Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Витамин D, децата, майките, възрастните и зимата... - 3

  • 39 210
  • 761
# 720
може и да съм дремеща още, но прегледах всички постове на последната страница и не видях да се споменава друго освен вит.д и вит.к2.   за някоя друга ще е от полза това, което споделих. добро настроение, момичета!
понеже цитира моя пост, където обяснявах, че не може да се вдигне желязото с вит. Д и магнезий... то, ако беше толкова лесно Grinning

Ще объркаш момичето, че може да се е вдигнало от добавките - промени си поста Simple Smile


........................но сега ме притеснява желязото. Има ли и други с подобни отклонения? Дали е реакция от хранителните добавки?

Виж целия пост
# 721
може и да съм дремеща още, но прегледах всички постове на последната страница и не видях да се споменава друго освен вит.д и вит.к2.   за някоя друга ще е от полза това, което споделих. добро настроение, момичета!


........................но сега ме притеснява желязото. Има ли и други с подобни отклонения? Дали е реакция от хранителните добавки?

много ти благодаря за реакцията, но както вече писах - очевидно моята информация ще е полезна за други форумки. хубав ден!
Виж целия пост
# 722
Здравейте!
Пуснах си ПКК и ми излезе хемоглобин 107, а желязото 6,9. ЛЛ ми изписа тотхема за желязото и това беше. Аз обаче се разрових да чета каква би могла да е причината. Пуснах си допълнителни изследвания: вит.Д е доста под границата - 8, вит. В12 също е ниско - 154. Ходих на гастроентеролог, назначи ми изследване на хеликобактер пилори, което излезе положително Sad Вероятно тази гадина ми ги изяжда.Изписаха ми антибиотик. Не съм ходила на ендокринолог. Тук в Сливен нямаме много читави лекари. Ходих в Ст.Загора на гастроентеролог. Какви витамини ще ми препоръчате? От кои постигате ефект? Solgar, Natural factors...
Между другото съм със сърдечно заболяване. Кардиоложката ми каза да изчистя бактерията и да започна да си набавям дефицитите. Другия месец ще ходя на преглед в София и ще видя какво ще ми каже там на място.
Виж целия пост
# 723
Вит. D има много варианти, но явно ви трябват големи дози, за това трябва заедно с него да пиете и вит. К2.
В12 най-добри са подезичните таблетки метилкобаламин.
Виж целия пост
# 724
Здравейте. Този К2 дали е добър? Пила съм други добавки на Now и бях доволна. Дозата от 100 мкг дали ще е достатъчна, или трябва да се пие повече? И последно глупаво питане - МК-4 или МК-7 е по-добре?
https://nowfoods.bg/now-foods-mk-7-vitamin-k-2
Виж целия пост
# 725
Добър е, добра е дозата, МК-7 е добрата форма. Обаче е ужасно скъп този продукт. Thinking
Виж целия пост
# 726
Някой може ли да каже каква е разликата между МК-7 и МК-4?
Виж целия пост
# 727
Аз намерих тази информация, когато търсех:
Скрит текст:
When comparing Vitamin K2: MK-4 versus MK-7, the currently accepted recommendation of daily intake requires a much lower intake of MK-7 compared to MK-4 for the same effects. Recommended dosage of MK-4 is ~45,000 micrograms/day whereas MK-7 is ~45 micrograms/day. That is a 1000 fold less requirement of MK-7 compared to MK-4! Not only is less more in the case of MK-7 compared to MK-4, but both MK-7 absorption and the lasting benefits in circulation are far superior to MK-4. Much of this reasoning has been attributed to MK-7’s proper carbon side chain length. The proper carbon length of MK-7 allows for longer lasting and more efficacious Vitamin K2 compared to MK-4. This makes MK-7 more bioavailable and appealing in supplementing our diets.

Допълвам се, че на Now Foods наистина ми се струва скъп, но може би пълнителите са по-добри, кой знае. Погледнете и на Haya Labs и Natural Factors, ако искате - за същата доза, цената е наполовина, че и по-малко.
Виж целия пост
# 728
MK-4 е с лоша бионаличност.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3502319/
Виж целия пост
# 729
Здравейте, след като приключих с вигантола, който си взех при ниски стойности на вит. Д 13ng, вече съм със стойност 21ng. Затова продължавам с нова бутилка вигантол и се надявам след нея да стигна нормата. Знаете ли по колко мг К2 трябва да взимам на ден при 10 капки вигантол? За момента взимам по 100mcg К2. Има ли някой от вас, който освен ниски стойности на вит. Д има и повишен лош холестерол и намален добър холестерол. Не знам как да го разчета Sad
Виж целия пост
# 730
Три години приемах по 5-6к дневно вигантол и др каквито намирах когато имаше недостиг по аптеките.Не съм вдигнала изобщо нивата и ми изписаха спрей с К2,но не го откривам и купих
Дали е ок? Временно,докато намеря другият..

Дъщеря ми/32год/си купи тези

Не се е изследвала дали има недостиг,но тя почти на слънце не се излага и сигурно има липси...
По колко капки да взима от тях?
Виж целия пост
# 731
Да споделя на мен какво ми изписа ендокринолога  - заедно с Вигантола пиех и алфа д3- това се води лекарство, а не витамин. Много бързо вдига вит. Д. Само с вигантола ниски стойности /8/ става много бавно. А за вит. В12 -хидроксокобаламин.Аз си бих ампули, но май има и спрей. Моите ампули бяха от Гърция. Преди това си слагах бълг. ампули -цианокобаламин - без никакъв ефект. Все пак се консултирайте с лекаря си.
Виж целия пост
# 732
Да споделя на мен какво ми изписа ендокринолога  - заедно с Вигантола пиех и алфа д3- това се води лекарство, а не витамин. Много бързо вдига вит. Д. Само с вигантола ниски стойности /8/ става много бавно.
Бях с дефицит на вит Д (беше 12, при долна референтна граница 30). Отидох при ендокриноложката и тя ми изписа именно алфа Д3, за да се вдигне по-бързо. Консултирах се с друг ендокринолог и той едва ли не ме навика да не приемам тази форма, защото била за специфични случаи, за хора с някои здравословни проблеми. И в моя случай по-скоро ще ми навреди отколкото да помогне. Каза, че за здрав човек формата холекалциферол е ок. Беше прав, за около 4 месеца вдигнах вит Д на 59 (при горна референтна граница 80) с 5000 IU дневен прием. Аз сама си избрах марката (Natural Factors). Вигантол не съм приемала.
Виж целия пост
# 733
Brin de muguet  Taka e. Затова пиша на мен какво ми изписа доктора, а и вие да си  се консултирате с лекар. Всички медицински съвети, които се дават тук са само информативни. За съжаление почти никой лекар не те праща на изследване Д3 и Б12. За мене са скъпи и не мога да ги правя на 2-3 месеца. Когато усетя загуба на сила и едвам се влача отивам на изследване. Тогава увеличавам профилактичната доза на лечебна / по-на- често/ Общо взето сама си се лекувам. Не че ви го препоръчвам, но е мой избор. За съжаление, четейки в интернет попадаме и на неверни, грешни съвети, та затова не се предоверявайте.
Виж целия пост
# 734
Знаете ли дали е възможно косопад да се прояви при понижаване/превишаване на вит.Д или от приема на Вигантол?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия