Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Второкласници 2018/2019

  • 84 147
  • 787
# 495
За мен много логично се развиха нещата при нашата кака, която в момента е втори за трети клас - за миналото лято класната й ни каза никакво учене на таблицата, защото само с това ще се занимават втория срок, а сега всъщност цяло лято затвърдява материала. В същото време класната на малката пък даде като съвет цяло лято да наблегнем на събиране и изваждане до 20, за да се затвърди изцяло, защото това е базата въобще за в бъдеще по математика.
От време на време ги карам да пишат простички съчинения на забавни теми, от които резултатът е много смешни и интересни писания, но и куп брутални правописни и граматически грешки Scream Smile
Виж целия пост
# 496
И ние така и не наблегнахме на учението, вълнуваха го игрите с приятелчета, много от които вижда само лятото. Но списъка за лятно четене го борим, чел е. На таблицата стигнахме до 4 и го оставих, защото според мен логиката не му е ясна, особено за обратното действие - делението. Не ни е дадено изрично да се учи през ваканцията.  ( за таблицата говоря)
Виж целия пост
# 497
Стигна до петата книга от девет и май с нея ще сколасаме само до 15.09. Таблицата, както писах преди, не я учи, не давам зор.
Онзи видях негова съученичка и я питах докъде е стигнала- прочела всички 9 девет книги, плюс пет по нейно желание, таблицата се знае- изпълнително дете. Моят ходи на занималня, и там учат все по нещо, и ми е грехота и вечер да го карам да чете и смята.
Ще купувате ли почерпка за децата за първия учебен ден?
Виж целия пост
# 498
Привет, имате ли входни нива за втори клас? Сега сигурно ще ми се смеете, но не помня, в тази тема имаме ли поща? В другата тема, в която пиша, имаме две и ако имаме и тук, съвсем не помня нито юзър, нито пас.....

Дъщеря ми го удари на игра това лято. От общо десет книги е прочела едва три с голямо напомняне от наша страна и помощ в дадени моменти. Математиката й е по-интересна и е понаучила с баба си таблицата, но съвсем не я знае наизуст. Тя по принцип много трудно сяда да стои на едно място - това й е проблемът и с четеното, и с писането. Докато се премята или върши нещо друго можем да играем (наистина съвсем като на игра) спелуване на думи и събиране и изваждане до двайсет. Да я накарам обаче да седне да чете и пише - още през учебната година ми беше много трудно, камо ли сега през ваканцията.
Виж целия пост
# 499
Да
 Всяка година имат входно, а в края - изходна ниво. Поща има, но и аз не помня. Предлагам да се качи на първа страница или поне на кого да пишем да ни даде координати на ЛС.
Виж целия пост
# 500
мартеа, ето едно- http://dox.abv.bg/files/dw?a=c2fbcc0ffe
Но не съм се пробвала да го тегля и нз дали ще стане. Иначе членувам в група във фейса и там качват такива материали- пиши, ако искаш да те добавя.
Виж целия пост
# 501
Поща има, паролата я дава mar4ela5.
Дари, може ли и мен да включиш във фейсгрупата, не че някой се е засилил да учи?
Виж целия пост
# 502
Да
 Всяка година имат входно, а в края - изходна ниво.

знам, знам, питам дали имате някой тест за входно.
Виж целия пост
# 503
Това е групата- пускайте покана, който е на линия ще ви добави.
https://www.facebook.com/groups/114222542294737/?hc_ref=ARRpo87n … pwVrg&__xts__
  • =68.ARCdib3xy2vBNfPGNt5sWV76pfyoLuVm29utKRLpmkoCGcOv1r1iXyIzTa6n_5OoLz2Wjql3ngwQSW7qDyyG5uMA2YuKE5MCR7kddqURT6j9YU0pZA9qnMUjJlL7I4s76QZryx0&__tn__=CH-R

Помощни материали- обмен и взаимопомощ - така се казва, ако не се отвори линка.
Виж целия пост
# 504
Благодаря.
Виж целия пост
# 505
Още нищо не съм купила за предстоящата учебна година. Ще имаме родителска на 11.9 и тогава вече предполагам ще знаем повече. Иначе госпожата написа в групата 10 тетрадки с тесни и широки редове по БЕЛ, 8 с големи квадрати по математика и цветни папки по предметите, лепило и скицник това е за първия срок за сега.
Имат да пишат и текст на тема "Един летен ден".
Таблицата я знае с 2,3,4,5 и 10, но за нас тя не е давана за учене изобщо.
Прочела е почти всико от списъка + други книги и решава задачи по математика.
Виж целия пост
# 506
Аз повече няма да купувам такива количества тетрадки. миналата година докупувах да станат по 10 броя за БЕЛ и Математика, а за цялата година да са изписали най-много 4 по предмет.
Виж целия пост
# 507
Нашата РС е в сряда.
Сега нали има безплатни прегледи, скрининг на очите. Случайно го заговорих, каза, че с дясното вижда замъглено от известно време и се занесохме в близката оптика.
Астигматизъм, на първо четене, ще правим изследвания другата седмица.
Виж целия пост
# 508
Дари, и аз ще го заведа моето, защото някак странно мига и присвива очи.
Иначе - астигматизмът не е нещо страховито. Аз я имам тази екстра, и не е кой знае какъв проблем. Малко мине замъглено виждамето с едното око, ама не ми е проблем като цяло:-)
Виж целия пост
# 509
Далекогледство се оказа в крайна сметка, но ще го водя за второ мнение, за всеки случай. Плюс 0, 5 е.
Мина днес РС. Искат ни по БЕЛ 4 тетрадки с широки! редове- по две за работа в клас и по две за домашни. Единия комплект там ще седи,другия в раницата. Бях останала с впечатление и аз за тетрадки с тесни и широки редове.
По математика- 4 броя тетрадки с малки квадратчета- пак така за работа в клас и домашни.
Там в шкафчета ще държат нещата за изобразително и технологии. Всеки ще си има ключе, понеже следобед в стаята са петокласници, а те ще са на занималня в друга стая. Сега ще са на третия етаж. Има опъната една мрежа за безопасност, ако недай Боже, някой тръгне да прескача парапета. Прозорците не са обезопасени с решетки.
Втория срок сме втора смяна. Стаята е една неуютна, неприветлива. Всички други първи класове били събрали по 50 лв. юни месец и си ремонтирали стаите.
Събрахме по 40 лв., от които 30 за помагала, другите- да има в касата.
Ще имаме нов съученик. Осиновено момченце от Африка. Майка му / осиновителката/ разказа историята им, с която трогна всички. Дано децата го приемат добре, че жената много се притеснява след опита им от миналата година в тукашно училище.

Хубав и весел първи учебен ден на всички!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия