Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Студенти в Женева

  • 2 039
  • 1
Здравейте, създавам тази тема, защото няма никаква информация относно студентския живот в Женева. Майка съм на студент, който е приет в Женевския университет и тази година започва да учи там. Много търсих в интернет, но никъде не открих никаква информация за български студенти в Женева и техни препоръки за живота там. Ако някой може да даде информация относно живота на студентите в Женева, задължителните разходи, квартири, здравни застраховки, транспортни разходи, облекчения за студенти, нека поства. Ако има интерес към темата, ще обобщя информацията, за да е полезна и на други български майки на студенти в Женева, както и на самите български студенти. Знам, че висшето образование в Швейцария не е популярно в България, но затова можем да съберем полезна информация, така че да сме полезни на бъдещи студенти в Швейцария и на техните родители. Това, което аз съм събрала като информация до момента е, че семестриалната такса е 600 франка. Разходите за квартира и здравни застраховки са най-голямата тежест, тъй като в Женева има проблем с общежитията, които не могат да удовлетворят повечето студенти. Наемът на квартира /една стая с общо ползване на баня, тоалет, кухня/ е в диапазона от 500 франка до .... Сега проучвам дали европейската здравна карта е достатъчна или е необходимо да се заплащат допълнителни здравни осигуровки или здравна застраховка.
Виж целия пост
# 1
Здравейте, племенницата ми заминава да учи в Женева и сме изправени пред същите въпроси и липса на информация. Дали може да споделите опита ви до момента? Особено ме интересува как стои въпросът със здравните вноски и доколко може да се ползва европейската здравна карта? Ще се радвам на всякаква информация! Благодаря!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия