За консервирането, или как да си приготвим зимнина. 7-а тема

  • 93 545
  • 754
# 705
Здравейте! Търся си рецепта за царска туршия с мед, но не с аспирин, а със стерилизиране. Разгледах първия пост, но не открих желаното.
Ще съм благодарна за изпробвана рецепта!
Виж целия пост
# 706
Здравейте! Търся си рецепта за царска туршия с мед, но не с аспирин, а със стерилизиране. Разгледах първия пост, но не открих желаното.
Ще съм благодарна за изпробвана рецепта!

Само да покажа как я правим ние:

Туршия в пластмасови бутилки
Виж целия пост
# 707
Царска туршия
Виж целия пост
# 708
Ваня77, благодаря!
Може ли рецепта?
Виж целия пост
# 709
Скрит текст:
Ваня77, благодаря!
Може ли рецепта?

Разбира се, заповядайте!
https://ipeychev9.blogspot.com/2014/08/blog-post_10.html
Виж целия пост
# 710
Кисели краставички

Виж целия пост
# 711
някяк се оказах с 14 кила червени чушки.
любимия ми отказа да ги печем, можело и със сурови смлени чушки (не знам откъде му е дошла идеята).
някаква рецепта за такава лютеница?
Виж целия пост
# 712
Виж тези :
на Траяна
http://traianaskitchen.blogspot.com/2015/08/blog-post_31.html
на Тилия https://receptite.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0%B0 … D1%88%D0%BA%D0%B8
Виж целия пост
# 713
мерси. Simple Smile
интересно звучи, но като гледам - 3 кг домати, 2 кг чушки...
идва да са 7 дози и ми се вижда прекалено много.
може пък да го убедя да ги изпечем и направо в пликове и във фризера.
Виж целия пост
# 714
Добри, редактирах и добавих и тази на Тилия-повечко са чушките при нейната.
Виж целия пост
# 715
Simple Smile супер е.
ще я пробваме утре.
Виж целия пост
# 716
със сурови, но с камби правя такава - ако са месести чушките, не е проблем, разбира се Simple Smile
Лютеница с камби

10 кг камби
2 кг. моркови
5 кг. домати

Почистените и нарязани на едри парчета камби ( те са огромни, с много месо и сладки) и  морковите се смилат в месомелачка през решетката с най-ситните дупки.
Доматите на сок - както се прави с машинка - без семки и люспи. (или с пасатор, но се прецежда после)

Всичко се изварява по възможност в широка тава - така става по-бързо изваряването, докато се сгъсти, бъркайки се непрекъснат, докато лъжицата започва да оставя следи в сместа; или се пробва, като се вади лъжица лютеница в чиния  - не трябва да се оттича вода, или да се стича сместа, ако се наклони чинията.

Олио, захар и сол на вкус - това количество пое около 200 мл олио, сол и захар - на пробване, но трябва да се остави  добре да се охлади изваденото за пробва, че като е топло лъже вкуса -  ориентировъчно захарта е двойно повече от солта.
Подправки - на вкус, ние слагаме по малко кимион, добре се връзва с *гарнитурата*  :smile1:
Люспите на камбите са много тънки и фино смлени и не се усещат.
Насипва се в бурканчета и стерилизира 15 мин.
Виж целия пост
# 717
Преди правех лютеница с млени сурови чушки по същата причина - че ми даваха по много. Еми не става вкусна, колкото и да се вари.
Днес ми дадоха идея за пиперково пюре с печени чушки, но спокойно могат да се опекат във фурната и да се смелят после с обелките барабар (както е при мързеливата печена лютеница). А при печенето да се сложи малко олио.
Виж целия пост
# 718
Сладко от праскови

Виж целия пост
# 719
С "полезни" ли капачки затваряте Grin
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия