Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Пролет цветна е на двора, смело ЮНЧЕТО бърбори - 12

  • 54 108
  • 399
# 390
Как така хем не говори, хем не спира да му говори устата?
Ами играе си нещо и си бръмчи с устата и издава разни звуци, но не и думи или срички.
Виж целия пост
# 391
Маги не млъква буквално, но свободно и разбираемо говори отдавна...някоя друга дума да прекара през неина призма(костунак-козунак).
Честно каза не знам какво де приема за норма, на най - близката ми приятелка дъщеричката е месец по - голяма и дърдори разни неща, но бебешката, тук там нещо и разбирам...
Май към 3 г навършени мен лично бе ме притеснило.. Thinking
Виж целия пост
# 392
И моята дъщеря говори много и отдавна. Прави сложни изречения, рецитира стихчета от яслата. Според учителките е доста напред в говоренето, прави и логически връзки. Е, някои думи са й изкривени, по бебешки, но се разбира. Тази сутрин примерно беше с "чумпогашник" за тържеството. (Чорапогашник тоест Simple Smile ).  До са деца от нейната група не говорят почти нищо. Т.е. само бебешките - мама, дай, там...Честно казано, не знам каква е нормата. Че и не млъква моята, главата ми гръмва, бебето и то се присъединява, нарежда ги баба, тата и пищи...
Виж целия пост
# 393
И ние сме от бъбривите. Пее песнички, прави дълги изречения, опитва да разказва случки. Simple Smile Започнах да записвам.
Чета много книжки, обяснявам нови думи.
Вчера се водихме на сладкарница по женски и ми каза "Много ми е весело като сме двете с теб."
От кога го чакам този момент Heart
Виж целия пост
# 394
Мамчета на юнски бебета. Хайде да си разменим подаръчета за рождения ден на дечицата. Simple Smile
Виж целия пост
# 395
Ей да побутна темата, че яко затишие  Simple Smile
Маги стана на 3-и, нали е майско юнче, щура е колкото си иска и ни прави сами да си говорим  Mr. Green
Абе на кратко добре сме, ръстем и хубавеем!  Hug
Виж целия пост
# 396
Здравейте мами Simple Smile
Честит празник на дребосъците, а и нас вас.
Да питам - с какво занимавате малките сладури, че на мен вече ми се изчерпват идеите.
Не иска да четем книжки, рядко й се рисува, още е далеч от нормален говор - та дори и да иск нещо определено - няма как да се разберем.
Виж целия пост
# 397
Хайде и аз ще се включа Simple Smile
Жужетка, пробвай с пластелин . Сега като се замисля, ако сме си в къщи се играе предимно със строител, от тези неща с фигурките за напасване иии ... всякакви влакове, полицейски, пожарни и други подобни коли 😂. Имаме и една книжка, върху която може да се рисува и после се трие. Естествено, аз рисувам , а после се бутаме кой да изтрие 😂. понякога му рисувам карта на съкровище и слагам разни знаци, а после заедно търсим. Дано съм помогнала.
Иначе и моето момче не говори още съвсем разбираемо. И доста се бях притеснила, защото знам, че повечето от групата се справят много добре. Но от месец и нещо забелязвам голям напредък. Явно всичко си идва с времето.
Всеки ден предъвкваме какви подаръци ще получи за рожденния ден, каква ще е тортата, кого ще поканим 😂.
Виж целия пост
# 398
И ние обсъждаме рождения ден, темата е Замръзналото кралство. #2gunfire Вече ми втръсва от Елза и Анна, то не се кукли, чанти, дрехи и т.н., сега и тортата ще е такава. Чака го с нетърпение, и понеже много говори, всичко си е поръчала какво иска.

Всеки ден спорим за обличането, особено ако трябва да излизаме, защото сама иска да си избира дрехите и сама ги облича. Стига и до рев, ако не е с това, което иска. И сега съм скрила част от тях и и давам право на избор върху по-малко дрехи, то по-лесно решава.

Ползваме само тоалетната с детска седалка и по двете нужди. Нощния памперс още не съм го махнала.

Напоследък много се тръшка и започва силен рев около 15-20 мин, тогава веднага си намирам работа и я оставям. След време идва, извинява се и казва че ще слуша. Така на ден 3-4 пъти. Joy

И последно от април караме за трети път отит, като предишните два бяхме в болница, с 5 парацентези / пробиване на тъпанчето/. Сега я чакам да се оправи и във възможно най-кратък срок ще и махаме третата сливица. ooooh! Дано до рождения ден да сме минали всичко. Hug
Виж целия пост
# 399
Extreeeme,
това с отита е много неприятно. Такива преживявания имах с по-малкия батко. Съчувствам ти.
Тръшканията, претенциите за дрехи...ги има и при Мария. На батковците им приготвям дрехите и те се обличат, но това малкото винаги има някаква забележка. Ходи, рови си в шкафа и вади неща, които на нея ѝ харесват...доста често несъчетаеми по цвят, материя. Започвам преговори, обяснявам....ужас.
Ползва тоалетна със седалка, гърне само в яслата. Нощния и следобедния памперси са все още налице. От септември е в първа група. Тъкмо свикна с госпожите (сестрите) и на есен ще са други. Дано сега през лятото малко да позабрави, макар да се съмнявам.
Миналият месец заедно с батковците беше въшлясала. Голяма напаст.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия