Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

В помощ на кандидат-осиновителя

  • 254 133
  • 1 492
# 1 485
Няма такова изискване.
Виж целия пост
# 1 486
Много благодаря, perunika! Heart Exl
Виж целия пост
# 1 487
Няма изискване за продължителността на брака преди осиновяването. Въпреки, че сме заедно от много години, при подаването на документите за осиновяване нямахме сключен брак, сключихме го по време на процедурата именно за да не минаваме процедурата два пъти.
Подадохме заявление от мое име, като с мъжа ми се водихме като двойка в съвместно съжителство. Месец по-късно сключихме брак и добавихме допълнителни документи - свидетелство за брак, нова лична карта заради смяната на фамилията ми и удостоверение за идентичност на имената. Накараха ни да попълним и ново заявление, като в него вече се водехме съпруг и съпруга, но реално тримесечния срок на процедурата се смяташе от първото заявление.
Виж целия пост
# 1 488
И аз съвсем забравих, че като се вписвах в регистъра, още нямах брак с мъжа ми. Тогава сама бях кандидат осиновител, сама минах курса. По-късно се оженихме и той беше вписан, направиха ни нов доклад, той мина курса и така.
Виж целия пост
# 1 489
Здравейте, току-що се регистрирах, дано да пиша на правилното място. Решили сме да осиновим дете. Скоро ще подадем документите. Въпросът ми е свързан с майчинството и кога точно се уведомява работодателя? До колкото разбирам, повечето хора са чакали около година, докато вземат детето вкъщи, но при някои е станало доста бързо, попаднах на хора, които бяха написали 2-3 месеца, а пък една дама сподели, че е чакала само 9 дни след регистрирането. Мисълта ми е - все пак човек излиза в майчинство и едва ли може да го каже в офиса в последния момент? При раждане има 9 месеца, но при осиновяване няма как да се предвиди кога точно детето ще пристигне вкъщи. Как / кога е точния момент да се предупреди работодателя, че ще осиновавам и ще излизам в майчинство, макар да не знам кога точно ще стане? Моля за информация, ако някой е минал през това и благодаря предварително!
Деси
Виж целия пост
# 1 490
Съобщих, след като ни вписаха в регистрите и предупредих работодателя си, че е възможно и "утре" да ни се обадят или пък след две години.
След 9 месеца получихме предложението и чак след като взехме решение, че ще го осиновим и ни насрочиха дата за дело, казах от кога ще съм в майчинство.
Виж целия пост
# 1 491
Аз уведомих работодателят, след като вече имах дата за делото, защото беше свързано е с графици. Осинових октомври 2013 дете на 3г и чаках до януари 2014г да влезе в сила промяната, за да имам право на платено майчинство. До тогава два месеца бях неплатен за гледане на дете до 8-годишна възраст или болничен, когато детето беше болно.
Виж целия пост
# 1 492
Предварително се извинявам за въпроса .За какво дете става въпрос?Ние сме писали изцяло Бг пройзход.За ромче не сме съгласни.
Не е ромче имахме доста откази там.Жокер- пишете и турски пройзход.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия