Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Закупуване на жилище

  • 59 413
  • 665
# 645
Апартаментът в Дианабад всъщност е началото на Студентски град. Строителят е Бокал, комплекс Слънчогледи http://bokal.bg/finished-complexes . За мен това е едно от най-добрите строителства в района. Това в Оборище изглежда добре, но ул. Искър с търгашите на матраци и какво ли още не, не ми е любимата. Зависи точно къде е де, аз все се сещам за кофти места там. Може би това е причината да няма снимки, нищо че има акт 16.
Виж целия пост
# 646
Втория линк е с административен адрес  кв. Студентски град, ул. Акад. Йордан Трифонов , както е писала despereta сграда Слънчогледи на Бокал.
Минал покрай Дианабад.
Познат си взе миналата година там на същата цена. Доста хора са купили по време на строителството май и сега продават с добър марж.
Виж целия пост
# 647
За Дианабад нямам наблюдения, другия до СМГ -  води се център, но май е по близо до сточна гара, отколкото до паметника Левски. Център вече е доста обширно понятие според брокери и продавачи. Предполагам, че не се харесва близостта до бул Сливница - един от най натоварените , както и  Сточна гара е най- натовареното кръстовище в София. една пряка по-надолу от СМГ и вече не е толкова привлекателен района, нищо че паметника Левски е на 10 мин път пеша, но на толкова е и Мария Луиза, който също не  е от привлекателните.
Въпрос на лични предпочитания е на кой, коя част от центъра му харесва.

Района около СМГ няма нищо общо нито със Сливница, нито със Сточна Гара, нито с Мария Луиза, въпреки че е близо. А самата улица Искър е една от най-красивите в София.
Виж целия пост
# 648
Щом става дума за инвестиция категорично изберете Оборище, контактувам с брокери вече две години около търсенето на желаното жилище, отсега търсят за чуждестранни студенти апартаменти точно в този район. Фармацефтичният  факултет е на улица  „Дунав“ 2, което е много близо до ул. Искър. Живея в района и се досещам кое вероятно е блокчето.Има ли нужда да казвам колко желана е специалността?!? Наемател тип студент идва за период и винаги ще избере център пред квартал. Заради близост със Софийски университет никога няма  шанс да останете  без наемател, като по-висок наем винаги ще е в центъра. Посолството на католиците е на ул. “11-ти август” 6, разгледайте колко е близо до ул Искър.
Виж целия пост
# 649
По принцип предпочитам Дианабад като локация, но на Оборище може да се дава на нощувки през буукинга за много пари. Една позната така изкарва 2-3 бона на месец от един апартамент в Лозенец.
Виж целия пост
# 650
И какво излезе- нито единият е в Дианабад, нито другият е в Оборище Simple Smile
Поне не в предпочитаните им части Simple Smile
Виж целия пост
# 651
За апартамента в Оборище - в момента има 4 варианта на нови кооперации в района на СМГ
1- На Искър точно срещу двора на СМГ на парцела на бившия психодиспансер до музикалната школа. Строежът е на ниво 3-4 етаж все още, ориентиран е север към Искър и юг към вътрешен двор, значи не е това. Недостатък - северната фасада е засенчена допълнително от огромен кестен 4-5 етажа.
2-На ъгъла на Чумерна и Росица, почти прекрасна на външен вид сграда, готова на груб строеж, сигурно има апартаменти изцяло изток към Чумерна, но не е като да е с акт 16 все още. Прекрасно местоположение, не съм виждала обяви в нет-а за нея. Инвеститорът е ситуиран в съседната вече готова нова кооперация. Тази кооперация е най-близо до Васил Левски, но шумът все пак е леко приглушен.
3- На Чумерна между Кирил и Методий и Симеон, ориентирана е изток към вътрешен двор и Васил Левски и запад, към Чумерна, готова е на груб строеж, в момента слагат външната изолация, но акт 16 все още вероятно няма.  Гледката на изток е към дворовете на съществуващи къщи, т.е. засенчване засега няма, вероятно няма и да има, защото това са вътрешните части на парцелите.
4-От другата-източната страна на Васил Левски, на ъгъла на Искър и Христо Ковачев. Там е готова кооперацията и сигурно има акт 16. Ъглова, малката страна на Г-то е към Христо Ковачев, с ориентация изток - към вътрешен двор и запад към улицата. Дългата страна на Г-то е към Искър, съответно е север - Искър, юг-вътрешен двор. Недостатък, според мен, е това, че апартаментът е на изток, гледката е към каре от нови кооперации, на чупката на Г-то е вероятно, т.е. слънцето ще осветява малка част от деня.
Всички тези кооперации са в района на Искър в тази част, която няма нищо общо като визия с частта до Централна баня. До Сточна гара хем е близо, хем го няма шума на Сливница. Пътникопотокът не е от Сливница към тази част, а от Централна баня - още по-малко. Предимства - на 2-3 мин. пеша до Дондуков, на 10 мин. пеша до Софийския университет с метрото. Тих и спокоен квартал. За семейства с деца - чудесно, да не се притесняват, ако тийновете се прибират по тъмно. Ако се срине транспортът, както се случва примерно при по-силен дъжд, с поне едно от всичките превозни средства - метро, тролей, трамвай или рейс по Сливница, все ще можеш да стигнеш на 5-10 мин. пеша от къщи. Недостатъци - няма квартални магазинчета за елементарни неща.
Ако имах финансова възможност при сегашните цени - №2 на ъгъла на Росица и Чумерна на по-висок етаж, да ми е светло.
Виж целия пост
# 652
Оборище или не, цялата зона до Сточна гара там се радва на голям интерес.
Позната има проблем със съседи, даващи 50 кв. почти до сточна гара в букинг, онзи ден го намерихме, има по стотици ревюта, тя казва, че не остава празен. Разбрахме, че го дават и незаконно, без да са се категоризирали за целта, в бъдеще няма да го отдават вероятно, но търсенето си е факт.
Виж целия пост
# 653
Благодаря на всички, които изказаха мнение.
Виж целия пост
# 654
Здравейте !  Моля за съвет. Дано не е много стара темата .... Мислим да прескочим стопкапарото и да дадем самоучастието ни направо на строителят . Искат го в кеш обаче , и се втрещих . Все пак , не са някакви си 20 лева нали . Ще дадат бележка  която в банката ще признаели като самоучастие . Това често практикувва ли се и трябвали да ме тревожи нещо  ?   Не знам дали е установена практика по принцип защото нямам тжлкова опит , но не искам неприятни изненади .
Виж целия пост
# 655
Кой е строителят?
Виж целия пост
# 656
Здравейте !  Моля за съвет. Дано не е много стара темата .... Мислим да прескочим стопкапарото и да дадем самоучастието ни направо на строителят . Искат го в кеш обаче , и се втрещих . Все пак , не са някакви си 20 лева нали . Ще дадат бележка  която в банката ще признаели като самоучастие . Това често практикувва ли се и трябвали да ме тревожи нещо  ?   Не знам дали е установена практика по принцип защото нямам тжлкова опит , но не искам неприятни изненади .
Каква е сумата?
Виж целия пост
# 657
Ти си прецени дали да те тревожи. От една страна е често срещано и не съм чувала за проблеми,от друга страна е незаконно. Държавата обаче си затваря очите Sunglasses Рискът е  по-голям, ако тези пари кеш са неофициални и няма да бъдат отразени в цената на апартамента в НА, защото ако нещо стане (например покрай Артекс и скандалите държавата почне да гледа строго) сделката може да бъде обявена за нищожна и ти ще имаш право да си върнеш само официалните пари. Ама то досега не е ставало, а и стигне ли се до връщане на пари строителят все едно ще си фалира ООД-то (масово правят ООД-та само за една сграда) и все едно няма как да вземеш пари даже и всичко да е бяло. Но като цяло  напоследък не се е случвало такова. Та - всеки си решава.
Виж целия пост
# 658
Хайде сега кой бил строителя? Да не са Артекс Simple Smile
Виж целия пост
# 659
А защо решихте да скипнете стоп-капарото?
Чрез брокер ли намерихте апартамента?
Ако е така защо решихте да го прескочите?
Да не стане накрая хитрата сврака - с двата крака...
Иначе няма място за втрещяване.
Ако държите да спазите закона и ако сумата е над 10 000 лв може да го дадете на няколко отделни транша.
Ще получите няколко хвърчащи листчета - т.н квитанция към приходен ордер. Може да има номер, дата и печат на фирмата. Ама пак ще е хвърчаща. Такива мога да ти напиша колкото искаш.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия