие на тези "лекрства", които , видиш ли, са панацея?
Хранителните добавки за мен са безотговорен начин да се продават лекарства, които не са минали през тежките проверки за ефикасност, безопасност, взаимодействие с други лекарствени форми и т.н.
Не отричам, че между тях има и такива, които са регистрирани и качествени, но те се продават в аптечната мрежа, а не в скалъпени сайтове и по форумите и въпреки това, дори и в тях няма гаранция за спазване на посочените количества активно вещество, както е при лекарствата.

Само искам да ти кажа, че в този форум не се толерират рекламите, в това число и скритите.
Не случайно първият ми въпрос към тебе беше с какво се занимаваш, защо те заподозрях, че си влязъл във форума, за да рекламираш. Дори предполагам с какво си свързан и кой точно си ти. Дано да греша.

Тази тема е да си помагаме, а не за рекламиране на разни "панацеи".  Моля, за уважение към нас.
Виж целия пост
# 491
Diorela
Благодаря ти за отговорите! Наистина си човек препатил и научил от патенето, с който можеш да се консултираш! Познавам такива и ги ценя! Затова съм в този форум и не само в този. Участвам във Фейсбук и в групи за споделяне на опит, за сътрудничество. Не рекламирам нищо. Самият аз се занимавам с обгрижване на болни у нас и в чужбина, предимно в чужбина съм работил. Мога и правя масажи, но не предлагам такива услуги масово, само на съответните болни.
Занимавам се и с биоземеделие, което ми е хоби и страст. Мога да ти продам разсади. Simple Smile Но не и добавка някаква. За добавките и аз проучвам, защото от познати като теб знам, че повечето са ментета, макар и на известни фирми. Даже и такива, които се продават в аптеките, са също недействащи! Много лесно се вадят разрешителни за продажба на хранителна добавка, както вече и на биопродукти.

Относно панацеята, не знам дали е точно панацея, но видях жената, която се е излекувала и вените й в момента. Вярно, не съм ги виждал възпалени и подути, но е имала направление за операция, а на тези вени - спокойни и само видими капилярчета, едва ли някой ще даде направление.

Относно "противоречията": като видях Проескултан - това е Конски кестен. Казах, че е всепризнат, защото от него се правят много препарати, продават ги по аптеките официално, хората си правят домашно извлеци и т.н. Но споделих също: други клиенти ми казаха, че нямат полза от Конски Кестен в какъвто и да е вид. Няма противоречие! Всепризнат, но мой, наш опит - без полза при сериозни проблеми.

Относно заподозирането кой съм: отскоро съм в Бг, в сайта още по-отскоро. Търся алтернативи за познати, за клиенти, търся информация. Лошо ли е да искаш да помогнеш?
Ето този приятел сега с ужасните вени. Че като него видях хора, с набъбнали гроздове, даже като сливи подутини. Ходят си, работят си и не ги оперират. А ти, Diorela, казваш, че твоите били едва видими?! Че как се е събрала, отложила и задържала там кръв до момента да тромбозира?
Наистина искам да помогна на приятелят, гледаше майка си и не поглеждаше себе си.
Споко, няма да пиша за "панацеята", но ще я пробвам на приятеля. Вече му я препоръчах. Simple Smile
Виж целия пост
# 492
ОК Радвам се, когато греша за такива неща.

А на приятеля не препоръчвай вит С  в такива дози като в комбинацията, да не вземе да се гътне набързо от някой тромб, че цял живот няма да си го простиш. Добрите приятели не си правят експерименти с хората. Нали знаеш приказката : На чужд гръб и 100 тояги са малко.
Ти поиска спешен съвет, получи го и реши, че няма да се вслушаш, при това на чужд гръб. Тогава защо въобще се допитваш, след като не те интересува?
Ако решаваш за себе си, прави каквото искаш, живота си е твой. Но на друг човек да даваш такива съвети, считам, че е много безотговорно. Първо  написа, че не вярваш, че е възможно, а после накара човека да го опита. Явно любопитството ти какво ще стане е по-силно от приятелството.
Аз не бих ти се доверила дори и за разсади...

https://www.168chasa.bg/article/6265337

Цитат
Акцентира се най-вече въpxy съсирващите свойства на витамин С, които при някои хора със сърдечносъдови проблеми могат да доведат до тpомбози, инфаркт, инcyлт и доpи cмъpт.

https://bela.bg/%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%B7%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B … %B8%D0%BD-%D1%81/
Цитат
Продължителни изследвания върху здрави хора са показали, че оптималната резистентност (устойчивост) на кръвоносните съдове и максималната скорост на регенерация на хемоглобина при донорите след даване на кръв се обезпечава от приема на 50–60 мг аскорбинова киселина на денонощие. Очевидно е, че тази доза следва да се счита за оптимална.
Не увеличавайте приема на витамин С на своя глава, а се посъветвайте с лекар.
Завишената доза витамин С може да се отрази неблагоприятно върху работата на бъбреците.
------------------------------
С домашно приготвен конски кестен имам само 1 опит, когато ММ го беше схванал кръста, дадоха ни и го мазахме. Имаше някакво облекчаване.

* " но е имала направление за операция" - твърдения?  Ти видя ли направлението? BTW, срещат се доктори, които биха ти заформили такова, за някой лев. Просто не вярвам на такова нещо, още повече, че няма как да се проследи дали е истина.

* А ти, Diorela, казваш, че твоите били едва видими?! Че как се е събрала, отложила и задържала там кръв до момента да тромбозира?
 
 - Не са били едва видими, но не бяха на гроздове. Само под коляното имаше малко гроздовидно разширение.  В документа при операцията пише варикоза 3-та степен, седмица преди това друг лекар написа 2-ра.
Тя кръвта не се събира, отлага и задържа във вената. Кръвта действа по друг начин - клапите не затварят добре, част от премината кръв се връща обратно и упражнява налягане върху вените и когато стените им са увредени и губят еластичност, вените се разширяват.
Тромбите правят такива неща - те се събират и наслояват, затова се дават лекарства, разреждащи кръвта  и се пие повече вода, защото и тя разрежда.  Има и лекарства, разбиващи тромбите, но никога двата вида заедно, че ще стане щур кръвоизлив.

И понеже вена сафена магна е сравнително голяма вена, която се отделя от дъбоката бедрена вена - феморалис още отгоре при ингвиналната гънка, ако се образува тромб в нея ( най-често там се образуват), лесно тръгва нагоре, а стигне ли до феморалната, няма спиране. Когато е много разширена, тромбите още по лесно и бързо се движат нагоре и преминават. И понеже нейното махане не създава проблеми за организма, затова се препоръчва. Това е.

Щом вената е за махане, значи трябва да се маха. Не се будалкайте с буламачи, дето щели да ги свият.

А ти, ако си дипломиран масажист ( рехабилитатор), трябва да ги знаеш тези неща. Учат се.
Виж целия пост
# 493
Здравейте, извинявам се, че се намесвам,  но искам да попитам за отзиви за гел Славитон. Дали е поредната реклама без никакъв ефект.
От години мажа с какво ли не разширените вени, но резултат нулев. След две бременности ми се появиха още мрежи.
Благодаря предварително, ако някой има информация.
Скрит текст:
Виж целия пост
# 494
Каква му е цената?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия