За консервирането, или как да си приготвим зимнина. 7-а тема

  • 93 536
  • 754
# 630
Правих желе от дюли , ама се заплеснах и  излезе "'петмез".6 бурканчета са по 280гр.
Ако ги върна в тепсията и само измия с топла вода бурканчетата и долея в тавата ,горе долу още 280 мл вода ,  дали ще се получи желе???
Ще мога ли да го пооправя?Да не му се измени вкуса??
Аз го правих в тавата и в печката и е много вкусно и цвета му е екстра , ама трудно го вадя с вилицата от бурканчетата.
 
Виж целия пост
# 631
Царска туршия


Пастърма
Виж целия пост
# 632
в бидонче, но само със сол. както се прави киселото зеле.
моите предпочитат туршиите да са с млечно кисела ферментация, не мариновани Simple Smile а аз обичам с олио, оцет, сол и захар...
значи ще се праят и двата вида Simple SmileSimple Smile Simple Smile
Благодаря, Пеич.

Благодаря за отговора Simple Smile
Тази година май оставам само с киселото зеле, няма да имам време за второ бидонче.
Виж целия пост
# 633
Зелени домати туршия


Виж целия пост
# 634
Зелени домати туршия



изглеждат много добре, може ли рецептата?
Виж целия пост
# 635
Скрит текст:
Зелени домати туршия



изглеждат много добре, може ли рецептата?

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/08/blog-post_24.html
Виж целия пост
# 636
Паприкованата сланина стана вълшебна.
Виж целия пост
# 637
    Здравейте!
Понеже във фейса ми се въртят няколко турски, готварски странички и аз поразглеждам от време на време техни ястия,та ми направи впечатление,че в зимнината често слагат сух нахут по няколко зрънца  newsm78 Много странно ми се вижда това,още повече,че го слагат не само в туршии,т.е консерви,които не се стерилизират , а и в такива,които в последствие се обработват термично-например доматена апетитка. Някой наясно ли е с цялата тази работа-защо се слага нахута,какъв ефект има в консервата,и как трябва да се обработи,че да не експлодират?
Виж целия пост
# 638
не съм обръщала внимание на това. Ще ми е интересно да науча.
 Ако се сдобиете със свинска глава Simple Smile  аз ако случа на магазина главичка с уши и език си купувам, нищо, че зимата си имаме собствен добив Simple Smile
Мезе от свински бузи в зелев сок https://pep-4o.blogspot.com/2019/02/blog-post_8.html
Виж целия пост
# 639
    Здравейте!
Понеже във фейса ми се въртят няколко турски, готварски странички и аз поразглеждам от време на време техни ястия,та ми направи впечатление,че в зимнината често слагат сух нахут по няколко зрънца  newsm78 Много странно ми се вижда това,още повече,че го слагат не само в туршии,т.е консерви,които не се стерилизират , а и в такива,които в последствие се обработват термично-например доматена апетитка. Някой наясно ли е с цялата тази работа-защо се слага нахута,какъв ефект има в консервата,и как трябва да се обработи,че да не експлодират?

препоръчаха ми да сложа зърна царевица в суровата туршия (млечно кисела ферментация) за да не се "влачи".
може би и нахута има такова действие.
Виж целия пост
# 640
Спешен въпрос.
Може да е писано напред, но нямам възможност да намеря.
Как мога да приготвя сироп от ягоди със соковарка. Не знам дали е руска . Майка приготвяше, навремето.
Съжалявам , ако е писано някъде моля насочете ме.

Виж целия пост
# 641
Спешен въпрос.
Може да е писано напред, но нямам възможност да намеря.
Как мога да приготвя сироп от ягоди със соковарка. Не знам дали е руска . Майка приготвяше, навремето.
Съжалявам , ако е писано някъде моля насочете ме.



руските бяха такива Simple Smile https://alleop.bg/sokovarka-sapir-sp-1260-a26-p1886
има и рецепта по-долу в описанието. Simple Smile
ние правихме миналата година от джанки.
Виж целия пост
# 642
Значи е руска. Моята е същата
Как да направя сок от ягоди?
Виж целия пост
# 643
рецептата е дадена по-долу;

Цитат
Приготвяне на сок от Ябълки и Круши (при теб са ягоди Wink )

- За добиването на вкусен сок, нека плодовете да са равни части сладки и кисели, или пък по Ваш вкус;
- Измийте всички плодове със студена или хладка вода;
- Отделете семките и дръжките на плодовете, сложете ги в съда;
- В най-долното отделение на Соковарката Sapir сложете чиста вода до три-четвърти количество на отделението;
- В средното чекмедже сложете захарта, която сметнете за необходимо, като следвате инструкцията на соковарката (например 20 до 50 грама на 1 килограм плод при сока за директна консумация, но между 100 и 200 грама за сок за разреждане, тоест сироп); ние сложихме захарта при плодовете - ред плодове, ред захар). остатъка след отделянето на сока изпекохме в тава във фурната Simple Smile стана мармалад
- В горната тенджера, която е с дупките, сложете нарязаните вече плодове;
- Включете котлона (соковарката Сапир може да работи с всички видове котлони - следните типове котлони: газови, стъклокерамични, електрически, халогенни и индукционни; и изчакайте водата да заври;
- Около 5 минути преди края на процеса по извличане на сок, изсипете ½ литър от сока и с него залейте плодовете равномерно. това не сме правили Simple Smile
- Налейте горещия сок в топли бутилки. Затворете бутилките с гумени или винтови капачки, оставете да изстинат и сложете етикети.
Виж целия пост
# 644
Благодаря, st. Dobri
Как разбираш че процеса е свършил? Може би проверяваш водата в долния съд?
На мах. температура ли е на котлона?

Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия