Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Частен ученик или ново училище?

  • 4 213
  • 19
Здравейте, тази година съм 9 клас и уча в природоматематическа гимназия. Избрах си тази гимназия, защото харесвам природните науки. За жалост не можах да се впиша сред връстниците ми и сред учителите. Стараех се в час и пишех редовно всички домашншни, но не се получи. Не се чувствам комфортно в този клас. Не знам какво да правя. Предишния ми клас беше див, разлигавен и лош, но поне там се вписвах. Обмислям да стана частна ученичка, или да взема две години за една, или да се преместя някъде другаде. Въпроса е да мога колкото по-малко да седя в този клас. Ако имате някаква друга идея може да я споделите. (Извинявам се, ако има грешки.)
Виж целия пост
# 1
Опитай се да се впишеш, цял живот това ще правиш...
Виж целия пост
# 2
Няма такова нещо " частен" ученик.
Виж целия пост
# 3
   Защо се формализирате, не разбирате ли, че става въпрос за нещо сериозно, за детска душа?
   Никол, не е възможно в този клас да няма поне една сродна душа. може би сега ще се откриете, в осми клас сте били още малки. Никой не може да устои срещу доброто, бъди добра с тях въпреки всичко, и ще намериш приятели. Не може всички да са ти близки, но не може и всички да са врагове.
   Иначе другото си е бягство. Хората, които решават проблемите си с бягство (напускане на работа, развод - не че понякога не е наложително и такова решение) не намират ни кога покой...
Виж целия пост
# 4
Какви са причините според теб, за да не се вписваш? Има ли някакъв тормоз от страна на съучениците ти към теб или просто нямаш близка приятелка? Имаш ли някакви хобита, спорт, интересуваш ли се от музика?
Колкото и тъпо да звучи, в тези години особено момичетата се преценяват една друга и по облеклото.
Имай предвид, че не винаги най-известните и готини в училище, се реализират най-успешно в живота.
Днес е едва вторият учебен ден. Дай си малко време да видиш как ще се развият нещата през учебната година.
 
Виж целия пост
# 5
какво разбираш под вписване? Какво мислят родителите ти по въпроса?
Виж целия пост
# 6
Ще ме извинявате много, но и напускането на работа, и разводът най-често се правят заради намирането на покой.
Ако не бях си сменила работата заради това, че не можех да работя повече с един определен човек, който ми действаше като енергиен вампир, със сигурност вече щях да съм в лудницата. А спокойствието, което имам сега на работното си място, не се намира така лесно.
Ами може и да не се вписва, може да не се чувства добре момичето. Нито ще е първото, нито последното, попаднало в такава ситуация.
Вариант едно - минаваш на самостоятелна форма на обучение. Затова си има правила, за които можеш да се информираш.
Вариант две - търсиш училище със същия профил и се местиш. Или училище с друг профил и държиш приравнителни изпити, ако се наложи.
Две години за една не знам дали е възможно изобщо да се вземат.
Това са решения, които трябва да вземеш с родителите си. Предполагам си под 16 години, а в този случай без съгласие и действие на родител не може нищо да се направи.
Виж целия пост
# 7
Успехът ти как е?
В момента проучвам точно този профил - английски и биология.
Доколкото знам, вие в 8 клас сте учили почти само английски.
Така че можеше да се преместиш още лятото. Има такива училища, с подобен профил.
Сега не знам колко ще е трудно и дали е възможно.
Обаче вашите какво мислят по въпроса?
Виж целия пост
# 8
Free Agent, ученик може да се мести по всяко време с изключение на определен брой седмици /не казвам брой, понеже не съм сигурна/ преди край на срок/година. Ако реши да се мести, сега е най-добре, понеже може и да смени профил. Само да има съгласие на родители и места в другото училище.
Виж целия пост
# 9
Досега тряваше да са я свършили тази работа, ако беше толкова важна. Кой родител ще седи и ще чака учебната година да започне, та тогава да търси да сменяя.
Виж целия пост
# 10
Досега тряваше да са я свършили тази работа, ако беше толкова важна. Кой родител ще седи и ще чака учебната година да започне, та тогава да търси да сменяя.
Кой какво е свършил или не, в момента няма никакво значение. Момичето пита, ние й казваме какви възможности има. Деца сменят училища постоянно. Какво като е започнала годината? Щом законът го позволява, значи е възможно.
Виж целия пост
# 11
Това е работа на родителите - да се хванат и да проучат, а не момичето да се чуди какво да прави.
Виж целия пост
# 12
Това е работа на родителите - да се хванат и да проучат, а не момичето да се чуди какво да прави.
Няма тема, в която да си се появила, и да не си размахала пръст. Приеми факта, че има деца, на които им се налага да се оправят сами. Може този случай да не е такъв, но не всички родители са информирани. Ако имаш нещо да допълниш по темата, пиши, но назидателният ти тон не е нужен никому.
Виж целия пост
# 13
Нещо си в грешка. За какво ми е да размахвам пръст, като нито ти, нито аз, нито никой тук има право да казва на чуждо дете какво да прави? Това момиче си има родители, на които им е право и задължение да се заемат с въпроса. Затова единственото вярно решение е момичето да говори с родителите си, и нататък да си проучват училища и каквото трябва за местене. Какво означава, че се налагало на някои деца да се оправят сами, нали затова са родителите, за да се заемат и да оправят нещата. Ти коя си, че да казваш на момичето какво да прави? Никоя си, някаква лелка от форума, коятоо може да си пише каквото си ще. Има си правила в тая игра - за децата отговарят родителите им, и единственото, което имат право да направят някакви  трети лица е, да кажат на това дете да се обърне към родителите си. Те вече нататък трябва да преценятт и да се консултират с когото трябва. И това много добре го знаеш, но явно ти е по-важно да ми  скачаш. Ако беше твоето дете на мястото на това дете, дали щеше да си много хепи други хора да му казват какво да прави? със сигурност хич нямаше да ти е приятно. Ние не знаем нищо за случая - нито дали наистина е толкова зле положението, нито дали има някакви други причини. Знаеш ли колко много пубери имат период, в който не искат да учат там, където учат? И то не е задължително да има някакъв проблем с тормоз или нещо друго сериозно, а става нещо като "не искам да  ходя в тази градина - защо - защото така, не искам".  Не може някакви хора от някакъв форум да подкокоросват чуждо дете да мисли за преместване, нямайки никаква представа от нещата. Затова единственият верен отговор на питането на момичето е "говорИ с родителите си". Всичко останало е излишна намеса, при това най-безотговорна. Защото ти не носиш никаква отговорност за това какво пишеш тук.
Виж целия пост
# 14
Andariel, имаш нужда от специализирана помощ. Първо чети, после пиши. Ама той чукча е писател, не е читател.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия