Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Къси ахилесови сухожилия при момче на 9 г.

  • 2 528
  • 14
От 2-3 месеца синът ми - 9 годишен се оплаква от болки в петите. Според личната лекарка е от бърз растеж. Вчера посетихме по мое настояване ортопед. Лекарят каза, че се касае за къси ахилесови сухожилия. Предписа нурофен за отшумяване на възпалението и носене на маратонки за бегачи, а през зимния период стелки с висока пета.
Според него ако се носи подходяща обувка за повдигане на петата не е необходима операция.
Ако някой има такива сухожилия/ проблеми, нека сподели мнение, дали действително обувките са решение!
Виж целия пост
# 1
Моя син е дюстабан със скъсени сухожилия .Вече е на 10г . Не носи такива обувки и съответно изиграе ли един мач се прибира с рев от болки в краката. Казаха ,че се накъсват влакната и от там е болката. И на нас ни казаха операция , но подчертаха на 12г.
Виж целия пост
# 2
Мадам тиква, благодаря за споделеното!
Надявам се да се включат и други със споделяне, за да придобия по- ясна представа и ориентир.
А към момента спазваме стриктно това, което ни каза ортопеда!
Виж целия пост
# 3
При синът ми бяха скъсени, общо взето на 10 години вече не играеше физическо, пеша не можеше да ходи. Ние също бяхме с настройка за операция на 12 г. В крайна сметка го оперираха на 10, защото изведнъж порасна много, изкара едно лято в гипс, първо единия крак след това другия. Резултата при него е отличен сега по цял ден е по улиците  Simple Smile.
Остана му само тежката походка и два белега, след тези две операции мислехме, че ще се наложат и две за сводовете, но с течение на времето се оформиха сводове и му се размина.

За него операциите се оказаха правилното решение, минахме през стелки, ортопедични обувки и наистина много консултации с различни лекари. Признавам си, че до последно не бях убедена, че това е правилното решение, все пак става въпрос за операции. Той е и с халтави стави.
Виж целия пост
# 4
И моя син е с такива стави .Аз не съм правила много консултации, Ако трабва да съм честна - две . Имам голямо доверие на ортопеда и реших още тогава да не ходя другаде .Реално той до преди няколко месеца проблеми нямаше, но изведнъж израстна и на височина и килограми качи и от тогава са болките .
Май съм неглижирала нещата така като ви чета !
Виж целия пост
# 5
Не си неглижирала проблема, ние попаднахме късно на нашия ортопед, след първия преглед при него не сме ходили другаде.При синът ми проблема се установи още на две годинки.
Виж целия пост
# 6
Благодаря за споделеното!
За момента синът ми пие нурофен и започна да носи маратонки с по- висока пета. Резултат нулев, но и това е само трети ден.
Определено съм притеснена и неориентирана, ще изчакаме още месец, и може- би ще се консултираме и с още един ортопед, за да преценим по- адекватно състоянието. Ортопедът при който ходихме бе крайно лаконичен, без да ни даде много обяснения, в едно изречение изчерпа отговора си.
Виж целия пост
# 7
Мами има ли сред вас случаи при който  на 9 г възраст  късото ахилесово сухожилие се е оправило с упражнения?Моля опишете вашето лечение и резултат!
Виж целия пост
# 8
Ние не се оправихме с упражненията и направихме операция на единия крак. На другия крак беше по малко скъсяването и след първата операция не се налага интервенция за него. Но възрастта на детето е 13 г по време на операцията.
Виж целия пост
# 9
Къде направихте операцията и целия ли крак се фиксира?Как го понесе детето?По кое време от годината е най-удачно?
Виж целия пост
# 10
При моето дете операциите бяха на двете крачета едно след друго по време на лятната ваканция.
Юни месец с гипс на единия крак, юли на другия. До края на ваканцията не му разрешиха басейни, но го преживя:smile: Гипса  започваше от под коляното, с патерици се движеше на всякъде.


Виж целия пост
# 11
А сега всичко наред ли е?Има ли болки при натоварване и къде го оперираха при кой лекар
Виж целия пост
# 12
Всичко е наред, след операцията три години активно ходеше на баскетбол и плуване, сега го мързи и ходи от време на време на плуване и фитнес.
Аз избягвам да препоръчвам лекари, моето дете го оперира проф.Владимиров, той го наблюдаваше от тригодишен.
При нас всичко беше наред с операцията и детето се възстанови бързо.
Виж целия пост
# 13
С риск да стана досадна ще попитам още нещо!Как се потвърди диагнозата-с рентгенова снимка  или с преглед.И направлението от личния лекар или от ортопед. Благодаря  предварително!
Виж целия пост
# 14
Лятната ваканция ни беше най удачна, защото престоя в гипс беше 1месец. После следваха процедури по раздвижване и рехабилитация. След това ходихме на Павел Баня. Септември месец започнахме с фитнес за раздвижване и още продължаваме. Освободен е от часа по физкултура за тази учебна година. Сега е добре, ходи нормално и вече може да тича.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия