Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Идея за надписване на ученически бележник

  • 15 360
  • 44

Анкета

Бихте ли надписали ученическия бележник машинно?

Опции:

* Гласуването приключено: чт, 28 сеп 2017, 12:11

# 15
Сестра ми завърши на времето Строителен техникум, там се учеха да пишат на ръка по този начин. С перодръжка с мастило. Упражняваха се да изписват всякакви шрифтове, включително като този от картинките горе. Чертаеха карти на България на ръка и надписваха градове, реки и т.н. всичко с такива красива букви. Приличаше като излязла от печатница. Можеше безпогрешно да фалшифицира всякакви напечатани неща включително билети за концерт или билет за градския транспорт. Не ги използваше, разбира се, но просто от любопитство дали ще се получи, а тя имаше много точна ръка и винаги се получаваха абсолютно еднакви с оригинала. Та, тя със сигурност може да надпише по този начин бележник на ръка. С малко старание, всеки красиво пишещ човек би могъл да докара подобен надпис на ръка.
Виж целия пост
# 16
Много ми е досадно надписването на бележника. С тези мини правоъгълничета и измислената последователност на изписване ...   Въпреки че пиша с технически шрифтове ми е тегаво.
Виж целия пост
# 17
Химикал с тънък писец, внимание за миатюрните букви и завъртулки на първите и ще стане. Всъщност хората се прехласват точно по заврънтулките, а те губят място. Започнете с дясната страница и лявата ще се получи по-лесно.
Виж целия пост
# 18
Моята майка започна да ме кара да си надписвам бележника сама още в трети клас. Още тогава започнах да се интересувам да попълвам важни документи самостоятелно. Преди 5 години завърших училище и през всичките години не съм имала забележка, че го надписвам вместо родител.
Виж целия пост
# 19
На мен не ми харесва тоя шрифт, но ако го загледам по-продължително, ще докарам нещо такова и аз с моя грознопис.
Обаче не виждам чак такава необходимост, никой няма да го гледа.
Виж целия пост
# 20
За първи път чувам, че има изискване за определен начин на записване на учителите и предметите им. Честно казано и на мен това ми се струва остаряло, в нашето училище има електронен дневник, но никой не пише нищо в него, паролата ни дават към средата на втори срок, а оценките в бележника се пишат 2-3 пъти годишно наведнъж, само със забележките са изрядни, все пак е важно да се акцентира върху неуменията и недостатъците на ученика, успехите са по дифолт в нашата система.
Виж целия пост
# 21
Бих ползвала принтер. Стига да е позволено. А най-вече намирам бележника в този му вид за отживелица. Редно бе до сега навсякъде да се въведат електронните дневници.
Виж целия пост
# 22
Гласувах с опцията "излишен разход", но всъщност отговора ми го няма тук, а той е "Безсмислица!".
С точно такъв шрифт беше част от текста на подаръците за гости, които правих за сватбата ми, но това е сватба - смятам, че няма да се женя друг път и това е официално събитие. Шрифта намерих и изтеглих от интернет, създадох пример дизайн на картичката и я дадох за разпечатване в офис, където разпечатват визитки на картон. Никога няма да се направя подобно нещо на бележник, който ще се търкаля в едно с незатворени химикали, закуски и всякакви боклуци цяла година в ученическата раница, в който всички учители ще пишат, който, както свари и накрая след края на учебната година щеп бъде захвърлен неизвестно къде. Защото ученическия бележник е единствено информативен документ за комуникация учител-родител /даже в съвремието по често тези лица си комуникират по достатъчно други начини/. Ученическия бележник не е никакво официално свидетелство за образование - не е диплома, не е ученическо досие, не е официална справка за успех. Дори, когато се местиш в друго училище това, като официална информация за успеха не се взима никога това написано в бележника, а се иска официално заверено свидетелство от бившето училище.
Виж целия пост
# 23
Можете да си купите шаблон и да си го попълните с него на ръка, ако не умеете иначе.
Виж целия пост
# 24
Човек, който владее технически шрифт или има красив почерк ще постигне същия подреден начин на попълване на бележника. Аз бих избрала такъв вариант пред печатния.
Виж целия пост
# 25
Малко ме е срам от начина, по който изглежда бележника на сина ми, след като го попълня. Бих се възползвала от някаква професионална услуга, но наистина зависи от цената.
Виж целия пост
# 26
спомням си, когато бях на 4, баща ми не беше с нас. Учеше право в харвард университетът. Още тогава ми е казвал, че са на преносими компютри по време на лекции, а когато станах 2. клас ми подари флаш памет. Спестяват се ресурси, а и е в крак с времето. Не искам да дам x лв. за някакъв бележник. Гласувам с никога не бих дала.
Виж целия пост
# 27
Ако ще се дават пари за тази красота, то поне да няма правописни грешки в нея!
Виж целия пост
# 28
Харесва ми.
Мисля, че ако се махнат кламерите и се отделят страниците, ще мине през принтера.
Мисля да пробвам и ще споделя после.
Виж целия пост
# 29
Алина, в бележника не може да се пише с друго, освен със син химикал.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия