Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Мама Натура - изпитани хомеопатични решения за здравето на най-малките

  • 109 443
  • 616
# 615
Здравейте,бебето ми е на 5 месеца и ползваме имунокинд. Отскоро започват да ни мъчат зъбки-може ли едновременно да давам и дентокинд или само по един продукт?

Здравейте, няма никакъв проблем да се комбинират двете лекарства. Дори ще бъде много добре да го направите, защото Имунокинд ще осигури нужния калций за зъбките и те ще бъдат здрави и ще пробиват по-лесно венеца, а Дентокинд ще регулира възпалителната реакция, съпътстваща никненето на зъбките, и ще повлиява неприятните симптоми.
Виж целия пост
# 616
Здравето на бебето през месец VIРотавирусни инфекции
Заболяването се причинява от ротавирус, който се разпространява по пътя ръка–уста от заразен човек. Проявява се с повръщане и водниста диария, придружени с висока температура. Често води до обезводняване на кърмачетата поради загуба на вода и електролити, налага се и болнично лечение.

Лечението включва спазване на диетичен режим и включване на медикаменти за адекватно оводняване и борба с повръщането и диарията. Могат да се прилагат рехидратиращи разтвори, антипиретици и симптоматични средства, като за децата се използват щадящи природни и хомеопатични решения. Антибиотиците не помагат в борбата с вируса.

Профилактиката срещу ротавирусната инфекция е от ключово значение – спазвайте стриктна хигиена, старателно измивайте плодовете и зеленчуците преди консумация, внимавайте за достатъчната топлинна обработка на храните.

*Тези статии имат за цел да информират за грижите за детето през първата година от живота му, както и да предложат природни средства за решението на проблемите, свързани с детското здраве, без да заменят консултацията с лекаря и съветите на специалиста.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия