Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Глиобластом

  • 18 341
  • 630
# 510
Утре ще водим нашия човек в болница, защото инфекцията на крака му се влоши. Боли го много и постоянно изпада в кризи. Докторът, който идва у нас да го прегледа, ни насочи към септична хирургия. Поръчала съм частна линейка. Сега е на силни обезболяващи и малко се е кротнал, че иначе изпада в страшни кризи. Вчера пак успя да падне, а бяхме четири човека около него. Не знам как постига това "съвършенство". Питам го защо се метна  "ми така". Когнитивните умения са тотал щета. Минаваме на памперси.

natalinik, къде намерихте септична хирургия? Аз виждам само в Пирогов, вас там ли ви приеха? Оказа се, че коляното на майка е същото като на баща ти, лека му пръст! Преди малко ортопедът изтегли гной и ни каза да отиваме в гнойно-септична хирургия. После се чухме с хирург и той ни каза, че имало вероятност да изгуби крака, ако не се вземат мерки...Да им се не види и на всичките доктори! Още от м. май в лъчето кракът ѝ се поду - водете я на нефролог, на кардиолог, на съдов - всичко направихме, ама дренаж ние как да ѝ сложим сами?!?! Как да ѝ изпишем антибиотици? И в онкологията същите мърди - не било за тях, да ѝ слагаме инжекции да не стане тромб...А това, че я боли, че има оток??! Слагаме ние студени кърпим, тъпчем я с обезболяващи, а тя горката се мъчи...Arhinora най-добре направи, че измъкна майка си от тук! Ама ние какво да правим?!?
ВМА също има септична хирургия.
Виж целия пост
# 511
Белокоска, във ВМА беше баща ми, но там септичната хирургия е част от отделението по травматология. Принципно лекарят ни беше насочил към Пирогов, но аз имам познат във ВМА и предпочетох там.
Виж целия пост
# 512
За силното главоболие, ходих до онкологията и ми дадоха от там пластири Виктанил. За сега няма никакъв ефект, но е втори ден. Много се надявам да облекчат силните пристъпи на главоболие, съчетано с повръщане. Изпада в страшни кризи от болка, крещи и вика, аз стоя безпомощно и не знам какви да направя. Така е по цял ден и цяла нощ. Не помня от кога не съм спала.
На ръба на физическото и психическото изтощение съм.
От една седмица не е хапвал почти нищо.
Такова силно главоболие характерно ли е?
Възможно ли е да е психосоматично? Питах онколога отговори, че ще разберем, ако е така и с обезболяващите лепенки.
Снощи беше изпаднал в страшна криза, и му сложихме диазепам. Просто имах чувството че всичко може да се случи в този момент.
Виж целия пост
# 513
Лепенките и при нас нямаха ефект...поискай си морфин. Не мислех, че се стига до там, но НИЩО не помогна и съжалявах, че нямаме.
Мисля, че не могат и да формулират болката. Тя в един момент е...навсякъде😟
Защо не се храни? Няма апетит или от болки? ...при нас това беше началото на края. Не искам да те тревожа, но...подготви се и с лекарства и психически. Движи ли се? Има ли петна?
Виж целия пост
# 514
Tirex, не ми предложиха морфин, аз и не попитах понеже реших че с лепенките ще помогнат.
Казва че му се гади и му е лошо за това не яде и няма никакъв апетит.
Много трудно се изразява, забравя думите.
Не може да става от леглото, почти не може и с проходилката да се движи, олюлява се. Едва се разбираме какво казва. Само вика от болки.
Отказва и лекарствата. Едва изпива депакина.
Спряхме и дексометазона.
Става наистина вече много страшно.
Виж целия пост
# 515
Ох...милата!
Морфин може и личната да изпише. При нас онколозите, така и нищо не изписаха. Опитай...иначе е много мъчително за всички. Не знам и с него как е всъщност, но...нали е най- силен.
Не е добре,че спира храната...да влеете нещо? Глюкоза или и аз не знам...
Дано да е свързано само със стомаха...
Не знам какво да ти кажа просто- то...нито е да ги мъчим, нито да оставим. Много е жестоко!
Виж целия пост
# 516
Питай за Тавор. То е успокоително при тревожност, изписва се и при продължителни гърчове. Майка ми се успокояваше от четвъртинка от него. Иначе изпадаше в страшни кризи.
Виж целия пост
# 517
С тези симптоми има сериозен оток. Дексаметазон-А защо го спряхте?  Трябва и манитол, но някъде под наблюдение на електролитите да му влеят 2-3 дни.
Може и да се притиска някой черепен нерв. Морфина освен , че най-вероятно няма да помогне , подтиска центъра на дишането и може да доведе до хипоксия , която да засили отока. При друга онкологична болка се ползва съвсем в краен случай. За такава болка не знам дали въобще се ползва.
Виж целия пост
# 518
Sv82, kokor4eto, Белокоска, как сте? Как са вашите хора?
Случайно се запознах с една жена, чийто мъж е бил също като баща ми. Едно към едно. Накрая също е бил с гной в коляното. Започвам да си мисля, че това е част от болестта, но не бях срещала преди това тези симптоми или пък съм ги пренебрегнала.
Виж целия пост
# 519
Sv82, kokor4eto, Белокоска, как сте? Как са вашите хора?
Случайно се запознах с една жена, чийто мъж е бил също като баща ми. Едно към едно. Накрая също е бил с гной в коляното. Започвам да си мисля, че това е част от болестта, но не бях срещала преди това тези симптоми или пък съм ги пренебрегнала.

natalinik, с всеки ден зазлява. От вчера само мълчи и отговаря кратко, забавено и толкова.  Объркан е, в ляво не вижда, треперят му ръцете и едва върви. Тази нощ съм поспала 4-5 часа, толкова не съм спала от месеци. Вече не става нощем, защото вече не се контролира и минах на памперси. През деня нарочно го питам като малко дете постоянно, кога да идем до тоалетна, поне да има минимално раздвижване. Тежък е и ми е много трудно и буквално го влача. Забелязвам, че го боли там където го докосвам, защо така?
Виж целия пост
# 520
kokor4eto, това с болката от пипане, имаше го и при нас. Когато тръгвах да го намествам с леглото или да му вдигна краката - викове и крясъци, че го боли. Накрая с хавлии, които поставяхме под краката му, го местехме много бавно, за да няма докосване. Не можеше да ни отговаря на питанията, а в болницата съвсем престана да говори. Единствено набираше сили и се караше с медицинския персонал, когато го пипаха за да го преобуят или за да му сложат система. Сили ти желая от все сърце и дано Господ е милостив към вас Sad
Виж целия пост
# 521
И при нас всичко болеше...😓
За гнойта...аз си го обяснявам с дексаметазона....Сваля имунитета и започват всякакви инфекции. Неконтролируеми в един момент...
Просто изгарят от вътре милите, независимо туморът в какво състояние е. Накрая...не той убива всъщност повечето хора. Тук е моментът да се открие медикамент за оттока, който да минава кръвно-мозъчната бариера, но да не е с тези поражения за организма...
Виж целия пост
# 522
И при нас е много зле. Все повече се влоши от последните дни. От обезболяващите лепенки, ми се струва че по малко крещи от болки. Продължава да повръща и има силни пристъпи на гадене, въпреки че спря да се храни от две седмици.
Отказа всяка храна.
Погледа му съвсем се измени.
Не може и да говори. Иска да ми каже нещо но не намира думата или казва нещо несвързано. И с обслужването става все по трудно. Не става изобщо от леглото.
И на детето искам да обърна внимание, но не ми се получава нямам сили и време за нея.
През деня я изпращам да играе при приятелки или да се разхожда някъде навън или я взимам с мен на работа, само за да не е вкъщи ако нещо се случи.
Виж целия пост
# 523
Sv82, съжалявам, че преминавате през това🥺 Много е трудно и със сигурност добре правиш, че държиш детето настрана. Аз също максимално се стараех децата да виждат по-малко от този ужас. Големият ми син беше много привързан към дядо си, необходимо беше да ни помага повече накрая, но все пак си е дете и се разстройваше много.
Сили желая и на теб, за да преодолееш това изпитание🙁
Виж целия пост
# 524
Благодаря Натали, благодаря на всички за подкрепата.
Донякъде се опитвам да приема ситуацията каквато е, не както в началото на диагнозата. Тогава бях в пълно неприемане и изобщо не можех да повярвам и да се примиря.
Определено тая гад подготвя.
Само се моля да не се мъчи.
С тази болест всички преживяхме от едни от най-лошите неща в живота.
Дано имаме сили да се справим и да продължим да се борим.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия