Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

счупен прешлен

  • 206
  • 2
Здравейте, искам да попитам мнения за счупен прешлен. В следствие на катастрофа имам счупен прешлен , който е между плешките номер 10 , дадоха ми корсет, но ме болят и плешките и ръката и крака ми изтръпваха, сутрин болките са най силни, чак главата е боли . В понеделник си взех час за професор Габровски -неврохирург. Мина месец почти от катастрофата, но още доста боли и не мога без обезболяващи. Моля за мнение , ако някой се е сблъсквал с такъв проблем.
Виж целия пост
# 1
На майка на съпругата ми в катастрофата се спука прешлена, не счупване! и го цементираха...сега копае в градината...така, че не вярвам да е счупен, защото ще ти трябва сериозна операция, шини и т.н.
иначе, да, нормално е да имаш силна болка...аз в събота правих повдигане на крака към лоста от вис и на последната серия, на последното повторение пуснах краката рязко, при което тялото направи камшична извивка и прешлена на нивото на слънчевият сплит се размести...сутринта болката беше такава, че неможеш нито да стоиш, нито да ходиш, да лежиш и т.н. едвам се дотътрих до аптеката в неделя и си купих две прахчета аналгин....общо взето до довечера болката утихна малко и сега я усещам още...Искам да кажа, че е нормално да те боли толкова, но ще е много по-дълго време...
Виж целия пост
# 2
Отидете на прегледа и се консултирайте с проф. Габровски. Той най-добре ще ви каже. Носете си и скенера, ако имате такъв и всички изследвания или епикризи. Може да се наложи да ви направят и ЯМР.
Ако имате счупване има два варианта да операция- да запълнят прешлена с цимент, или по-голяма операция с поставянето на винтове и пръчки, които да държат прешлена, ако счупването е голямо.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия