Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Синдром на Даун

  • 3 906
  • 14
Здравейте, мами.
Аз съм на 25 години и съм бременна в 27гестационна седмица. Бебчето ми има открита аберантна дясна артерия субклавия. Лекарката ми се съмнява за синдром на Даун и синдром на Ди Джордж. Посъветваха ни да направим амниоцентеза, така и направих. Първите резултати за синдром на Ди Джордж са отрицателни,сега чакаме резултатите за синдром на Даун. Много не съм на ясно по темата. при феталната морфология не откриха нищо друго проблемно свързано с бебо. Ако някой знае нещо по темата ще съм му благодарна да сподели. Благодаря предварително.
Виж целия пост
# 1
Амниоцентезата ще даде категоричен отговор, така че само малко търпение трябва да излязат резултатите. Надявам се всичко да е наред!
Виж целия пост
# 2
Благодаря!
Виж целия пост
# 3
Matveeva, обикновено лекарите често ги споменават синдромите на Даун, Джордж и Патау.Щом си направила амниоцентезата- изчакай си резултата.Принеснено ти е, нормално е!
По-нататък намери добър АГ специалист който да ти направи с качествен апарат феталната формология.Случва се така че не всеки може да я разчете правилно.Обикновено тя се заплаща.
Ако нямаш подходящ лекар за нея и търсиш, мога да те насоча на лично съобщение.
Виж целия пост
# 4
И моето бебе има такъв ход на тази артерия, съвсем здрав е, няма Даун. Щом вече си направила амниоцентеза, ще се види със 100% сигурност каква е ситуацията. И аз правих амнио, разбира се, но останах с впечатлението, че не е съвсем изяснена тази особеност - Марков ми обясняваше, че около 1% от здравите хора са си така, явно не е рядко срещано. Общо взето е високотехнологичен "проблем", който сравнително отскоро се изучава.
Виж целия пост
# 5
Много ви благодаря!
Виж целия пост
# 6

Излязоха ли резултатите?
Виж целия пост
# 7
Да ви попитам, нормално ли е безсънието през нощта в 7 месец на бременността? Събуждам се на всеки час!
Виж целия пост
# 8
Аз от началото на бременността съм така и предната бременност също.
Виж целия пост
# 9
Здравейте и от мен, нова съм тук с поредните терзания от БХС
Правих си ранен скрининг с резултат за Даун 1:100 и късен с резултат 1:65
Абсолютно съм против амниоцентезата, а мисля че генетичния тест няма да ме успокои, понеже генетичните болести са 5000 на брой.Всички мои познати смятат БХС за излишен понеже е оценка на риска, а не диагноза,  предстои ми ФМ но за нея ми казаха че се виждат малки наченки на болестта (и то не винаги). Много ми е притеснено, защо ми трябваше този БХС 😓
Виж целия пост
# 10
Моя беше 1:500 писала съм някъде по горе.Ако има нещо при добра фетална ще се види не се притеснявай -не е полезно за бебчо
Виж целия пост
# 11
Здравейте, мами! Искам да ви попитам нормално ли е в края на 31 гестационна седмица съм, а бебчо тежи 1,400кг. Лекарят ми каза, че се развива добре, че е нормално да е толкова кг, а аз чета в интернет, че трябва да е около 1,700кг.
Виж целия пост
# 12
Здравейте, мами! Искам да ви попитам нормално ли е в края на 31 гестационна седмица съм, а бебчо тежи 1,400кг. Лекарят ми каза, че се развива добре, че е нормално да е толкова кг, а аз чета в интернет, че трябва да е около 1,700кг.
Стойностите в Интернет са само за ориентир, не всички бебета се развиват с еднакви темпове. А и измерването с ехограф не е съвсем прецизно, получават се известни разминавания. След като лекарят не вижда нищо тревожно, би трябвало и ти да си спокойна.
Виж целия пост
# 13
Здравейте. Вчера на феталната ехокардиография откриха на бебчо аберантна дясна субклавия. Казаха ми, че повишава риска за синдром на Даун. За инфо моя на биохимичния скрийнинг е 1:35000. Освен Даун, лекарката сподели за вероятността за съдов пръстен - притискане на хранопровода и трахеята. Моля за обратна връзка от мами с вече родени бебчета с такава особеност. И двете неща много ме притесняват. Амниоцентезата и пренатеста ще ми дадат инфо за Даун, но за самата аномалия, тя какви отражения има върху здравето не бебето? Моля за мнения Simple Smile
Виж целия пост
# 14
Здравейте, днес бях на втора ФМ при д-р Атанасова в МЦ Марковс (на първата също бях при нея). Откри, че бебчо има ARSA. Каза, че сърцето и самата артерия работят идеално. Попитах да си правя ли Пренатест, каза ми, че не вижда смисъл, защото бебето е идеално, няма никакви аномалии и нищо притеснително. От първата фетална и БХС всичко е наред. Каза също така, че това не носи риск за живота му. Но като се разрових в интернет прочетох, че пише, че в редки случаи причинява трудности с дишането, храненето и се налага операция. И като цяло се среща доста рядко. Всичко това много ме подтиска и притеснява 😔 Моля ви, кажете вашите деца здрави ли са, всичко ли е нормално с тях! И се чудя сега да ходя ли на фетален ехокардиолог, Атанасова каза, че сърцето е идеално и няма притеснения. Много съм объркана 😔
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия